Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 27 jan 60 reacties

Amalia’s kennismaking met de Cariben is begonnen

Het regeringsvliegtuig is geland, de handen zijn geschud: Amalia’s eerste werkdag op de Cariben zit er alweer op. In deze blog lees je zometeen meer over de kleding van Máxima en Amalia.

Foto met dank aan Annemarie de Kunder

Amalia’s jurk komt van Diane von Furstenberg.

Bovenstaande foto laat de print goed zien. Op de foto hieronder zie je het juiste model.

Amalia’s oorbellen komen uit Máxima’s juwelenkluis en zijn ontworpen door MdU.

(c) PvK/PPE/Nieboer

Bij de oorbellen draagt Amalia twee bijpassende ringen van MdU. Zouden ze van haarzelf zijn of heeft Máxima iets nieuws?

Zonnebril van Chimi:

Amalia’s tas komt eveneens uit Máxima’s walk-in closet. Label: Hermès.

Mode koningin Máxima

Máxima’s blazer is gekocht bij Max Mara, zo ontdekte Ufo No More.

Top van Massimo Dutti:

De broek van witte crêpe komt eveneens van Massimo Dutti:

Máxima draagt sandaletten van Gianvito Rossi:

Máxima’s oorbellen zijn gekocht bij Fahoma.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
60 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Alles bij elkaar genomen mooi maar ik denk dat Amalia gezien haar leeftijd en haar figuur best wat meer aanpassende kleding en wat kortere kleding mag kiezen. Vind losse en langere kleding bij wat vollere mensen er vaak vormeloos uitzien. Ik spreek uit ervaring daar ik nog een veel grotere maat heb en ik ondervind dat eenvoudige rechtere jurken die net wat korter zijn me veel beter en slanker doen lijken dat langere zwierige jurken. En ja, die eeuwige Espadrilles ,ook de Spaanse princessen steeds dragen, ik vind het maar niks!

Broeken met hakken eronder, het blijft me storen. Soms hangt de broek op de grond (verplicht hakken aan houden anders val je over je eigen pijpen) en nu spreken we van sandalen met hakken? De broek lijkt hoogwater, een tikkie langer was mooier geweest. Maar hakken zorgen gewoon altijd voor problemen in combinatie met broeken en dan heb ik het niet over het comfort, maar hoe het staat. Amalia geweldig, alleen een big smile mis ik. Maar dat begrijp ik ook wel weer, het moet nog zeer onwennig voor haar zijn. De staatsecretaris ….haha, ze had wel begrepen dat ze er niet leuker uit moest zien dan de royals. Dus wat dat betreft: compliment.

Ik heb niet zo’n mening over Amalia’s outfit, staat hartstikke prima, ik denk dat ze het echt zelf uitzoekt, want die schoenen zijn enkelbrekers, uit ervaring. Het lijkt me vreselijk om door het hele land beoordeeld te worden als tiener. Die gekke staatssecretaris haha met dat maffe lindje om d’r nek en coupe haar in de war, daar krijgt het volk vertrouwen van. 🤣

Last edited 1 jaar geleden by MargotStylingsecret

Wat zien ze er mooi uit!! 😍 Complimenten voor prinses Amalia. Heel erg leuk!

Last edited 1 jaar geleden by Ansje

Zo dat is een wervelende aankomst met al die wind. Amalia heeft meteen een uitdaging met haar jurk, die ik erg mooi vind qua print.Ook Máxima draagt leuke reiskleding. Maar ik vind het wel heel knap dat iemand aan het kleine stukje top dat we bij Máxima zien, kan zeggen welke top het is ;-).
Geweldige oorbellen voor beide dames en wat leuk de wedges bij Amalia. Het strakkere model broek staat Máxima zoveel mooier dan al die wijde broeken, mag ze vaker doen. Ik kijk uit naar vandaag!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Josine be heeft de high resolution versies en vaak wel 100 foto’s van dit soort momenten. Dus dat bandje bij de hals zal ongetwijfeld zichtbaar zijn geweest.

Last edited 1 jaar geleden by MargotStylingsecret

Ik ben het helemaal met je eens… deze slank gesneden broek staat maxima prachtig!!

Ah zit het zo! Dank voor de opheldering!
Zou het witte jasje dat Amalia draagt van het witte broekpak van Máxima / Massimo Dutti zijn?

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Goed voornemen Petra. Daar ga ik me zeker aan houden. Maar ik ben er niet helemaal uit of we hier wel iets mogen vinden van haar kledingkeuze (en die van Maxima natuurlijk), Persoonlijk vind ik het lastig waar de grens ligt. Mag je bijvoorbeeld zeggen dat iets ouwelijk is of niet bij iemand past, of is dat al kwetsend ? Bij Maxima is het gemakkelijk. Soms geweldig en soms helemaal niet. Maar het zal haar weinig uitmaken denk ik. Vol zelfvertrouwen en terecht. Maar voor Amalia ligt dat gevoeliger. Wat vind jij ?
Anyway, ik gun haar een fantastisch verblijf daar en hoop vooral dat zij zich kan ontspannen.

Ha Anniek. Ik had mijn reactie weer verwijderd. Er ligt ook een stukje van mezelf in merk ik. Dat is niet erg, maar ik probeer het even wat meer los te zien.
Ik weet het niet zo goed. De reacties waren/zijn hier netjes hoor. Een opmerking over ouwelijk kan iemand als kwetsend ervaren, als je onzeker en gevoelig bent op het gebied van uiterlijk. Maar iemand anders kan bijvoorbeeld het als kwetsend ervaren als iemand wat zegt over Máxima’s wat dunnere haar. En misschien vind iemand met gezichtsblindheid het kwetsend als er iets over Victoria wordt gezegd (misschien haar altijd vaste haar). Of over… zoveel ;). Dus ja, wat is wijsheid. Typ gewoon allemaal op een nette en respectvolle manier wat je denkt en dan komt het wel goed toch? En heel misschien is het goed om voor je iets plaatst te denken: hoe zou ik dit vinden om te horen als het om mij zou gaan ;). Dat kan niet altijd, snap ik. Maar kan soms wel een eye opener zijn. Deden de mensen op social media dat maar meer.
In principe moet je kunnen zeggen dat je kleding wat ouwelijk vind staan bij iemand, lijkt me.
Het ligt inderdaad gevoeliger voor Amalia. Maar aan de andere kant is er vrijheid van meningsuiting, en dat is een groot goed! Maar goed, het was een bericht van mij persoonlijk, niet als moderator ;).

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Ik heb er nog even over nagedacht en mezelf voorgenomen om ervan uit te gaan dat Amalia deze rubriek ook leest (wat ik overigens ook echt denk). En dat het het dan over de dochter van een van mij geliefd persoon gaat.

Dat vind ik een mooie gedachte

Outfit Máxima vind ik mooi. Maar de schoenen vind ik er niet bij passen.
De outfit van Amalia vind ik te ouwelijk voor haar. Jammer

Máxima hip en fris! Amalia wat ouwelijk gekleed

Ik snap dat Amalia heel gespannen zal zijn. Dat zie je waarschijnlijk in haar gezicht. Ik hoop dat ze zich de komende dagen meer kan ontspannen en ook kan gaan genieten van deze reis, gun het haar.

Helemaal eens met jouw reactie. Hoop zo dat ze geniet en lekker los komt.

Prima begin van een hopelijk onvergetelijke reis. Het is toch logisch dat Amalia nog wat onzeker is. Al die aandacht en wetende dat er kritiek komt, wat je ook doet en hoe je er ook uitziet, wie kan daar als jonge vrouw nou wel relaxed bij blijven. Amalias kleding mag wat mij betreft wat flotter, maar als dit haar smaak is, prima toch. Maxima heerlijk casual gekleed, dat kan best voor deze ontvangst. Enige minpunt de sandaletten, die ik goedkoop vind ogen.

Idd, dit is Amalia haar eerste officiële “optreden” als kroonprinses. Nu is t voor t eggie. Lijkt mij best spannend, wetende dat alles wat je doet of zegt of aantrekt qua kleding onder een vergrootglas wordt gelegd. Ze moet natuurlijk wel de tijd krijgen om te wennen aan deze taken en reizen. In theorie is veel te leren maar nu de praktijk nog.

Ik heb net een filmpje van de aankomst op Bonaire gezien en wat mij bij blijft is Amalia die haar moeder vast pakt. Dat deed mij wat en daardoor minder oog voor de outfits. Na een paar tellen zie ik een mooie jonge vrouw die zoekende is en dat is begrijpelijk. Go Amalia, je kunt het! Máxima stralend als vaker.

Maxima vind ik mooi. Mooie broek. Ik werd de wijde broeken een beetje moe:-)Bij Amalia zie ik in de zonnebril de 19-jarige terug. Die clutch mag van mij in de zak van max. Zo groot, zo stijf. Ze hebben zoveel leukere en speelsere tasjes. Ik denk wel dat dit een beetje de stijl van Amalia is. Klassiek sportief. Tommy Hilfiger ed. Prima, past wmb goed bij haar.

Maxima ziet er vlot en smaakvol uit, Amalia inderdaad wat ouwelijk. Komt misschien ook door de clutch – maar ik snap dat ze iets in haar handen wil hebben om zich een houding te geven. Aankomst is vast spannend voor haar, ik weet zeker dat het goed komt deze trip 🙂

Prinses Amalia vind ik er prima uitzien. Wellicht is het koningspaar wat te casual aangekleed –voor ontvangst door hoogwaardigheidsbekleders- waardoor er een contrast optreedt? Ik gun ze allen een fijn en ontspannen verblijf op de Cariben!

Wat een mooi totaal plaatje!! Er lijkt goed overleg te zijn geweest over de afstemming van kleuren.. Maxima ziet er geweldig uit: fijne en frisse kleurencombinatie, goede zonnebril en zelfs de losse haren en sandaletten zijn in deze combi goed te pruimen..Amalia heeft een lekker zomerjurkje aan, goed afgestyled.. ik zeg: goed begin van dit Caribische bezoek.. benieuwd naar de rest

Maxima ziet er vlot uit in de mooie blauwe blazer en witte broek, de jurk van Amalia vindt ik niet passend bij haar leeftijd. Ze hadden beter om kunnen wisselen. Alexander ziet er wat sjofel uit in deze kleding.

Inderdaad go girl! Jaren ervaring met poseren voor de pers en zo heerlijk uitgesproken met Koningsdag altijd, dit gaat vast helemaal goed komen de komende dagen. De vleeskleurige hermes tas ditchen, blazers uit flaunt it!

Dat loskomen laat dat maar aan de Caraïben over, hun magic is zoo aanstekelijk.

Pfffff, wat een comments…….ik denk dat Amalia een stukje zelfvertrouwen is kwijtgeraakt door de laatste maanden met de bedreigingen waar ze mee heeft te maken. Een onbezorgd leven is van haar afgepakt. Dus ik hoop dat ze dit op de eilanden weer een beetje terugkrijgt….zelfvertrouwen. En vooral een hoop genieten van deze heerlijke reis, want de Oranjes zijn altijd net meer ontspannen op de eilanden

En een opwaaiende jurk als je de vliegtuigtrap afkomt…met kans op een MarilynMonroe-momentje …
Ik wens haar ook een ontspannen trip toe.

Mee eens. Al zullen de eerste dagen niet echt opbeurend zijn gezien deze ivm slavernij staan geprogrammeerd …

Op blauwbloed.nl ook een kort filmpje van de aankomst.

Even nog een correctie zie dat de prinses een V neck heeft dus dat is beter dan een high collar, verder blijft het wat mij betreft een ouwelijke jurk voor een 19 jarige.

Outfit Maxima prima. Lekker vlot en fris. Outfit Amalia te ouwelijk voor zo’n jong meisje. Leuke hippe zonnebril, combineer dat met een donkere broek en t shirt en het witte jasje. Het lijkt nu zo plomp met die enorme witte sandalen. Het jurkje is wel leuk maar dan zonder jasje en met fijnere sandaaltjes.

Ik neem aan dat er goed is nagedacht over deze “aankomst” kleding. Dit zal niet de kleding zijn die ze in het vliegtuig hebben gedragen toch, ik neem aan dat er een kledingwissel is geweest vlak voor aankomst ?
Tja, dat is wat mij betreft geen goede start voor Amalia en WA qua kleding. Maxima ziet er prima uit. Geweldig die sandaletten. Maar ik hoop dat ze niet de hele reis Amalia gaat overschaduwen. Hopelijk komt Amalia een beetje los, ik gun haar toch zo een gezellig bezoek, na al die ellendige toestanden. Ik zeg, laat de ouwelijke bloemetjesjurken maar hangen (of laat Maxima die aantrekken) en trek bijvoorbeeld die leuke gele jurk aan. Go girl !

Je hebt gelijk, Maxima is haast niet te overtreffen. Ik bedoelde ook niet dat Maxima het expres doet. Maar niettemin gun ik het Amalia dat ze zo stralend tevoorschijn komt dat ze haar moeder evenaart, of zelfs overtreft. Dat gun ik eigenlijk elke 19-jarige. Dus nogmaals, go girl!

Zo is t maar net. Máxima heeft de factor “uitstraling” mee. Dat heb je of dat heb je niet.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Heerlijk toch dat je mag shoppen in de walking closet van je moeder. Prinses Amalia heeft inderdaad een wat ouwelijke jurk aan. NB ga je naar een tropisch gebied dus een high collar of boordje is niet echt geschikt voor dat gebied. De oorbellen van MdU van de voormalige prinses van Bulgarije Mirjam de Ungria die nu getrouwd is met de neef van Koning Abdullah van Jordanië, prins Ghazi bin Muhammad zijn erg mooi. De jeans heels van de Koningin heeft ze inderdaad eerder gedragen en de Majesteit kennende heeft ze die net voor het uitstappen pas aangetrokken. Dit is natuurlijk reiskleding dus alstublieft Koningin Máxima en Prinses Amalia verras ons met mooie creaties geschikt voor de tropen…

Ik heb hier gisteren zo naar uitgekeken en ben nu een beetje teleurgesteld.

De set van Máxima vind ik mooi, vooral de frisse kleurencombinatie.
Ik ga straks gelijk stof bestellen voor een broek en colbert, leuk voor het voorjaar.
Amalia een beetje saai en ouwelijk.

Qua kleding hoop ik dat Amalia ons nog wel gaat verrassen.

I love the fitted blue jacket the Queen is wearing. Combined with the white pants, great outfit.

Voor Maxima beetje “traditionele” reiskleding, ze draagt dan meestal zoiets, maar een leuk setje, inkl de sandaletten, die komen me bekend voor, eerder gedragen onder de blauw/witte trapezejurk met voillants in Duitsland, niet? Amalia oogt erg gespannen, haar moeder vastgrijpend, hopelijk kan ze met haar ontspannen moeder gauw de schroom van zich af zetten! Zaterdag een werkdag op Bonaire, zondag dan een vrije dag om even bij te komen

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Pfieuw, wat zal ik zeggen.
Máxima shinet gewoon, dat pak je haar niet af. Anderen vallen dan toch een beetje in het niet.
Persoonlijk vind ik zulke enorme hoge hakken onder zo’n broek nooit zo mooi.

Amalia mag van mij wel gewoon jeugdiger, maar wellicht voelt ze zichzelf daar helemaal niet lekker bij of wil ze professioneel/volwassen overkomen.
Ik vind de diepe v hals haar een beetje bleek maken.

En WA, die jutezak nee, niet zo mooi.

Ben benieuwd naar de komende dagen.

Wow, windy weather op Bonaire. Wat ik leuk vind is dat moeder en dochter de kleuren van hun kleding op elkaar hebben afgestemd.
Máxima in casual wit en kobaltblauw. Wat een gave oorbellen heeft ze hierbij gekozen. Amalia in blauw/groen jurkje met bloemdessin, afgestyled met een witte blazer.
Netjes, maar niet mijn smaak. Ik vind de espadrilles erbij dan wel weer goed gekozen.

Lang naar uitgekeken, en dan is het zover… geland op Bonaire!
Moeder en dochter vormen een leuke eenheid door beiden voor fris blauw/wit te kiezen.
Heel leuk jurkje van Amalia.
Mooie oorhangers.
Na zo’n reis en dan ineens voor het front: best even een dingetje voor Amalia hoor en dus begrijpelijk dat ze wat gespannen lijkt.
Wat mij betreft is de eerste indruk van dit moment okay. Nu even acclimatiseren en uitrusten voor de dag van morgen die wacht.

Al die ogen gericht op Amalia. Ik had haar een ontspannen collegeweek toegewenst.
De oorbellen wil ik graag hebben! Goede aankomsets.

De SS ook een leuke tas maar hoewel ik niet van midi houd, had deze jurk wel 7 cm langer gemogen.

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Nou na dit…Snel door naar morgen…

Amalia had beter het jasje van Maxima aan kunnen hebben, een sprekender kleur voor haar. En Maxima een andere kleur. En een grote statement ketting erbij en het haar vlot omhoog (mede vanwege de harde wind bij aankomst). En lachen als je beneden de vliegtuigtrap staat, de pers is constant op je gericht, nu lijkt ze niet zo vrolijk.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Wat mij direct opvalt is het feit dat Amalia haar moeder zo vast pakt en een beetje weg kruipt, ach het is ook niet makkelijk denk ik. De outfit van Maxima is leuk, maar de schoenen vind ik er niet bij passen. Amalia is op safe, maar wellicht zitten en nog verrassingen in de koffer. Tja, enne.. de zonnebrillen hadden wel even af gemogen.

De Koning copiloot, zo ontzettend leuk.
Het blauw van Maxima’s blazer is prachtig. Het jurkje van Amalia mooi.
Zien ze er ook mooi in uit? Ik vind van niet. Een beetje familie doorsnee achtig.
Een paar mooie sneakers voor Maxima zou ik veel mooier gevonden hebben.
En de Koning. Foeilelijk dat Bruin.

Leuke jurk van Amalia. Model en print staan haar erg goed, vind ik.

Zowel Máxima als Amalia zien er leuk uit hoor.
Vooral die kleur blauw van Máxima haar jasje vind ik prachtig, ook een erge mooie combinatie met wit.
Waar ik wel verbaasd over ben is dat beide dames hun zonnebril ophouden bij de officiële ontvangst. Er is “ons” altijd geleerd dat het onbeleefd is je zonnebril op te houden en de ander je ogen niet ziet bij een dergelijke situatie.

De koning en koningin zijn lekker casual, waar Maxima wat beter mee wegkomt dan Willem Alexander.

Wat Amalia betreft ; ik snap het jasje (waar je jezelf een beetje in kan verstoppen), maar de jurk (en met name de kleuren)doen niets voor haar. Terwijl ze zoveel kleuren kan hebben! Was-ie wit/groen of bijvoorbeeld wit/rood geweest, had ze zoveel meer kunnen shinen. Nu is het keurig, en een tikkeltje saai.
Maar..morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ach, als reiskleding ziet dit er prima uit maar bijzonder is het allemaal niet. Ben nieuwsgierig naar wat we de komende week gaan zien! De oorbellen van beide dames vind ik dan weer wel geweldig!

Ik vind de dame in het groen er het meest fris en vlot uitzien. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Wat kleedt Amalia zich toch stijfjes, ik denk dat ze een beetje op zoek is naar een eigen stijl!

En mag ik dan zeggen dat ik het tamelijk armoedig en ongepast vind om als 54-jarige staatssecretaris in een minijurk daar te staan naast de koninklijke familie bij een officiële gelegenheid? Ja dat mag 😉

Dat mag zeker 😄 ik had haar niet herkend maar zie het nu.

Haha nou idd. Ik vind de dame in het groen werkelijk waar niet om over naar huis te schrijven. Brr..

Nee absoluut niet.
Het past ook echt niet bij haar figuur, de lengte en het model niet, ze is bol van boven in dat model.
Als je andere foto’s van wat verder weg ziet dan denk je dat ze een lange bloes aanheeft en haar rok of broek nog moet aantrekken.

Ter info: die dame is Alexandra van Huffelen (staatssecretaris Koninkrijksrelaties).

Mooie jurk van Amalia, wel een aangepaste versie met v-hals, leuke schoenen, Maxima ook fris net als haar dochter in blauw/wit. WA leuke casual combinatie.