Avatar foto Door Moderator Petra
Amalia 11 feb 7 reacties

Amalia draagt unieke blouse op de Cariben en VIDEO persgesprek

We gaan nog even door met de Cariben tour! Want, stiekem zoeken wij natuurlijk gewoon nog door naar bepaalde items.

En, dankzij Stephanie, kregen we gisteren nog een gouden tip binnen. De blouse die prinses Amalia op onderstaande foto droeg…

Foto ©PPE/Nieboer

… komt van het Deense label Sissel Edelbo. Het bijzondere aan deze kledingstukken is dat ieder item uniek is! Amalia draagt het Bibi Balloon model. Deze is gemaakt van vintage sari’s uit India.

Het label Sissel Edelbo

Sissel Edelbo is oorspronkelijk ontstaan uit de vriendschap tussen Jeanne Sissel Thomsen en Christina Edelbo. Deze jeugdvriendinnen starten in 2004 het label vanuit hun visie om een modemerk te creëren dat is gebaseerd op pure waarden. Bij dit label wordt het dan ook belangrijk gevonden dat alle medewerkers eerlijk en met respect worden behandeld en onder goede arbeidsomstandigheden werken. Er is speciaal een Indiase medewerker als controller aangenomen, die leveranciers bezoekt en dagelijks in gesprek is met iedereen binnen de keten.

Foto ©PPE/Nieboer

Sari’s

Op de website van Sissel Edelbo is onderstaand gedeelte te lezen (en ik citeer):

De sari vormt de kern van de producten van Sissel Edelbo. Een sari is het traditionele Indiase kledingstuk dat gedrapeerd om het vrouwenlichaam wordt gedragen. Bij Sissel Edelbo brengen we een eerbetoon aan de sari door middel van ons opnieuw geïnterpreteerde ontwerp, dat allemaal voornamelijk vanuit bestaande sari’s is genaaid. De sari wordt beschouwd als het oudste traditionele kledingstuk.

We werken graag met gerecyclede materialen en kijken er altijd naar uit om sari’s te selecteren voor nieuwe collecties. Hoewel we al sinds 2004 met vintage sari’s werken, is het altijd even spannend om door de verzamelde stapels sari’s afkomstig uit heel India te bladeren. Hun prachtige prints helpen ons een Sissel Edelbo-stijl te definiëren – en we hebben een heel speciale stijl, gekenmerkt door de sari’s die intuïtief spreken tot onze esthetiek.

Bron ©Sissel Edelbo

Een kledingstuk met waarden en normen, zou je dus kunnen zeggen. Heel mooi! Omdat ieder kledingstuk uniek is, kunnen we exact hetzelfde exemplaar niet laten zien. Wel tonen we jullie graag een aantal andere exemplaren van dit model top.

©Sissel Edelbo
©Sissel Edelbo
©Sissel Edelbo

Tenslotte willen we hier graag nog een video van het persgesprek met prinses Amalia laten zien.

Wil je meer bewegend beeld zien van de reis? Neem dan even een kijkje op het Youtube-kanaal van Rick Evers, RoyalTV by Rick Evers.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
7 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een origineel idee om zulke blouses te ontwerpen.
Zouden ze allemaal dezelfde, vrij korte lengte hebben?
Amalia had in dit geval dezelfde smaak als ik; zou óók voor dit model en deze print gekozen hebben.
Zulke mooie, warme kleuren.
Staat onze prinses prima!

Ook verhaal en goed dat Amalia dit merk draagt. Overigen ook gewoon een leuke blouse.

Mooie ontstaansgeschiedenis maar t moet je ook nog staan…en dat doet dit patroon en kleur!

Wat leuk het verhaal achter de blouse te lezen, mooi gekozen door Amalia!
Ik heb soms wat moeite met haar keuze voor tassen.

Wat een geweldig idee om van de sari’s blouses te maken. Uniek en bijzonder. Leuk om t verhaal achter dit kledingstuk te lezen. Een blouse met een historie en bijzonder verhaal. Pluim voor Amalia.

Leuke blouse en wat leuk om meer over dit mooie me4k te horen!