Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 mei 47 reacties

Aha! Hier komt Máxima’s jurk van gisteren vandaan

Tijdens haar VN-bezoek aan de Filipijnen droeg Máxima een jurk met een interessant lijnenspel. Het kledingstuk debuteerde in 2015, maar de ontwerper was tot gisteren niet gevonden….

Je voelt het al wel aankomen: inmiddels is het creatieve brein achter de jurk bekend. Maar voor ik je de naam ga verklappen, laat ik je eerst even gissen. Voor een eerlijke uitslag is het belangrijk om voor het stemmen niet verder te scrollen dan onderstaande foto.

Ik gok op....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

NLbeeld/Schoemaker

Close-up:

Oké, en dan nu het antwoord. Deze jurk, met een lijnenspel van stoffen, komt uit de koker van….*tromgeroffel*….. Jan Taminiau! Had je het goed geraden?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
47 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een leuk jurkje, en ik vind persoonlijk de verdere styling wel goed gedaan. De kleuren matchen mooi en onze koningin houdt blijkbaar van groot en veel.. ze kan het hebben! En ik zie hieronder wat negativiteit over koningin Mathilde (gelukkig maar weinig maar toch) Ik vind Mathilde charmant, klassiek en chique. Zij is een heel ander type dan Maxima en zij laten zich lastig vergelijken. Ik vind het altijd wel bijzonder om te zien hoe je met styling eenzelfde (soort) outfit toch heel anders kan dragen qua uitstraling zodat eenzelfde outfit perfect past bij de betreffende vorstin…🤷‍♀️

Leuk jurkje. Ik heb niet gestemd omdat ik totaal geen idee wie het gemaakt zou hebben. Tas leuk maar niet bij dit jurkje. En al die armbanden vind ik teveel. Aan de andere ene kant goud en de andere arm zilverkleurige. Ring vreselijk en oorbellen ook. Maar Máxima houdt nu eenmaal van veel en groot. Niet mijn smaak maar gelukkig smaken verschillen.

Heel leuk JT.!
Ik denk dat hij niet meer dit type ontwerpen maakt . ..maar veel meer uitbundig en artistiek. Dat is jammer want dit echt een succes.
Kleur staat Maxima ook goed. En ik val voor de tas.

Van dit jurkje kan ik alleen maar watertanden, zo mooi ! Ik hoop echt dat Maxima vaker voor JT gaat en vooral voor dit soort model. Ik heb niet gestemd omdat ik echt twijfelde tussen jT en OdlR. De vergelijking met Mathilde vind ik altijd wel grappig want ze lijken zo totaal niet op elkaar, ook al shoppen ze dan vaak bij dezelfde couturier. Mathilde tuttig noemen vind ik trouwens ook niet terecht. En dan de juwelen, tja dat is zo persoonlijk. Zelf draag ik alleen maar twee ringen en een van mijn twee horloges. Die hebben allemaal een speciale betekenis voor mij. Met meer sieraden vind ik het totaalplaatje zo onrustig. Maar bij vriendinnen vind ik het altijd juist zo leuk als ze veel armbanden dragen. En Maxima houdt er blijkbaar ook van, niks mis mee.
Overigens vergeet ik nooit wat een styliste ooit tegen me zei, als je twijfelt over je accessoires draai je dan vlug om naar een spiegel en wat je dan het eerst opvalt is vaak datgeen wat teveel is. Het werkt!

Die naam was een echte verrassing! Had ik niet gedacht. Tip aan Máxima; toch wat vaker bij JT inkopen doen😉

Wat ontzettend knap gevonden, Josine! Ik heb dit jurkje altijd heel leuk gevonden en ik herinner mij ook nog het draagmoment met die leuke “tulp” oorbellen. Ik dacht toen dat het jurkje wel van Natan was:) Hopelijk worden nog meer outfits die Maxima slechts 1 x heeft gedragen opnieuw in de spotlights gezet.
En wat betreft de armbanden van Maxima, zo heerlijk Maxima, flamboyant en het gaat om de emotie van de armbanden, de armbanden verwijzen naar alle mensen die haar dierbaar zijn. Dat vind ik juist zo lief van Maxima.

Oja, ik vergat nog te zeggen dat ik het een heerlijk jurkje vind!

De reacties hieronder vliegen werkelijk alle kanten op. En dat voor een Brigite Bardot- achtig jurkje van Jan Taminiau! Teveel armbanden, te dure juwelen, de vergelijking met Mathilde, ze mag het weer hebben van jullie, onze koningin. Enne….ik weet niet hoe het met jullie is maar…ik wil ook echt en absoluut niet vergeleken worden met mijn buurvrouw🤔

Ach er staat mij toch bij dat deze twee “buurvrouwen” bij dezelfde Natan ( notabene een Belgische ontwerper) shoppen, en veelal, vooral in het verleden vaak precies hetzelfde gekleed gingen. Tja hoe verzin je het hè? Terwijl Nederland zulke geweldige ontwerpers heeft! Maar Máxima wil blijkbaar wel graag vergeleken worden met Mathilde, wat je dan uiteraard ook gaat doen want ze blijft maar shoppen bij die Natan terwijl ik het bij Mathilde vaak wel goed en mooi vindt staan en hetzelfde bij Máxima veelal te strak, te kort, slordig afgewerkt enzevoort, enzevoort tja..🤷‍♀️

🤭 Grinnik, hier heb je een punt Jaqueline. Math & Máx, 2 buufs shoppend bij dezelfde kleermaker 😉

👏👏👏👍 Top opmerking belletje!
De gruwel om op je buurvrouw te moeten lijken😵‍💫 Zo niet mijn ding😉

Wat een verrassing! Ik had niet gedacht dat deze van Taminiau zou zijn. Frans Hoogendoorn of Oscar de la Renta (en zelfs Natan) had ik eerder gedacht.
Knap dat je dit weer gevonden hebt. En hopelijk draagt ze deze vaker

Helemaal mee eens!!

Idd mooie jurk. Maar wat ik niet fraai vind is dat zij zich telkenmale op dergelijke reizen tooit met veel te veel juwelen en het doet ook nog eens afbreuk aan de jurk. Als je arme landen bezoekt is dit echt to much. Bij bijv. Mathilde zie je dat zij daar wel rekening mee houdt.

Haar juwelen passen perfect bij haar kleding & waarom telkens het vergelijk met koningin Mathilde? Word ik toch een beetje moe van. Tenslotte is deze bladzijde bedoeld voor de mooie van koningin Maxima!!

👍 Helemaal mee eens Anna

Zelf draag ik ook altijd tenminste 8 armbanden. Goud zilver rose , dochterlief kunst ,gewoon omdat ik van veel armbanden houd. Net als Maxima en Beatrix . Maxima heeft een uitbundig karakter daar hoort het bij .Mathilde een truttige degelijke stijl daar past het niet bij . Daarom juist zo leuk als iemand dichtbij zichzelf blijft in zijn stijl.

Mathilde ervaar ik niet als een ” truttige” maar eerder als een “voorname ” koningin…. een duidelijk verschil . Maar gezien dit laatste een eigenschap is waar vandaag de dag nog weinig animo voor is , is zij precies de ” uitzondering” en niet het “kuddedier” ..

Lekker alles door elkaar en een eigen stijl creëren, ipv klakkeloos volgen wat iedereen doet👏👍
Leve vrije, autonome mensen; kuddegedrag is er al genoeg.
Ik zal nog eens rinkelen met mijn “veel te veel” armbanden aan één pols en proosten op jou Mary-Ann🥂

Ik moest je reactie echt 2 keer lezen, wat jammer dat je van Mathilde zegt dat zij een truttige , degelijke stijl heeft, ik vind het juist een chique, adellijke stijl, nooit over de top, of kitscherig.
Ik vind haar echt een Koningin , met hoofdletter.!!

Maar ik vind Maxima ook leuk hoor,

Ik omschrijf de stijl van Mathilde eerder als, Chic, veelal Klassiek en Verfijnd.
Mooi toch om te zien hoe persoonlijkheden en de daarbij passende stijlen kunnen verschillen.
Om de stijl van Mathilde een truttige degelijke stijl te noemen, vind ik negatief klinken.

Helemaal met je eens, Celeste!
Je hebt precies ook míjn gedachten hierover verwoord!

Sowieso kun je je afvragen waar al die knotsen van stenen vandaan komen. Vaak uit arme landen die destijds onder koloniaal bewind stonden. De herkomst kan per juweel verschillen natuurlijk, maar dit is wel een factor waardoor ik het dragen van dergelijke juwelen op zo’n reis niet zo kies vind.

Zeer zeker Juffrouw Annie, ik sluit me aan bij Maribrune, ‘zeer goed verwoord’‼️

Last edited 19 dagen geleden by PK020

Zeer goed verwoord !!!

Eens met u, Mathilde lijkt mij dan ook een vrouw met een groot invoelingsvermogen, een heuse koningin☺️.

Het gaat hier om de mode van koningin Maxima!! Niet over de invoelingsvermogen van de Belgische koningin. Kan er beter voor haar en aparte website gemaakt worden!

Ieder zijn/haar eigen stijl ekeim, dat maakt het leven tenminste niet saai. Stel je voor dat we allemaal hetzelfde mooi zouden vinden🫣

Deel uw mening !!! Mathilde draagt op dit soort bezoeken meestal neutrale juwelen ttz neutrale gouden of fantasiejuwelen, zelden diamanten/ briljanten…. vind ik persoonlijk veel gepaster ….

Last edited 19 dagen geleden by maribrune

Ik tel 8 verschillende armbanden in diverse stijlen. Dat zal nooit mijn smaak worden.

Nee, dit had ik niet verwacht!

Leuk idee om even te raden Josine, dank. Mooi model jurkje; zit echt perfect, vlot en elegant. En tjonge wat heeft Maxima hier weer een mooie taille! Maar liever dit mooie model in een ander kleurtje en/of ruitjes dessin dan inderdaad een begrijpelijke associatie met pannenkoekenrestaurant. (PK020)

🍳 Agnes Anna, nog even een kleine nuance, ik heb wèl een pannenkoekenboerderij in de Lage Vuursche in gedachten ☺️ ofwel één van de buren van Beatrix. 😀

👍🏼 Ik ga met u mee, dit model kleedje graag in een andere kleur.

Btw, @Josine Droogendijk, kan het kloppen dat ik een dergelijke ruit mogelijk heb gezien tijdens de overzicht expo van J.T. enkele jaren geleden in Utrecht? 🤔💭

Helemaal mee eens!!

Leuk interview overigens: https://www.youtube.com/watch?v=98woFZFYSMY

Hieruit concludeer ik voorlopig echt niet dat ze van plan is met haar mandaat te stoppen na 15 jaar. Gelukkig maar, ik hoop dat ze er nog een tijd mee door gaat. Er is nog een hoop te bereiken. Heel goed om te zien dat ze echt bezig is met het herdefiniëren van het mandaat: waar gaat de nadruk vanaf nu op liggen? “Financiële gezondheid” wordt het vernieuwde thema, zo te horen.

Grappig trouwens dat ze steeds ‘gezondheidsverzekering’ zegt. Echt een vertaling uit het Engels (“health insurance”). In het Nederlands noemen we dat toch “ziektekostenverzekering”?

🎦 Superleuk Royal Ellen, djw!
Wat is onze koningin toch betrokken en gepassioneerd, geweldig 👏🏼

Wij hebben een zeer meertalige koningin waarbij het Nederlands niet haar tweede taal is – Nt2 – maar na haar moedertaal en Engels, Frans en vermoedelijk Duits haar 5e taal. 👌🏼

Dank voor dit filmpje. Ze blijft enthousiast. Een goede zaak, vind ik.
(Dit soort interviews vinden altijd plaats na een paar dagen Engels spreken. Je ziet haar dan vaak even zoeken naar Nederlandse woorden.)

Heb je een berichtje van Jan Taminiau gekregen, dat je het opeens weet? Leuk hoor. Ik had het niet goed geraden, maar was wel enthousiast over het jurkje!

Jan Taminiau….ooooohhh echt. Datmag hij vaker doen. Ik had Oscar de la Renta gestemd

“Same here” lente-Tine, Taminiau: dit had ik echt niet gedacht.

Echt??,
Ik heb op Frans Hogendoorn gestemd.
Dit is wel heel ander dan we van Taminiau gewend zijn .

Ik hoop dat hij nog meer ( dagkleding) mag ontwerpen voor Maxima.

Leuke blog !!!
Ik heb ook op hogendoorn gestemd. , had deze vichy print a la BB niet direct aan taminiau gekoppeld!!! hij is ondertss ook erg geevolueerd richting kunstwerk !!!! Goed zo !!!

Bij het inzoomen van de foto’s lijkt de print pied de poule te zijn en geen vichy … ..

Josine:
Bedoel je misschien: niet te scrollen vóórdat we eerst gestemd hebben??

Ja hoor Josine, nu helemaal duidelijk!😃
(Je mag mijn reactie nu ook gerust verwijderen hoor)

Ik had t niet geraden! Maar hoe meer ik m zie, hoe leuker ik m vind worden, juist doordat ie zo simpel oogt, maar t eigenlijk niet is. Heel knap.