Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 nov 21 reacties

Máxima laat kleding kuisen

Koningin Máxima shopt graag online, maar de kleding die daar verkocht wordt, is niet altijd even koninklijk.

Gelukkig is er op de derde verdieping van het paleis een atelier, waar Máxima’s coupeuses de nieuwe aanwinsten naar haar wens kunnen aanpassen. De donkerblauwe jumpsuit van Costarellos werd bijvoorbeeld voorzien van een paar extra knopen, zodat het decolleté niet te diep zou zijn.

Foto: PPE/Monarchypress

Het decolleté van Máxima’s oranje-witte jurk van Zeus + Dione verschilt ook van het oorspronkelijke ontwerp. Het decolleté is zeker 5 centimeter hoger. Aangezien ik op de foto’s geen naad kan ontdekken, vraag ik me af of het witte gedeelte van het bovenlijfje misschien in z’n geheel vervangen is óf dat de jurk speciaal naar Máxima’s wensen gemaakt is.

Foto: PPE/Nieboer

Van Máxima zijn er nog talloze voorbeelden op dit vlak, maar ze is zeker niet de enige. Leonor van Spanje liet aan haar mini-jurk van Michael Kors bijvoorbeeld gewoon een laagje toevoegen.

Foto: BSR/Best Images
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De oranje-witte jurk van Zeus zal absoluut gelijk zo gemaakt zijn, er is inderdaad geen naad te zien, maar ook, als je dat bij elkaar zou trekken om het hoger dicht te maken zou je het op die hoogte zien trekken en zou het waarschijnlijk zelfs te strak en te smal worden

Goede aanpassingen. En wat fijn iemand te hebben die dit soort kleine aanpassingen kan doen. Dat is toch iets makkelijker shoppen lijkt mij.

Eens

Het lijkt mij heel belangrijk voor Maxima en de andere Royals om een goede coupeuse te hebben, die de kleding naar wens vermaakt en aan het figuur aanpast, zodat ze tiptop voor de dag kunnen komen.
Heel waardevol wanneer de coupeuse precies aanvoelt wat de bedoeling is van de opdrachtgeefster en beiden een goede verstandhouding hebben met elkaar op dat gebied.
En hoe leuk is het voor Maxima om niet alleen te kijken of een bepaalde outfit kuis genoeg is voor de gelegenheid waarvoor bestemd, maar ook door een aanpassing te zorgen voor een verrassende, net even iets andere look….

Heerlijk een eigen coupeuse. Wat zo mooi is aan de oranje witte jurk is dat niet alleen het decollete verhoogd is maar dat ook de plooi middenvoor van de rokgedeelte iets dieper is ingenomen. Het viel me destijds direct op. Zie foto https://pin.it/2VHRJkZ de afstand boven en onder de tailleband zijn t zelfde van de witte stof. Mooi gedaan.

Slim van Leonor. En ook van Maxima.

Ik snap dat ze sommige outfits aan laat passen, heeft nog niet eens met haar functie te maken, maar soms voel je jezelf gewoon niet ok met bepaalde ontwerpen. Dus fijn dat ze dit kan laten doen.

Eens

De vrouw van de Argentijnse president kuist juist in het geheel niet:

https://twitter.com/holacomar/status/1592855786019254276?s=46&t=HIpjNY9RQ61oWa8EgFtbiA

Mevrouw is vergeten haar bruidsjapon aan te doen? Is blijven steken bij de lingerie zo te zien 😉

Nou inderdaad, zo jammer van deze prachtige jurk. Ze heeft duidelijk geen advies gevraagd aan Randy Fenoli 😉

Dat ziet er niet uit. Mevrouw heeft duidelijk geen smaak.

Deze mevrouw is duidelijk niet van het kuisen🤨, Een mooi decolleté is ok, maar dit is echt geen gezicht. Denk trouwens bij kuisen ook aan schoonmaken, gebruik dit woord best vaak, maar het heeft uiteraard meerdere betekenissen.

Ze zal vast tijdens de vakantie n keer bij Zeus+Dione geweest zijn, of ze uitgenodigd hebben om de oranje-witte jurk naar wens te laten maken, gelijk de kettingen geshopt die de meiden vorige week bij de fotosessie droegen!

Ik denk dat de coupeuse veel werk heeft om kleding in te nemen.
Als ik een eigen atelier met coupeuse ter beschikking zou hebben zou ik daar heerlijk mee in overleg gaan om samen tot bijzondere creatie,s te komen, patronen, stoffen , accessoires. Helemaal alles naar eigen wens en smaak.
Dat is toch pure luxe ?

Nou zeg dat wel, Prinses Beatrix was en is super creatief en ontwierp haar eigen kleding. De mooiste stoffen en perfecte pasvorm, enne.. niemand kende het prijskaartje. Maxima is volgens mij geen ‘crea Bea’ en de coupeuse wordt alleen ingeschakeld voor dit soort standaard aanpassingen. Ze is wel goed met naald en draad op het borduurvlak, nou misschien raakt ze geïnspireerd om ook haar kleding te laten maken, wie weet…

Kuisen.

Wat een heerlijk nostalgisch woord .😅

Kuisen, prima, je kan het ook gewoon “aanpassen” noemen

Klinkt mij ook wel wat Belgisch in de oren eerlijk gezegd. Daar betekent het alleen schoonmaken ;).