Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 23 sep 88 reacties

Máxima heeft nu eindelijk de tas der tassen

Na twintig jaar aan het Nederlandse hof heeft Máxima de tas der tassen aan haar garderobe toegevoegd: de Kelly Bag van Hermès!

Voor wie dat niets zegt: in 1930 bracht Robert Dumas (schoonzoon van Émile Hermès) een trapeze-vormige tas met riempjes op de markt. Een moderne en gewaagde zet voor die tijd. Eind jaren vijftig hield prinses Gracia hem voor haar buik om de eerste signalen van een zwangerschap te verbergen. De beelden van dit moment werden zo bekend, dat de tas werd omgedoopt tot de Kelly Bag.

De foto werd ook gebruikt voor de -inmiddels afgelopen- expositie over koninklijke tassen.

Hoewel de Kelly Bag tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar is, heeft Máxima net als prinses Gracia gekozen voor een zwarte variant. Of nou ja, gekozen…. We weten natuurlijk niet of ze de tas zelf heeft gekocht of dat ze hem cadeau heeft gekregen. In hogere kringen worden designertassen namelijk over en weer geschonken.

Ik ben blij dat onze koningin nu in ieder geval een Kelly Bag heeft. In haar walk-in closet zijn vooral clutches in de kleuren van haar kleding te vinden, maar een tas van dit niveau heeft toch wat meer karakter. En we moeten ook wel wat te vergapen hebben, niet waar?

Het is overigens niet de enige klassieker die de koningin van het Franse modehuis heeft. Zo heeft ze ook nog een grijze, die ze tot nu toe alleen nog maar privé heeft gebruikt.

En dan heeft ze ook nog een bruine clutch…

… en een lichtgrijze. Kwartet!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
88 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Beste allen, dank voor jullie uiteenlopende reacties. Zoals ik al eerder aangaf: ik vind het fijn om ieders mening te horen en ik respecteer die ook.

  1. Ik ontmoet Máxima niet persoonlijk. Ik weet wel dat zij zelf het onderwerp abortus heeft aangekaart in Texas.
  2. Ik ben Christen, protestants opgevoerd en nog steeds zoveel mogelijk levend naar de tien geboden. Maar ik ben ook van mening dat iedere vrouw of meisje recht heeft om te beslissen over haar eigen lichaam en zwangerschap. Zoals gezegd weet ik dat velen van jullie daar anders over denken en dat snap ik.
  3. Ik gun Máxima haar privé-leven met haar eigen gekozen vrienden en bewonder de manier waarop ze in het leven staat: ze steunt haar man, is een bruisend uithangbord voor de Nederlandse monarchie en brengt mij als modekoningin heel wat plezier. Dat laatste dankzij de niet aflatende inspanningen van Josine natuurlijk.
  4. PK020 ik vind jouw bijdragen juist fijn en wens je privé het allerbeste toe.
  5. Ik kijk uit naar jullie inzichten. Mocht één van jullie met mij persoonlijk van gedachten willen wisselen, Josine heeft mijn gegevens.

Overigens op deze foto zit haar haar wel goed(vind los haar nog steeds niet mooi voor een rouw-receptie) maar dat is een andere discussie

Ken de tas (natuurlijk) maar ik vind m ook een beetje lijken op de tas die The Queen altijd mee had. Daarom vind ik het een beetje raar dat Maxima juist nu deze tas mee nam.

Zozo, wat een discussie over een tasje. Persoonlijk vind ik het een stijlvolle en handige tas, maar de lichtgrijze clutch vind ik pas echt een beauty. Maxima is miljonair, dus wat mij betreft koopt ze de hele collectie in alle kleuren en maten, dan hebben wij iets om naar te kijken. Het kopen van een dure tas of een oranje speedboot verandert niets aan de onzekere tijden waarin wij leven. (Iran, Oekraine).
Het klopt dat ze jetset vriendinnen als Marie Chantal van Griekenland en Mariska Dietz heeft maar Beatrix ging ook op vaarvakantie met Freddy Heinenken. Dus ja, ons Koningshuis bevond en bevindt zich in bepaalde kringen en gelukkig mogen ze net als wij hun vrienden zelf uitkiezen.
Maxima kennende, en ik ken haar alleen als nederige onderdaan en vaste bezoeker van Josine’s site, heeft ze tas niet meegenomen om indruk te maken, Ik denk dat ze een omslagdoek of een attentie of een cadeautje voor iemand bij zich had en daarom een grotere tas bij zich had.
Toevallig weet ik dat het onderwerp abortus tijdens het bezoek aan Texas alleen aangeroerd kon worden omdat WA er niet bij was. Omdat Maxima geen staatshoofd is kon ze het wel bespreekbaar maken. Ik waardeer het zeer in haar dat ze onderwerpen die haar na aan het hart liggen altijd en overal bespreekbaar maakt. Voor veel lezeressen hier is abortus niet het meest handige voorbeeld, maar denk ook aan zelfdoding,
Fijn dat alle meningen hier mogen en kunnen, ik wens jullie een fijne dag.

Benieuwd waar u haar heeft leren kennen als nederig onderdaan. Daar ben ik oprecht benieuwd naar.
Wat betreft het onderwerp abortus.
Een kans die ze dolgraag aangreep , maar zeer ongepast is.
Ik geloof zeker dat ze daar ” thuis” op aangesproken is.
Of ze zich daar wat van zal aantrekken is maar zeer de vraag.
Ik hoop van harte dat koning WA de gezondheid en kracht krijgt om aan te kunnen blijven tot Amalia de leeftijd heeft om hem op te kunnen volgen.
Ik moet er niet aan dénken dat Maxima regentes wordt.
Naar mijn mening is de ramp niet te overzien op ethisch gebied.

Waarom denkt u dat Maxima tot orde is geroepen nav haar uitspraak tav abortus. Ik hoop toch van niet. In feite bepaalt alleen de vrouw zelf of ze wel of niet een abortus ondergaat en daar heeft niemand verder iets over te zeggen. En Maxima als regentes? Ik zal daar geen moeite mee hebben.

De minister van Buitenlandse Handel heeft er een opmerking over gemaakt. Niet Máxima

Ik vraag me in deze af wat de algemene reactie was geweest als ze het NIET aangesproken had, er was een een uitgebreide regeringsdelegatie mee, ga er toch vanuit dat ze van te voren wel even gepolst heeft of ze t aan mocht kaarten! En Maxima als Regentes, why not? Laten we natuurlijk voor WA hopen dat hij gezond blijft, maar eerlijk gezegd zou ik soms wensen dat zei ons Staatshoofd was!

Beste meneer Hoogeveen, dat u Maxima adoreert is voor een ieder hier wel duidelijk, maar wat u nu zegt gaat wel heeeeel ver🥴.

Ik denk dat ze heel goed weet wat ze wel en niet kan zeggen, in t interview “Talk to Aljazeera” met Step Vaessen in Senegal werdt haar bijv voorgelegd dat Nederland tot nog toe geen vrouwelijke Premier gehad heeft, en wat ze daarvan vond, toen hielt ze zich op de vlakte/gaf er niet echt antwoord op; leek me dat WA bij persmomenten in Graz en bij de Zomerfotosessie omtrent boerenprotesten ook wel de grens opzocht van wat hij mag zeggen!

en Mevr Catherine: Geef ik onmiddelijk toe

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Ik denk ook dat Maxima heel goed weet wat ze wel en niet mag en kan zeggen.
Maar dat ze dit blijkbaar zo belangrijk vind dat ze haar kans heeft gegrepen.
En dat vind ik heel erg.
Ook houd ik mijn hart vast hoe ze Amalia hierin voor gaat, want echte principes heb ik bij Maxima nog nooit waargenomen

Het is idd heel jammer dat Máxima hierover gesproken heeft. Het komt haar niet toe. WA is regerend Koning van alle Nederlanders, niet zij. En dan nog, lang niet alle Nederlanders zullen het met elkaar eens zijn. Net zoals lang niet alle Amerikanen voor abortus zijn, zijn er ook in Nederland mensen tegen abortus. Is ergens te lezen wat ze precies heeft besproken?

Ik heb even gekeken, maar is niet openbaar gemaakt, zie wel dat t gesprek met de Gouverneur samen met minister Schreinemacher was “We spraken over onze gedeelde geschiedenis en de economische kansen over en weer”, twitterde de minister over het gesprek, “maar ook over het belang dat Nederland hecht aan het recht op veilige abortus”. Abbott reageerde kort op de vraag van Schreinemacher over abortus in zijn staat. “We hechten veel belang aan de veiligheid en gezondheid van de moeder, maar ook aan de veiligheid en gezondheid van de baby.” Maxima zei bij persmoment alleen “een goede discussie” over abortus gevoerd te hebben met de gouverneur van Texas

Oké, dank je wel

Macht -die eigenlijk toekomt aan wa – en aanzien werken verslavend. De vraag die ik mij stel is of maxima deze beide ooit zal kunnen laten gaan ten voordele van haar dochter … zoals prinses beatrix . Tav wa ? Ik heb het gevoel dat zij erg geniet van de aandacht en mss zelfs niet zonder ķan. en heb dus mijn twijfel.
De toekomst zal het uitwijzen ….

Ik zeg: beter kijken en luisteren. Ik neem wel degelijk principes waar bij Maxima. Denk bijvoorbeeld aan haar aandacht voor de positie van vrouwen. Of bedoelt u misschien dat u uw principes niet bij haar waarneemt?

Ik verwacht van een christelijk koningshuis christelijke normen en waarden .
En dan juist de bescherming van het ongeboren kind , wat door onze Schepper is geschonken .

Ik wil hier verder niet op ingaan, dat ligt te gevoelig, en daar is deze site niet voor, maar dit is mijn overtuiging en principe , ja

Ik verwacht van een Nederlands koningshuis dat ze hun persoonlijke (christelijke) normen en waarden thuis laten en heel Nederland (geloofstechnisch) op een neutrale manier vertegenwoordigen.

Zullen we het maar snel weer over ‘de tas’ hebben?

“Neutraal” lijkt me perfect, maar dat was nou net het punt!

Lijkt mij goed plan, als we het hier weer over geloof gaan hebben, word ik lastig😜😜😜 leuk nieuw item over de smaragden van Amalia, is maar een tip hoor!!!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Als christen ben ik het met je eens. En dat schrijf ik op persoonlijk gronden, even buiten het moderator zijn om.

Dank je wel, dan begrijpen wij elkaar.

Met wie het koningspaar omgaat hebben wij gelukkig niets mee te maken en dat zijn vast ook goede mensen (soort zoekt soort). Zodra het koningspaar, of Maxima alleen, namens Nederland zich uit over levensbeschouwelijke issues of politieke uitspraken doet, wordt het een ander verhaal. Staatsrechtelijk is dat nu eenmaal zo vastgelegd, de koning staat boven de partijen. Persoonlijk heb ik er niet zo veel moeite mee, ze bedoelt het ongetwijfeld goed, maar ze is er uiteindelijk voor alle Nederlanders en alle gezindten.

Wil dit nog even kwijt : Wat u schrijft is volkomen juist. En idd het oorlogsgeweld zal niet stilvallen omdat maxima een minder opvallende tas draagt.
Alleen is solidariteit -zeker in moeilijke tijden zoals we op heden beleven – mi een vast onderdeel van het koningschap. Het voorbeeld hierbij is mi toch wel the queen geweest. Het gebrek aan solidariteit -gaf maxima nb zelf aan – heeft al eerder voor herrie en dalende populariteit gezorgd. Hopelijk dringt dit voldoende door . Mi is de huidige crisis veel ingrijpender dan de corona. Vandaar toch een pleidooi voor een ” royale bescheidenheid” want het dragen van “boze ogen” sieraden zal niet voldoende zijn.

Ik heb begrepen dat een aantal lezers mijn bijdragen vd laatste tijd tamelijk ‘uit de bocht vliegerig ‘ ervaren hebben; bij deze, het is nooit aan U persoonlijk gericht bedoeld geweest.
Ik wens dat U mij een eventuele volgende keer hier op de website in een reactie op aanspreekt, en liever niet via de beheerders van deze website, althans als U zo open en respectvol wil trachten te zijn; we hebben immers allemaal onze eigen meningen, smaken, ideeën en de nodige bagage.

Wat dat betreft heb ik erg veel respect voor Maribrune. Ik ben het niet altijd met U eens maar uw ideeën en manieren van communiceren triggeren mij soms en ik ervaar nooit negatieve bedoelingen van uwerzijds naar mij toe maar altijd wederzijds respect. Dat maakt de uitwisseling hier op MKM des te interessanter en levendig.

De afgelopen weken voel ik mij door persoonlijke omstandigheden regelmatig te/erg gevoelig, en als ik dan bijvoorbeeld berichten hier lees over ‘eindelijk de tas’ dan kunnen deze soms wat verkeerd bij mij vallen,. Immers, de wereld is zoveel groter zeker gezien alle vreselijke narigheid en onrecht waar ik het persoonlijk en emotioneel erg moeilijk mee heb.
Ik had wellicht minder uit “mijn slof kunnen schieten” in reactie op de door mij ervaren ‘slordige manier’ zoals onze koningin inclusief die onnodig te grote en exceptioneel te dure tas verscheen op de receptie vorige week van de nieuwe koning van Groot Brittannië.
MKM bezorgd mij over het algemeen de nodige ontspanning, enorm veel plezier en nieuwsgierigheid, en ja zo vind ook ik af en toe iets echt waarachtig.
Ik groet U allen, Peter

Beste PK020, ook ik lees je reacties altijd met plezier. Het maakt het juist leuk dat er zoveel verschillende meningen zijn, anders zou het maar saai zijn.
Sterkte met de persoonlijke omstandigheden!

Ik lees uw bijdragen altijd met plezier, en we hoeven het toch niet altijd eens te zijn?
Wat zou het anders saai worden op deze site.

Ik ben zelf eerder ook al op het MKM matje geroepen, vandaar mijn korte reactie.
Zoals in het lied “Hoofd omhoog” en doorgaan !!!

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Duidelijke boodschap, blijf jezelf en blijf genieten van deze MKM blog. Persoonlijk geen enkele moeite met uw reacties hoor, en mocht ik behoefte voelen om te reageren? Dan laat ik van me horen. 🙂

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Een levendige discussie over verschil van mening is wat deze site juist leuk maakt, dus blijf vooral jezelf!!! En veel sterkte met je persoonlijke omstandigheden, alles komt uiteindelijk goed is mijn ervaring👍👍👍

Beste Peter, sluit me bij Tony aan. Laat je niet uit het veld slaan hoor, blijf jezelf, ieder mens is uniek, zoek de kleine geluksmomenten en wat Tony ook zegt het komt uiteindelijk weer goed🍀.

Pk 020, u bent een echte en “maximale ” maxima fan, en u reageert op wat u ziet en leest . Daar is mi niets mis mee. Wat in de genoemde reacties opvalt is vooral uw “teleurstelling ” naar vooral maxima toe maar ik meen mij te herinneren dat u daar niet alleen in was .. ik denk ook dat dit gevoel moet geventileerd kunnen worden op deze site …

Ik ben dól op tassen en ik heb er dan ook aardig wat 😉 maar, deze tas is alleen zo beroemd geworden omdat Grace hem had en hij van een sjiek merk is en daardoor een statussymbool geworden, naar mijn idee niet omdat het nou zo’n geweldige aparte tas is want Ik vind hem heel saai eigenlijk. Ik zou hem niet eens kopen ook al was het een betaalbare tas

Helemaal mee eens. De tas is verworden tot een poenig hebbeding voor de rich and the famous. Wat is het trouwens toch jammer dat ‘Hendrikje’ het tassen museum in Amsterdam er niet meer is, was zo leuk en daarna de thee met taartjes in de mooie stijlkamer dat was echt genieten.

Is ook zo ! Het is een statussymbool. Maar ook vakmanschap al is dit laatste ook op eigen bodem te vinden.

En of er over deze tas veel kan gezegd worden

: “de koningin onder de tassen is natuurlijk de Birkin. Of de Kelly. Allebei van huize Hermès. De tassen hebben magische gedaanten om veel redenen.
Eén: ze zijn gierend duur. Voor een beetje tas moet je denken aan 8000 euro. Tenzij je ‘m in krokodil of slangvariant wil, dan loopt de prijs zomaar op tot een eurootje of 20.000. Er is er zelfs een voor 90.000 euro verkocht (kijken?), maar die was dan ook wel reuzeknap beschilderd.

Een tweede zeer bepalende factor in deze heilige hebberigheidsgraal is de wachtlijst. Het is heel normaal dat je een jaar duimen moet draaien voordat jouw geliefde tas klaar is. Nu heb ik weleens horen fluisteren dat Hermès de types die ze liever niet met hun waar zien pronken (denk rijke Russen zonder smaak of ik-trek-de-kaart-van-mijn-machtige-man-wel-even-types) een extra lange wachttijd geven. Een soort ontmoedigingingsbeleid. Maar rijke vrouwen die alles kunnen kopen zijn dol op wachtlijsten. Ze zijn niet gewend ergens om te smeken en te smachten, dus dat maakt de tas, net als een onbereikbare liefde, extra aantrekkelijk. Helemaal als ze daarbij nog een register kunnen opentrekken van invloedrijke vriendinnen die haar kunnen helpen aan nummers van mensen die mensen kennen bij Hermès waardoor ze dan toch die tas eerder kunnen bemachtigen dan de rest van het gepeupelte.

– Advertentie –

Omdat ik nog niet in de gezegende situatie ben dat ik op een zonnige zaterdag kan zeggen: “Doe mij een Hermèsje” (die op de foto leende ik van een gefortuneerde vriendin), heb ik het perfecte excuus. Je kunt namelijk altijd zeggen dat je ‘m te zwaar vindt. Want dat is ‘ie. Hij is namelijk ook aan de binnenkant met een leerlaag bestikt waardoor hij extra zwaar is. Echt, als jij je afvraagt waardoor al die rijke vrouwen toch van die gespierde bovenarmen hebben, weet je nu het antwoord. Het is de ” birkin”. “

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Proef ik toch enige jaloezie😜😜😜?

Nee hoor, ik heb zelfs een echte “kelly” geerfd en heb de tas verkocht wegens een te hoog “m’as tu vu” gehalte !!! Ik kan dit niet rijmen met mijn persoonlijke idealen al hou ik wel van vakmanschap.
Daarom dat het “jetset” gedrag van maxima mij soms zo ver-schrik-ke-lijk tegen de borst stoot en dat de ” royale bescheidenheid” van koningin beatrix mij veel meer aanspreekt.

Maar goed dat er een wachtlijst is dan, kun je nog even je armen trainen van tevoren hahaha

Ja, idd vond het een grappige tot de verbeelding sprekende beschrijving !!!
Verkies toch voor mezelf een degelijke tas van eigen bodem.

Nooit geweten dat een nieuwe tas zoveel reacties kan losmaken. Ik heb niks met dit soort tassen, ik ben meer van de clutches.

Eindelijk de tas ” Der tassen”
Wat erg, als je achter zou blijven 🤣🤣
Mogelijk heeft ze hem gekregen, zelf gekocht is overigens best mogelijk.
Ze spendeert graag.

Vraag aan de redactie:
Als je op een reactie klikt, kom je niet direct bij die reactie. Dan kom je altijd bovenaan bij het nieuwsbericht en moet je steeds scrollen door: het hele nieuwsbericht bericht heen en dan door alle reacties, op zoek naar de reactie die je graag volledig wilt lezen.
Ik vind ik ontzettend onhandig en niet fijn. Zeker niet bij een uitgebreid nieuwsbericht die vele reacties heeft.
Verzoek: kan het niet zo gemaakt worden, net als op de oude site, dat als je op een reactie klikt je gewoon meteen bij die reactie bent.

Klopt, heb ik ook, je bedoelt als je vanaf de voorpagina op een reaktie klikt, wou ik eigenlijk ook al langer melden want ik kan vaak die reaktie dan niet vinden en dan laat ik het maar weer zitten om ook te reageren

Dat vind ik ook. En het is ook zo als je in het hoofdmenu klikt op een reactie en je komt bij dat blog waar die reactie onder zou moeten staan, dat die er dan niet tussen staat. En een poos later wel.

Klopt. Goede aanvulling. Niet gebruikersvriendelijk op deze manier.

Het is idd de grote versie. De kelly – en ook de birkin trouwens – bestaat ook in kleinere versies. Dergelijke grote tas meenemen naar een receptie is mi niet nodig, maar is mss wel een gespreksonderwerp. Mogelijks was dit de bedoeling.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Ik heb dezelfde gedachte Maribrune, waarom zo’n “bakbeest” van een tas mee naar een begrafenisreceptie zoals vorige week terwijl zeer regelmatig van alles in clutches gepropt lijkt te worden en deze daardoor niet goed sluitbaar zijn. @Josine Droogendijk: Kun je uitleggen waarom je in deze voor vele mensen financieel enorm moeilijke tijden ‘blij bent’ dat onze koningin “nu eindelijk” een Kelly bag heeft? -> ‘ …Ik ben blij dat onze koningin nu in ieder geval een Kelly Bag heeft….’ Ik ervaar dit alles als schaamteloos, van jullie beiden Maxima en Josine!

Zo met u eens, wat sieraden betreft idem.

Oh ik zie er de humor wel van in😜

Pk 020 , eerlijk, ik heb het woord “eindelijk” hier ook als zeer storend ervaren .
Eerst en vooral zoals u ook aangeeft in de huidige politieke en economische contekst en
ten tweede het komt over als het “aanvinken ” van een lijst “must have” !!
Na het cartier horloge etc etc komen we nu “eindelijk” aan de iconische hermes kelly tas.
Daar waar er mi niets “moet” om op een smaakvolle manier naar buiten te treden en erbij te kunnen horen .
In dat opzicht zeker een dikke pluim voor amalia voor de keuze van haar mooie en “affordable” jurk voor prinsjesdag.

Maribrune, je reactie maakt me nieuwsgierig. Gespreksonderwerp? Tussen wie? Waarom?

Het ziet er toch naar uit dat het de buckingham receptie was vorige week. Juan carlos verschijnt zo goed als nergens meer in europa in het openbaar behalve voor de begrafenis van the queen.
En hoe gaat het eraan toe op een receptie : peptalk om te starten : oh u ziet er goed uit ! En wat een mooie tas etc etc en het ijs is gebroken … met wie er gepraat werd .. ja dat weet ik uiteraard niet. Macron en zijn vrouw zullen hun achterbuur, hermes, wel kennen.. maar wellicht ook nog veeeele anderen .

Denk je nu echt dat de tas van Max gespreksonderwerp is bij zo’n gelegenheid?? Misschien wordt er op jullie begrafenissen over tassen gesproken maar ik denk dat mensen op dit niveau wel wat beters hebben om over te praten en een Kelly Bag zal er qua exclusiviteit niet uitspringen op Buckingham Palace!

Het kan vergezocht klinken maar ik kan u zeggen dat ik zeker al heb meegemaakt om op een officiele receptie aangesproken te worden over mijn handtas of andere die nb veel minder exclusief was. Voor bepaalde vrouwen leeft het wel hoor dat ze ” eindelijk” de tas der tassen hebben gekocht of gekregen al geldt dit zeker niet voor iedereen. Iemand wordt zeker niet altijd aangesproken op basis van zijn capaciteiten . Kledij , accessoires en kapsels helpen hierbij.
Net zoals maxima van het belgische koningspaar een delvaux handtas zou gektegen hebben kan maxima de hermes tas als relatiegeschenk gekregen bij een bezoek aan het elysee. Wie weet .. De winkel van hermes is in de straat achter het elysee , dus … en een gesprek met de vrouw of man van leidt meestal ook tot de hoofdpersoon.
Een tas moet niet “het gespreksonderwerp van de avond zijn” maar als intro kan het oa wel tellen. Er moet mi toch wel een reden zijn om dergelijke grote tas mee te doen naar een receptie. Maxima draagt dergelijke grote tassen zelfs niet in new york.
Uiteindelijk zijn de wereldleiders ook maar mensen zoals u en ik en er zal informeel veel gewisseld zijn maar ik ben zeker dat dit niet de ganse tijd het geval was. Het was al bij al een receptie voor de nieuwe koning !!

Dat u dat wel eens heeft meegemaakt op een officiële receptie betekent niet dat het logisch is dat Máxima dat ook overkomt en dat zij daar zelfs actief naar op zoek zou zijn door deze tas die dag mee te nemen?

Zij staat daar trouwens in een zaal vol met bekenden, een soort royale reünie en degene die ze niet kent, kent ze wel via een bekende. Ze heeft in een zee van zwarte kleding vast geen bepaalde zwarte tas nodig om een gesprekje te kunnen starten. Zag u trouwens ook dat ze bij aankomst de tas vakkundig had vermomd onder een zwarte omslagdoek? Best lullig als je met je tas op zoek bent naar een gespreksopening en niemand je ‘geheime wapen’ herkent….

Het is goed mogelijk dat ze de tas heeft gekregen van ‘iemand’ die zich begeeft vlakbij Het Elysée. Als je ‘zo’n tas’ van ‘zo’n iemand’ krijgt dan hoef je het de volgende keer echt niet bij je te dragen als een soort golden ticket voor een nieuw gesprekje, ik denk dat ze haar zonder het presentje aan de arm ook vast nog wel herkennen.

Nee, ik ben helaas bang dat het gewoon een hele fijne en praktische tas is nu ze niemand bij zich had (zoals bijvoorbeeld haar hofdame of haar team in New York) voor het til- en draagwerk…

Het is zeker een fijne en praktische tas , zoals al eerder opgemerkt, een tas voor je werk, papieren, mobiel, persoonlijke spulletjes, alles kan mee.
Maar naar een receptie neem je zeker niet zo n tas mee.
Daar zijn de cluches juist uitermate voor geschikt

Het zou mijn keuze ook niet zijn geweest voor dat event maar ik denk dat er verder weinig ‘gedachte’ achter zat.

Dank je wel Elisah.

Dit niveau?

Oh…. Laat ik nou denken dat er wel andere gespreksonderwerpen zijn.

Maar als u in die grote groep van 2000 mensen de aandacht van bv macron al kunt trekken dan kunt u hem ook spreken en dan komt u als vanzelf bv bij het “hot item” van het moment nl oekraine en laat dat nu zijn waar bv macron al verschillende malen op pad voor is geweest …
Of hoe een tas mogelijks een intro tot een gesprek kan zijn …
De receptie in buckingham voor koning charles was er niet “alleen” om over the queen te spreken .

Wat ontzettend ver gezocht. Sorry hoor alsof iemand als Máxima een tas nodig heeft om het ijs te breken. Ja er zal vast aan de relaties ‘gewerkt’ zijn maar om nou te beweren dat er met voorbedachte rade een bepaalde tas meegenomen wordt om zo met de juiste personen te kunnen mingelen? Je doet net alsof je uit ervaring weet hoe dergelijke recepties werken maar je hebt geen flauw benul.

Last edited 1 jaar geleden by Moon75

Laat ik nu hetzelfde vermoeden als Maribrune, en daar word ik niet “blij van”, it makes me sick.

Je ziek voelen van zoiets lijkt me zonde

Daar heeft U een punt, ik zal mijn best doen! 😉

Dan lijkt het me beter dat je je vermoedens laat varen…..

Een klassieker en collectors item voor de liefhebber. De Birkin is nog groter, misschien heeft ze die ook, weet weet.. Wat mij intrigeert is waarom zo’n grote tas mee naar een receptie?

Volgens mij is de grijze tas het birkin model.

Ja warempel, het is lastig te zien, het lijkt de achterkant van de Birkin.

Ik vind het gewoon akelig om Carlos te zien .
Als is de helft maar waar van alle verhalen… … dan nog….

Wat een prachtige aanwinst voor haar collectie. Behalve dat de tas erg mooi is, is hij ook praktisch. Zeker voor de vele vergaderingen die onze Máxima bijwoont.

Ja en ook zeer “handig” om mee te nemen naar een begrafenis/bijzetting receptie…

Helemaal mee eens, lente-Tine. U geeft precies mijn gedachten weer over deze tas van Maxima!

Ik heb niet zoveel met de Kelly bag, maar het is wel een klassieker. Het kleine grijze tasje vind ik qua ontwerp veel spannender

Inderdaad een hele goede, zakelijke tas voor alle paperassen.

Erg mooie tas idd! Hopelijk gaan we hem vaker zien. Al vermoed ik dat niet.

Misschien vroeg Camilla wel of Max der tas even vast wilden houden😬😜

Goed gevoel voor humor, maar denk dat de britse royals zich mooi houden aan een brits merk . Enige koninklijke promotie kan nooit kwaad.
Heb op modevlak dit steeds bewonderd aan de queen : zij was erg honkvast en deed niet mee aan rages of trends of snobisme : gewoon haar eigenste zelf met een link naar britain … op de sjaals van hermes na natuurlijk die zij steeds met gratie droeg . Oh, the gracious queen, ze had haar volkslied ook al te danken aan de franse zonnekoning , dus “a touch of france” mag dan wel.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Wow,!
Ja haar haar zat best mooi na even daarvoor nog hoofddeksel er op gedragen. Ze had het best wel ‘begrepen’.

Naar mijn idee kwam ze zo met los onverzorgd ogen haar bewegend als als een “bootwerker” (bekijk de beelden nog maar eens, en natuurlijk alle respect voor boot bootwerkers) binnenlopen, te druk babbelend met de rustige Japanse keizer, om daarna naar voren te schieten en haar gezelschap inclusief schoonmoeder achter zich latend om samen met haar echtgenoot naar binnen te kunnen lopen., brrrrr

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Nu hoort ze er echt bij😜 mooie tas waarmee je altijd goed voor de dag komt, zeker in zwart! Is deze foto van de receptie op Buckingham Palace vorige week? Zo ziet haar losse haar er toch prachtig uit?!

Ja, dat vind ik ook, haar lange, lossen lokken zijn toch prachtig? https://www.instagram.com/p/Cis6f8MgCUx/

Is en blijft een prachtige tas! Een echte klassieker.

Een hele mooie aanwinst. Wat een beauty .
Hopelijk gaat ze hem veel gebruiken, hoeft ze niet meer al die papieren onder haar arm te houden .
Ik heb me daar al lange tijd aan gestoord.
Er zijn zoveel mooie en praktische tassen te koop .