Avatar foto Door Josine Droogendijk
Dit of dat 24 aug 20 reacties

Dit of dat: Máxima’s jurk van mousseline

Dat je kleding vaker dan één keer draagt is aan het hof gelukkig een vanzelfsprekendheid. In de serie ‘dit of dat’ kun je stemmen op de mooiste styling van een bepaald kledingstuk. Met vandaag: een mousseline japon van Natan.

In Máxima’s kast hangen veel outfits die beklijven. Van de puzzeljurk tot het fotopak, en van de leren culotte tot de discojurk. Van een vleugje Máxima-mode kan ik iedere dag wel weer genieten, maar in de walk-in closet van Paleis Huis ten Bosch hangen natuurlijk ook kledingstukken die minder tot de verbeelding spreken en eigenlijk het ideale presenteerblaadje zijn voor een grootste accessoires. De jurk die vandaag centraal staat is daar het goede voorbeeld van. Het ontwerp van Natan is gemaakt van mousseline en passend bij de handelsmerken van het Belgische modehuis zijn er ook plooien en a-symmetrie in verwerkt.

Foto: PPE/ vd Werf

In mei 2019 combineerde Máxima de nieuwe aanschaf met een lichtbruine capeline van Fabienne Delvigne. De overige accessoires zijn minder uitgesproken en sluiten aan bij het ton-sur-ton. We hebben het hier over de optie Dit, links dus. Vijf maanden later kwam de jurk opnieuw in beeld, maar dit keer gecombineerd met een kleurrijke eyecatcher: een verenhoed van Bettina Thomas. De schoenen en tas zijn gelijk gebleven, waardoor ook bij Dat alle aandacht uitgaat naar de hoed.

Foto’s: PPE

Zeg het maar, welke combinatie vind jij mooier?

Ik ga voor....

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

ik ben geen fan van de jurk. De kleurrijke hoed geeft de outfit toch nog wat leuks.

Op zich geen geweldige jurk, dat maakt echter dat die geweldige hoed en haar gezicht en lach er helemaal uitknallen! Mbt dat: waarom heeft Willem altijd blauwe kostuums, en niet een das die combineert bij de outfit van Maxima?
Jammer want sinds hij een baard draagt vind ik hem best leuk! En iets beter gesneden kostuums zou ook wel flatteren!

Geen mooie jurk, geen geweldige kleur voor onze koningin. De hoeden zijn des te beter. De schotelhoed met de gekleurde veren staat haar prachtig. (India/Taj Mahal)

WaUw! Wat is dit een perfecte kleur voor Máxima. Heel lastig kiezen want ik vind het beide super mooie outfits. Ik heb voor dat gekozen. Vond het net even vrolijker met de kleurige hoed.

De jurk is flets van kleur. Het model is onbepaald en de voorkant weinig flatterend. De hoed van “dat” vind ik mooi omdat de kleuren het geheel wat opvrolijken.

Oei dit is een moeilijke!
Ik vind de jurk op beide plaatjes leuk gecombineerd!
Dit vind ik een kekke keuze met die grote capeline en is een rustig plaatje om naar te kijken.
Dat toont meer lef en het hoedje komt tot zijn recht omdat Maxima haar outfit rustig heeft gelaten.
Ik heb voor Dat gekozen!!

Kunnen we er dit, dat of Don’t van maken? Dan kies ik voor de laatste categorie 😉

Ik heb gekozen voor “dat”, vooral om het mooie hoedje van Bettina Thomas. De ring die de Queen draag met “dat” past ook by dr hoed met al die kleuren.

Een nikserige jurk in een onbestemde kleur met een gerimpeld verticaal schootje. Zelfs hierin weet de majesteit er nog stralend uit te zien. De flaphoed is geweldig, de gekleurde hoed helemaal niet.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Haha, deze reactie is echt geweldig!

Ik maak geen keuze, ik vind de jurk echt niet mooi. Waarschijnlijk veel geld betaald voor niet mooi model jurk die geen enkel persoon staat. Hoe bedenk je het om op die plek van die rare plooien/rimpels te maken. Onbegrijpelijk.

Geen van beiden. Vind het sowieso een aparte japon met al die rimpels. Zelf zou ik hem dan combineren met zwarte accessoires, een net kapsel en een zwarte pillbox.

Absoluut niet mooi, die rimpels aan de voorkant. Heel raar. Het lijkt overigens wel alsof er bij “dat” iets meer rimpels in zitten dan bij “dit”. Zou dit nou komen omdat je zelf een draadje aan moet rijgen?
Ik heb voor “dat” gestemd, omdat de gekleurde hoed nog wat pit in het geheel brengt.

Ik heb dit altijd een heel lelijke jurk gevonden, die rimpeling ziet er toch niet uit!!! De hoed bij ‘dit’ is schitterend, mooie schoenen en een geweldige lach bij beide maar die jurk: grrrrr!!!!

Ik kan niet stemmen, vreselijke jurk, dit staat toch bij niemand mooi?
De hoed van DIT vind ik weer wel leuk .

Ik vind beide outfits prachtig, maar om lef te stimuleren heb ik op ‘dat’ gestemd. Geweldige hoed toch?

Wat een rare jurk. Is dat omhoog gerimpelde stukje aan de rok alvast voor als je naar de wc moet ofzo? Verder vind ik beide looks vrij saai. Maxima straalt als altijd, maar ik vind de kleur van de jurk niet echt mooi (hangt tussen zalmroze en bruin in, ik word er een beetje wee van als ik ernaar kijk, brrr) en ik mis sprekende accessoires. Al had ze er maar een mooie zilveren ketting bij gedaan.

Last edited 1 jaar geleden by Juffrouw Annie

Daar heeft ze een goed kapsel! Ik heb voor dat gekozen omdat de hoed wat kleur heeft. Er moet veel meer kleur bij deze jurk als contrast.

Zelfs met ketting is het niets.
Waar ik me over verwonder is dat deze jurk 2 maal in het openbaar wordt gedragen en sommige top stukken maar 1 keer.
Hij zal misschien prettig dragen….