Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 16 aug 0 reacties

1 jurk, vier looks

In de kledingkast van koningin Máxima hangt een groene avondjurk van Valentino. Het ontwerp van zijden crêpe valt op door de empire taille, waaruit een draperie ontstaat. Hoewel de jurk speciaal voor Máxima is gemaakt, zagen we het ontwerp al wel eerder in de herst/wintercollectie van 1965(!!). Blijkbaar valt de klassieker goed in de smaak bij Máxima, want inmiddels hebben we de koningin vier keer gezien met de jurk. Ik ben heel benieuwd welk totaalplaatje jou het meest aangespreekt. 

2006: In 2006 kregen we de jurk voor het eerst te zien tijdens de première van de film Wit Licht. Máxima liet voor de gelegenheid haar blonde lokken laag in de nek vastzetten door kapper Hildo Groen. Qua juwelen koos ze voor haar smaragden oorhangers en een smaragden vlinderbroche, die speels en schuin op het decolleté is vastgespeld. 


Foto's: PPE

2008: Twee jaar later kwam de japon van Valentino opnieuw in beeld tijdens een staatsbezoek van de Braziliaanse president. In plaats van een lage knot en een bescheiden smokey eye koos Máxima dit keer voor een hoge knot en vrij heftige maquillage. Oplettende kijkers zien nog een derde verschil: op het decolleté van de jurk prijkt dit keer een smaragden broche mét pendant uit de koninklijke kluis. 


Foto's: PPE

2011: In 2011 zagen we de jurk voor de derde keer tijdens het staatsbezoek aan Duitsland. Ditmaal met een los kapsel, diamanten haarspelden, een collier, lange oorhangers én een broche. Less is more gaat voor Máxima blijkbaar niet op. 


Foto's: PPE

2016: Driemaal is doorgaans scheepsrecht, maar daar dacht Máxima anders over. Voor het staatsbezoek van de Belgische koning haalde Máxima in 2016 haar Valentinojurk opnieuw tevoorschijn. Ditmaal besloot zij de japon te combineren met gekruld haar en haar waanzinnige Tutti Frutti-collier. 


Foto's: PPE

Als ik kijk naar bovenstaande looks, prefereer ik de tweede. Waarom? Om eerlijk te zijn ben ik niet echt verliefd op deze jurk, ook al komt hij bij Valentino vandaan. Máxima heeft een relatief lage boezem en door de strapless belijning ontstaat er vrij veel blote huid aan de bovenzijde. Ordinair zou ik de halslijn niet willen noemen (dat zou bij een hoge of volle boezem eerder zo zijn), maar echt flatterend is de jurk ook niet. Haar decolleté vraagt mijns inziens om andere halslijnen.

De kleur vind ik wel mooi, maar zeker met de omslagdoek en het Tutti Frutti-collier ontstaat er bij mij al snel de associatie van een omgeslagen kersthanddoek. Waarom dan mijn voorkeur voor 2008? Doordat Máxima in 2008 koos voor heel zware make-up en een bijzonder kapsel, ging alle aandacht destijds automatisch uit naar haar gezicht. De bijzondere en niet flatterende halslijn viel hierdoor minder op. De kleur van de jurk kwam bovendien terug in Máxima's maquillage, wat ik bij een avondlook erg mooi vind. Als de omslagdoek thuis was gebleven en de broche vervangen door een wat groter collier, was ik helemaal blij geweest. De draperie verdient het om gezien te worden, net als Máxima's slanke taille. Wat mij betreft mogen de tenen en enkels wel buiten beeld blijven bij deze jurk, dus een gesloten schoen met een bescheiden hak zou de look helemaal afmaken. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments