In de aanloop naar 30 april werd er volop gegist naar de ontwerper van Máxima's japonnen. De drie namen Jan Taminiau, Edouard Vermeulen en Valentino werden terecht keer op keer genoemd. In de loop der jaren zijn het de drie bekendste ontwerpers van de koningin geworden. Nu we aan het begin van een nieuwe periode staan, lijkt het me daarom een mooi moment om een overzicht te geven van de kleding van deze drie ontwerpers. In het eerste deel van de serie een overzicht van de kleding van Valentino. Hoewel Máxima voor de Italiaanse ontwerper koos voor het belangrijkste moment van haar leven, verdwijnt het merk de laatste tijd meer en meer uit beeld. Ik vermoed dat dit komt doordat Valentino Garavani, waar Máxima een goede band mee had, in 2007 met pensioen ging. Ook de kosten en reistijd zullen ongetwijfeld meespelen bij de druk bezette koningin. Daarnaast is de kans aanwezig dat Máxima de laatste tijd geen kleding meer koopt vanaf de catwalk, maar speciaal laat ontwerpen. Het valt dan niet altijd mee om de ontwerper te achterhalen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er veel meer kledingstukken van Valentino in Máxima kast hangen dan dat wij weten. Mis jij nog een kledingstuk in onderstaand overzicht? Laat het me weten!

 

De bekendste creatie van Valentino voor Máxima is ongetwijfeld de bruidsjurk, die gemaakt werd bij Valentino Courture in Parijs. Nadat Valentino drie heel verschillende ontwerpen had gemaakt, werd gekozen voor het ontwerp met een benetier hals en driekwart mouwen. De jurk is gemaakt van mikadozijde en heeft een sleep en sluier van 5 meter. Prijskaartje van de jurk was om en nabij de 100.000 euro.

Ook bij de huwelijken van andere royals koos Máxima vaak voor Valentino. Hieronder ziet u de koningin bij het huwelijk van de Deense Frederik en Mary (uiterst links), de Zweedse Daniel en Victoria (tweede van links), de Spaanse Felipe en Letizia (tweede van rechts) en de Noorse Ari Behn en Martha Louise. (uiterst rechts) Van de laatste jurk gaf Valentino een prachtige schets vrij.

De schets van de jurk:

Ook onderstaande creaties, waarbij de linkse het meest bekend is, zijn afkomstig van Valentino. Alleen de zachtroze outfit tijdens het huwelijk van William & Catherine werd speciaal voor de koningin ontworpen.

Dat Valentino niet alleen de mooiste jurken ontwerpt, maar ook goed is in broekpakken, bewees Máxima ook enkele malen.

Al tijdens de kennismakingstour verscheen Máxima in een rood mantelpakje van Valentino, dat toentertijd in het lichtroze terug te zien was op de catwalk.

Ook onderstaande 3 outfits komen rechtstreeks van de catwalk. Ik ben voornamelijk enthousiast over de rok met diverse laagjes, die de koningin erg gracieus staat.

Ik ben erg benieuwd welke outfit jullie het mooiste vinden van Valentino? Ik vind de gebloemde creatie die ze droeg tijdens het huwelijk in Zweden echt perfect en wil ik heel graag in mijn kast hebben!

Ook de jurk die Máxima droeg tijdens de shoot voor Vanity Fair in 2003 is afkomstig van Valentino's atelier.

Update: Máxima's jurk van het diner met de president van Israel is ook een ontwerp van Valentino. 

Foto's met dank aan: 
DPP 
Picturepress.nl 
Nieboer via PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?