Aanstaande maandag begint het staatsbezoek van België aan Nederland. Om alvast in de stemming te komen, blikken we terug op het kennismakingsbezoek van 2013.

Koningin Máxima verraste vriend en vijand met een donkerblauwe japon met een enorme strik aan de halslijn. Ontwerper: Jan Taminiau.  

Koning Willem-Alexander droeg een donkerblauw pak met een lichtblauw krijtstreepje. Op zijn das staan struisvogels: een ontwerp van Ferragamo. 

Afbeeldingsresultaat voor ferragamo site:www.modekoninginmaxima.nl

Koning Filip droeg eveneens een das met dieren. Op zijn bordeauxrode stropdas staan namelijk panters afgebeeld. 

En last but not least: koningin Mathilde schitterde op de rode loper in een fuchsia japon boothals van modehuis Natan. Haar hoed -met garnering aan de achterzijde- komt van Fabienne Delvigne. 

Ik ben heel benieuwd wat we qua mode gaan zien tijdens het driedaagse staatsbezoek. Natan zal vast goede zaken gedaan hebben ;) 

Foto's met dank aan Royalphoto.nl 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 25 nov 2016 - 20:41

Te oud voor deze jurk? Waarom? Dit is toch gewoon een decente jurk in een dito kleur en lengte. Tijdloos wat mij betreft.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 25 nov 2016 - 11:10

Bij beide dames een prachtig evenwicht tussen de hoeden en de jurken. De grote strik vind ik juist schitterend! De rest is immers relatief simpel dus... Die handschoenen bij die blote armen begrijp ik vrijwel nooit, zeker niet van die dikke, leren.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 nov 2016 - 10:36

Prachtige jurk. De formaat van de strik maakt de jurk juist af. Het dopje vind ik zo gaaf. Ben erg benieuwd.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 25 nov 2016 - 09:46

ik vind de jurk heel mooi ik zou hem zo kopen en heb een soortgelijke zien hangen vorig seizoen in de afslag bij "garde robe " hij was niet duur maar de reden dat ik hem niet gekocht heb is omdat hij onpraktisch is als er een jas over moet( ik ben een kou kleun ) en als je dingen moet doen maar een koningin moet alleen maar stappen en zitten eigenlijk kan ik beter mijn geld spenderen aan een heel assortiment jassen want dat is wat onderweg gezien word

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 24 nov 2016 - 20:11

Die strik is lekker maf, en door de klassieke kleur en het stewardessenhoedje net niet over de top. De handschoenen vind ik hierbij volslagen belachelijk. Alsof ze in mad men acteert, en ze de plantjes aan het poten was tien de deurbel ging. Of ze de kluis wilde kraken zonder vingerafdrukken achter te laten. De schoenen en clutch zijn ok, maar donkerblauw had ik denk ik mooier gevonden.

De kleur staat Mathilde geweldig. En ze kleurt super mooi bij Maxima. De achterkant ziet er mooi uit, maar van voren lijkt de hoed platgeslagen, en de bovenkant van de jurk bedacht zonder echt een statement te maken

Zijn dat panters op de das van F? Het lijken gestreepte katten: tijgers. Struisvogels en grote katten: wat proberen de heren elkaar te vertellen?!?

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

donderdag 24 nov 2016 - 18:25

Máxima: zooooooooooooooo mooi!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 24 nov 2016 - 18:16

Super leuk om even terug te kijken naar de mooie kleding die tijdens dit kennismakings bezoek gedragen werd. De outfit van Máxima verdient het echt om herdragen te worden. Kijk nu al uit naar het modefeestje volgende week. Hoop niet dat we te veel twin looks te zien krijgen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 24 nov 2016 - 17:59

Ik vind het knap dat zij zo slank blijft. Ik moet ook altijd op mijn eetpatroon lettenook maar met 5 dagen per week aan het werk en 2 kinderen heb ik weinig tijd en energie om s avonds te sporten. Hoe zou Maxima dat doen?

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 24 nov 2016 - 20:07

Zij heeft sportequipment en zwembad in huis!! Dar maakt her zoveel makkelijker! Evenals een personal Trainer! Die heb ik ook en maakt het allemaal leuker en makkelijker!

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 24 nov 2016 - 17:42

Wow, Maxima was daar echt wat minder slank dan nu. Ik weet niet wat ik toen over het jurkje heb gezegd maar nu vind ik het echt te overdreven, ik vind eigenlijk alleen de kleur mooi en het hoedje. O ja, en de oorbellen natuurlijk!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 24 nov 2016 - 17:04

Nu ik dat blauwe jurkje terug zie, vind ik die strik veel te groot. De pill box staat haar mooi en jeugdig.
De jurk van Mathilde heeft daarentegen een prachtig halslijn.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 24 nov 2016 - 21:29

-dubbel-

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 24 nov 2016 - 22:38

@Paula - bedoel je 60 of zo ☺ ?

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 24 nov 2016 - 23:37

@Janna: nou wat ik bedoel is of deze blauwe jurk Maxima nog net zo zou staan als toen?

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 24 nov 2016 - 20:54

Ben ik de enige die vindt dat deze jurk nu te jeugdig zou zijn? Ik weet dat het maar drie jaar geleden is maar toen ik Maxima in het panterprintjurkje zag vond ik haar daar zo volwassen in. In het blauwe jurkje lijkt ze maar 30 of zo.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 24 nov 2016 - 16:14

Van mij mag Maxima nog veel dingen gaan herdragen aankomend bezoek. Ze heeft zoveel moois wat slechts 1 of 2 keer gedragen is zo ook dit blauwe jurkje met strik.

afbeelding van Babs

Babs

donderdag 24 nov 2016 - 14:31

Wat zagen beide vrouwen er super modieus uit. Het knalde letterlijk! Hoop dat er bij het komende staatsbezoek weer veel mooie mode te bewonderen valt, en niet alleen maar Nathan. Als Máxima slim is, en dat is ze, laat zij Nathan even over aan Mathilde en kiest ze voor mooie Nederlandse ontwerpers.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

donderdag 24 nov 2016 - 12:46

Mooi log weer Josine :) en leuk je mijn foto's kon gebruiken.

Van de week moest ik toevallig wat foto's in m'n digitale archief op zoeken toen kwam ik ze tegen. Maxima zag er fantastisch uit die ochtend. Ik ben benieuwd wat we nog kunnen verwachten aankomende week ( ook qua juwelen bij Maxima ).

Maandag overdag hoop ik van de partij te zijn en wellicht dinsdag middag en begin van de avond ook.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 24 nov 2016 - 14:32

Leuk! Ik ben benieuwd naar je foto's!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 24 nov 2016 - 14:09

Geniet ervan. Ik hou me uiteraard weer aanbevolen :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 24 nov 2016 - 12:55

Succes!!

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

donderdag 24 nov 2016 - 12:41

Ik geloof dat ik een van de weinigen ben die deze jurk niet mooi vindt. Veel te groot die strik!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 24 nov 2016 - 12:32

Mathilde zag er prachtig uit, maar Maxima echt schitterend. Die grote strik, de kleur blauw (veeeeel mooier dan dan harde kobaltblauw), de oorbellen, de tuttifrutti armband, de crème clutch en schoenen: echt helemaal mijn smaak.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 24 nov 2016 - 12:03

Ben het volstrekt eens met de mening van allen dat beide Koninginnen toen hun allerbeste vestimentaire beentje hebben voorgezet ! De 'modestrijd', het elegantieduel is inderdaad absoluut een optelsom (chic+chic) of zelfs kwadraat (chix x chic) geworden ! Dit smaakt dus naar 'nog maar eens' !! Ik zie er al helemaal reikhalzend naar uit - en nu komt er nog een staatsbanket bij, met avondtoiletten en juwelen - dat belooft wat !!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 24 nov 2016 - 14:09

Dat is mooi, héél mooi gezegd!
Ik ga even op Google zoeken wat vestimentair betekent. Zelfs mijn telefoon herkent het woord niet :-)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 24 nov 2016 - 19:41

Dankjewel hoor, MrQQQU !
Ja, "vestimentair" is eigenlijk een Frans woord (je herkent er o.a. "vest" en "vestiaire" in) en heeft betrekking op kleding in 't algemeen ! Maar anders had ik hier "kledingsbeentje" of zelfs "klerenbeentje" moeten schrijven, en dat vond ik toch heel wat minder....mooi !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 24 nov 2016 - 11:48

Wat een superplaatje was dit.
Ik hoop dat ze t evenaren komende week!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 24 nov 2016 - 11:38

Leuk gezegd: een mooi duo was het ja. Ik weet nog hoe enthousiast we waren. Toch zou ik deze blauwe jurk niet persé weer terug willen zien. Ik vond hem echt iets van die tijd (klinkt raar weet ik). Als ik deze creatie vergelijk bijvoorbeeld met het panterprintjurkje van afgelopen dagen dan ziet Maxima er zoveel meer gekleed als haar leeftijd, uit. Ik vind dat ze toch wel wat ouder is geworden (waarschijnlijk de stress van haar functies nu). Ik hoop dus op wat kleding die ons verrast en op foto's die laten zien hoe blij ze zijn elkaar weer te treffen.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 24 nov 2016 - 14:05

Regels zijn er om overtreden te worden!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 24 nov 2016 - 11:16

Modestrijd op hoog niveau! Ze hadden overduidelijk hun uiterste best gedaan en deden daardoor niet voor elkaar onder. Prachtig duo!

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 24 nov 2016 - 11:16

Wat zagen ze er allemaal mooi uit! Ik zou deze jurk van Maxima en de pillbox graag nog eens terug willen zien.
Ik ben benieuwd wat ze volgende week dragen:)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 24 nov 2016 - 11:11

Beide koningsparen zagen er destijds mooi uit! Ik ben ook zeer benieuwd waar we volgende week allemaal van gaan genieten!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 24 nov 2016 - 10:54

Allebei de Koninginnen hadden erg hun best gedaan tijdens het kennismakingsbezoek, vind ik, en zagen er stralend en zeer verzorgd uit!

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 24 nov 2016 - 10:29

De blauwe jurk die Maxima toen droeg vond/vind ik super mooi. En ook de pill box stond prachtig. Jammer dat wij dit setje, al of niet aangepast, nog niet terug hebben gezien.
Ik hoop niet dat Maxima deze dagen in Natan verschijnt, maar dat zij alleen Nederlandse ontwerpen draagt. Al denk ik dat dat bij wensen blijft.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?