Het eerste werkseizoen van 2018 zit er alweer op. In deze blog blikken we terug op Máxima's nieuwe hoeden van 2018. 

1. Groen is de lievelingskleur van Máxima. Dat blijkt ook wel uit het overzicht in deze blog. Van de zes nieuwe hoeden zijn er maar liefst 3 (of met een beetje sjoemelen 4) groen. Het model van hoed nummer 1 wordt ook wel omschreven als een relevé: een hoed met een opwaarste rand aan de voorzijde en een neerwaartse rand aan de achterzijde. Ontwerper: Fabienne Delvigne. 
2. Fedora's zijn de laatste jaren erg in trek bij Máxima. Deze vilten versie komt -uiteraard- uit het atelier van Fabienne Delvigne. 
3. Tussen alle breedgerande hoeden is deze gouden haardecoratie een soort baken van bescheidenheid en rust. Ik zou hem graag nog eens terug zien met een mooi opgestoken kapsel. 

4. Een breedgerande hoed hoeft natuurlijk geen relevé te zijn. In Luxemburg weet Máxima te verrassen met een nieuwe capeline van mosgroen vilt. Ontwerper: Fabienne Delvigne. 

5. In mei 2018 dacht ik nog dat Máxima mij nooit meer zou kunnen verrassen met een relevé, maar toen ik deze groene variant zag, werd ik op slag helemaal verliefd. Wat een mooie kleur! 
6. Op de Antillen wist de koningin nogmaals te verrassen. Ditmaal met een capeline met gerafelde rand in een prachtige blauw/grijze/groene kleur. Als ik een favoriet moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar deze hoed. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 24 jul 2018 - 18:54

Wat een mooie nieuwe aanwinsten!! 5 en 6 zijn mijn favorieten maar 1 en 4 zijn ook mooi. Ik ben niet zo’n fan van de fedora en ook de gouden haarband vind ik minder mooi.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 24 jul 2018 - 19:26

Bij nummer 1 vraag ik me steeds af of er een deuk in zit.

De haarband vind ik een beetje meisjesachtig

Nummer 5 staat haar geweldig.

Nummer 6 vind in qua kleur heel mooi en staat maxima goed. Maar zo in combinatie met de zonnebril vind ik het wel iets te jetsetterig.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 24 jul 2018 - 19:28

Nummer 4 en nummer 6 zijn mijn favorieten

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 24 jul 2018 - 19:54

Die haarband vind ik zo ontzettend lelijk. Een 40+ vrouw met een goudkleurige bloemetjeshaarband... Hoe verzin je het.

De hoeden zijn allemaal prachtig, maar niet altijd mooi gecombineerd met kleding, haar en make-up. Voor mij is 6 de winnaar uit dit rijtje. Het model klopt en de kleur is mooi.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 24 jul 2018 - 21:37

Ik word hier een beetje moe van. Nieuwe schoenen, nieuwe hoeden, straks nieuwe tassen, nieuwe oorbellen...... Hoeveel heeft een koningin nodig? Het mag van mij wel wat duurzamer.

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 24 jul 2018 - 21:49

Dan kan ik je aanraden deze website de komende weken te vermijden, want die overzichten komen er inderdaad aan ;)

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 25 jul 2018 - 09:14

Haha :-) :-)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 25 jul 2018 - 09:34

LOL

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 25 jul 2018 - 11:21

Hihi, ik kijk er naar uit! ;-))

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 jul 2018 - 12:45

Heb je dan ook peiling Josine, in hoeveelheden? Bijvoorbeeld hoeveel paar schoenen tassen mutsen jassen etc?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 25 jul 2018 - 12:57

Die overzichten laat ik dan fijn aan mij voorbijgaan Josine.
Jij hebt overigens al eens de wens uitgesproken dat Maxima de vele mooie stukken uit haar garderobe eens wat meer en creatiever zou kunnen combineren. Dat is nou echt een wens naar mijn hart. Leuker dan alsmaar nieuw, nieuw, nieuw en meer, meer, meer......

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 jul 2018 - 13:07

Hoi Elise1, dat kunnen wij ook doen toch adhv de foto’s ?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 25 jul 2018 - 17:49

Yep!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 jul 2018 - 18:04

Maar ik begrijp je heel goed hoor ;-) Zo denk er af en toe ook over. Daarom; ik zou wel eens willen weten hoeveel stuks ze van alles heeft? en of zij de kleding weleens aan een goed doel schenkt of zo? als het bijvoorbeeld een te strakke Natan betreft, wat doet ze er eigenlijk mee? Stukken raken toch ook uit de mode en zo.Ik snap wel dat die gala jurken bewaard blijven maar de rest dan? Wat gebeurt er eigenlijk met de kleding vsn Royals? Als The Queen straks niet meer is , wat gebeurt er dan met al die manteaus en bijpassende hoedjes? Ik roep nu maar wat hoor maar weet iemand het eigenlijk?

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 25 jul 2018 - 19:09

Je weet héél goed dat al haar natans te strak zijn omdat ze dat zelf wil ;) dus die gaan niet weg om die reden.

Ik snap trouwens niet waar je de energie vandaan haalt om je zo druk te maken over al die dingen met deze hitte haha.
Ik zou zeggen, schrijf de RVD, misschien krijg je daar antwoord ;)

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 jul 2018 - 21:45

Nee joh, krijg altijd hetzelfde geijkte antwoord wat de hoogste volksvertegenwoordigers ook krijgen : “Dat zijn privé aangelegenheden” :-/
Hoezo glazen paleis? Hele goeie timmermannen daar ;-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 25 jul 2018 - 18:16

Ik ben het absoluut met je eens dat ze niet het optimale uit haar garderobe haalt. Met de helft minder zou ze de helft meer kunnen bereiken. Maar dat is voor mij geen aanleiding om dergelijke blogs niet te schrijven. MKM is er namelijk om te genieten van al het moois dat Máxima ons voorschotelt. Overzichten horen daar mijns inziens absoluut bij :)

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 25 jul 2018 - 19:05

Ik bewonder je kennis over en enthousiasme voor de diverse onderwerpen! En steeds maar weer nieuwe onderwerpen bedenken en informatie uitzoeken. Ik vind het heel knap van je en ik wil zeggen: ga zo door. En ik denk: als je niet wil kijken, dan kijk je toch niet denk ik dan. Er is voor ieder wat te kijken en lezen hier, dat vind ik juist mooi.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 25 jul 2018 - 19:51

Dank je wel. Fijn om te horen :)

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 26 jul 2018 - 11:03

Lekker doorgaan Josine hoor! Geen kritiek op jou. Maar ik pas gewoon ff.

afbeelding van Fashionfan

Fashionfan

dinsdag 24 jul 2018 - 21:58

Ik zou graag de crèmekleurige hoed van de bruiloft van wijlen prins Friso en prinses Mabel nog eens terugzien..

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 24 jul 2018 - 23:23

Nummer 4 en 6 zijn mijn favorieten.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 24 jul 2018 - 23:24

Ik vind die overzichten juist reuze leuk Josine! Ik ben het qua commentaar en keuze (6) geheel eens met MrsDuck. Overigens merk ik dat bij de huidige weersomstandigheden, iets dat ik ook in Zuid Europa heb het verschil tussen zomer en winterkleding wat wegvalt. Ik denk dus dat Maxima vanuit haar Z.A. roots minder aanvoelt of een korte of lange mouw nu gepast is, of dat een vilten hoed misschien beter niet bij een doorgangsjurkje gedragen kan worden. 3 moeten we wat mij betreft zowel qua kleding als haarversiersel maar gauw vergeten.
T.a.v. de bruiloft van wijlen prins Friso met prinses Mabel weet ik het eigenlijk niet meer, droeg ze toen die mooie grijze jurk?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 25 jul 2018 - 08:49

Over korte/lange mouwen en materialen kan ze toch gewoon geadviseerd worden en ze heeft volgens mij ook wel eens gezegd dat mode an sich haar ook niet echt bezig houdt. Ik kan mij niet voorstellen dat ze zelf al die, gezochte, combinaties verzint. Ze houdt zich niet voor niets vrij vast aan vaste ontwerpers en eerder gedragen combinaties van kleding met accessoires en schoeisel. Juist wanneer ze het zelf lijkt te doen, zoals bij de vn-bezoeken ziet ze er minder opgedirkt maar vaak beter uit. Misschien moet ze gewoon andere adviseurs nemen.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 jul 2018 - 08:57

In ieder geval geen! Natan meer! Dat zou een beginnetje kunnen zijn.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 25 jul 2018 - 11:20

Daar zijn gelukkig de meningen over verdeeld ;-))

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 jul 2018 - 11:59

Deze site volgend, valt dat reuze mee op een enkele uitzondering na uiteraard.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 25 jul 2018 - 19:49

Maar deze site is hopelijk niet Máxima's kompas ;)

Het gaat erom dat haar kleding past bij het verwachtingspatroon van het Nederlandse volk en als je de Nederlandse media een beetje zou volgen, weet je dat bijna iedereen lovend is. En dan lovend met allemaal hoofdletters. Ik zou zeggen: lees eens wat reacties op facebook, de websites van de (mode)bladen. Ik denk dat je dan wel je mening moet bijstellen en dichter bij de gemiddelde mening komt.

En daarmee zeg ik niet dat de pasvorm van Natan perfect is. Zeker niet. Het gaat mij erom men in het algemeen tevreden is over Máxima's kleding van Natan.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 26 jul 2018 - 09:05

Dat “lovend” heeft denk ik ook te maken met de technische onkunde van het maken van kleding en vooral met de persoon Maxima zelf, zoals ik jou eerder eens mailde Josine, over het woordje “verafgoding”.
Men kijkt snel, en liked de foto en klaar, Daarnaast is de grote meerderheid ook veel minder kritisch geworden in de loop der jaren. Ik vind FB daarom ook absoluut geen leidraad, de toegespitste site zoals MKM daarentegen meer. Juist omdat hier kritisch gekeken wordt naar kleding (en niet alleen naar de persoon zelf!) en kennis over de kleding aanwezig is.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 26 jul 2018 - 09:11

Of iemands stijl wordt gewaardeerd, hangt ook absoluut af van de persoonlijkheid en uitstraling van de persoon in kwestie. Dat ben ik helemaal met je eens. Maar als we het hebben over of Máxima het als koningin goed doet op modegebied, dan gaat het toch echt om de mening van de meerderheid. Er zijn namelijk geen wetten van Meden en Perzen wbt koninklijke mode.

Ik zal een voorbeeld noemen om duidelijk te maken wat ik bedoel. Van bepaalde jurken heeft Máxima meerdere uitvoeringen gekocht. Dus 'één model in verschillende stoffen en kleuren. Wij vallen daar nog weleens over en ook over de doublures Máxima/Mathilde. Wij zien het gelijk en zijn kritisch, maar de gemiddelde Nederlander merkt het nieteens op of zal er geen seconde van wakker liggen. Ik denk zelfs dat als ze haar inhuldigingsjurk in het rood laat maken, dat nog steeds iedereen lovend is.. Neemt niet weg dat ik het ontzettend zonde zou vinden, maar dat is een ander verhaal.

Dus ja, ze koopt haar kleding soms in de verkeerde maat. Maar nee, daardoor faalt ze als koningin niet gelijk op modegebied.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 26 jul 2018 - 12:04

Dat ze niet gelijk faalt als koningin op modegebied zoals je het omschrijft vind ik een te groot, raar gekozen woord hiervoor; falen,.
Wel dat ze als koningin, op het gebied van mode let op want hier komt het woord weer terug,, de distinctie mist, ook in het licht van bepaalde protocollen, waar je je juist als koningin, ook aan dient te houden. Die slag mist ze nog wel eens. Meerderheid zou het niet eens weten: kleding voorschriften?? huh?? En soms slaat ze de spijker op de kop en weet ze echt iedereen, ook kledingkenners hun waardering te krijgen. Natan draagt ze veel en ja, het flatteert meestal niet dat zien de “kenners” maar de overgrote meerderheid niet. De koningin is wel wat charismatisch (staat los van distinctie ! als koningin in deze), en is hierom bij de grote meerderheid zeer geliefd wat los staat wat mij betreft van mode, vandaar dat een FB voor mij, qua mode, van Maxima niet leidend is.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 26 jul 2018 - 11:05

Hoezo 'falen op modegebied'? Het is toch geen taak van een koningin om te scoren op modegebied?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 26 jul 2018 - 14:17

@HendrikaB. Kun jij mij 5 voorbeelden noemen waaruit blijkt dat ze distinctie mist? Ik ben daar wel benieuwd naar :) Ik mis bij Máxima geregeld de puntjes op de i. Bedoel je dat er ook mee?

@Elise1: tussen falen en scoren zit een groot, neutraal en veilig gebied. Het is zeker Máxima's taak niet om een modekoningin te zijn en te score op modegebied. Maar als koningin zal ze wel rekening moeten houden met de verwachtingen die heersen rondom haar functie.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 27 jul 2018 - 01:32

Het gaat wel iets verder @Josine Droogendijk dan jou 5 voorbeeldjes waar je om vraagt omdat het namelijk iets is wat in je (moet) zitten. Het is een innerlijke beschaving, een chachet, een welgemanierdheid , bescheidenheid, verfijning van binnen uit! Een voorbeeld hiervan bij uitstek is Queen Elisabeth. Of zover ik het tot nu heb gezien waarvan zij dit ook hebben zijn Catherine of Kroonprinses Mary. Die hebben een natuurlijke distinctie waar Maxima echt haar best voor moet doen. Ze probeert het, maar het gaat haar niet altijd goed af omdat ze het van nature niet in zich heeft. (denk bijvoorbeeld dat zij als enige royal prompt vooraan tussen wereldleiders bij herdenking in belgië stond, terwijl andere royals bescheiden erachter stonden.) Denk aan de 2x ontmoetingen met the Queen (Engeland)en een Keizerin (Japan) met blote armen.
Protokool? Wellicht het ontbreken van verdieping in de ander? waaruit dus juist die beschaafdheid, welgemanierdheid , dus kortgezegd de distictie, tot uiting komt. Badjas, teenslippers en coupe “ net uit je bed” als je als koningin prijzen mag uitdelen? Dit zijn voor mij uitingen dat Maxima de “natuurlijke” distinctie niet heeft. Het is geen schande, maar koningin ben je niet in naam en/of mode alleen, daar komt wel iets meer voor kijken is mijn opvatting en hierover zou ik heel graag eens met Maxima willen praten.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

donderdag 26 jul 2018 - 16:11

Maxima straalt een aangeboren spontaniteit uit. De verdieping in een ander gaat verder dan het
'kleding protocol' en dát vind ik juist enorm in haar voordeel spreken.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 26 jul 2018 - 17:13

Ja stralen doet ze altijd, als geen ander Spontaan lijkt ze me ook, als ik zie hoe ze handen schudt met publiek en zelfs af en een praatje maakt en altijd lacht, zoals het lijkt, bijna onvermoeibaar! Prachtig!
Edoch verdieping in een
ander, of laten we beginnen bij de functie die je mag (!) bekleden is toch iets anders m.i..

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 26 jul 2018 - 16:49

Hendrika, Heb je er ooit over gedacht om politicus te worden??
Ongelofelijk, jij zou iedereen onder tafel kletsen en de vergadering 2 nachten wakker houden met wat je allemaal te vertellen hebt en hoe lang je daar over doorgaat.
Of ben je misschien psychiater? Lijkt er op dat je de zielenroerselen van Maxima wil ontleden tot op het bot.
Gaat mij allemaal te ver dus ik lees steeds minder van wat je schrijft omdat ik dus geen psychiater ben die in iemands hoofd probeert te kijken ;)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 26 jul 2018 - 17:46

Hé Lina, ik ben politicus en wij hebben gelukkig spreektijden tijdens de raadsvergaderingen :-).
HendrikaB heb jij soms last van de warmte? Je slaat een beetje door met je venijnige commentaar. Ik lees je comments voorlopig ook niet meer en wens je een fijne zomer. Eens kijken of het daarna iets minder zuur wordt.
En Josine, leuke overzichten. Ga zo door in deze Maximaloze zomer.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 26 jul 2018 - 18:10

Het valt mij juist op dat Maxima zo geïnteresseerd is in de verhalen van mensen, vooral van jongeren, en haar interesse in nieuwe ontwikkelingen/producten. Dat heeft ze van nature. Gelukkig.
Queen Elisabeth vraagt altijd of je ver hebt moeten reizen....
En het protocol van waar je moet staan ? Je kunt eens even op Letitia googlelen, er is een blogger die bijhoudt waar en hoe en 'nu al weer' ze een faux-pas maakt van waar ze moet staan.
Ik vind dat vele royals enorm hun best doen om ons, publiek/volk te bedienen met hun lach, interesse, koekhappen en mooie kleding en sieraden. En prins Laurent houdt ons weer op een andere manier bezig
Dear HendrikaB, ik ga je zure opmerkingen ook maar eens overslaan deze zomer. En ik geniet van de mooie overzichten die Josine voor ons maakt!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 27 jul 2018 - 00:13

Waarom is Hendrika in jouw ogen zuur? Ik vind haar antwoord goed onderbouwd en ben het ook inhoudelijk met haar eens.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 27 jul 2018 - 12:29

Dankjewel @Maxi. Ik ben heel blij dat jij mij wel kunt begrijpen en niet oppervlakkig leest.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 27 jul 2018 - 11:35

Het zou nou echt fijn zijn als jij nou eens ophoudt om kéér op kéér dagenlang je reacties te “bewerken” waardoor ze weer als nieuw komen te staan bij de laatste reacties. Ik zie je dat nu al wéken doen.
Je blijft hiermee maar doorgaan om reacties uit te lokken op wat jij hebt geschreven. Als mensen niet meer reageren dan zijn ze uitgepraat over dat onderwerp, accepteer dat nou eens.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 27 jul 2018 - 11:38

Ik stel voor dat we de discussie hier beindigen. De sfeer wordt er niet beter op. Indien je problemen hebt met een bepaald lid, kaart dit dan aan via een privébericht :)

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 26 jul 2018 - 20:51

Josine, natuurlijk moet Maxima rekening houden met de verwachtingen rondom haar funtie. Maar wat mij betreft verwacht ik niet dat de koningin trendsetter op modegebied is. Ik ben al blij wanneer ze er representatief uit ziet.
Wel verwacht ik van een koningin bijvoorbeeld betrokkenheid, samenbindend vermogen en inzet voor ons land, op vele fronten. En dat is dik in orde lijkt me!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 26 jul 2018 - 21:41

Precies!
En ik sluit me ook bij jou aan wat betreft betrokkenheid, samenbindend element, inzet voor ons land etc. Dit heb ik persoonlijk al eens geschreven aan Josine nl. dat ik een groot respect heb voor het koningspaar voor wat betreft hun tomeloze inzet in het werk wat zij doen.
Zij geven daar op hun eigen manier hun invulling aan.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 26 jul 2018 - 21:52

Wat een mooie woorden over ons koningspaar!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 24 jul 2018 - 23:30

Ik krijg altijd zin bij t zien van deze schitterende hoeden om zelf 1 te gaan kopen. Jammer dat in Nederland zo weinig een hoed wordt gedragen. Ik was vandaag in Münster en zag daar 2 hoedenwinkels! . Niet dat je ze in t straatbeeld ziet ...
Ik vind alle hoeden uit t overzicht mooi. Nr 6 als verrassende hoed. De haarband ..kan mij niet zo voorstellen hoe het echt mooi kan worden...

afbeelding van Annemieke

Annemieke

woensdag 25 jul 2018 - 10:16

Ik draag al jaren hoeden! Al vanaf mijn studententijd. Het is een prima manier om mijn droge pluishaar in bedwang te houden, maar als je het dan eenmaal gewend bent voelt het kaal om zonder iets op je hoofd naar buiten te stappen. Ik heb momenteel een aantal exemplaren. Voor in de herfst twee cloches en een vilten fedora en voor in de zomer een flaphoed, een lekker luchtige fedora waar de wind door heen blaast en nog een soort bolhoedje met wat bredere rand met half opstaand randje.
In de winter heb ik meestal een muts op mijn hoofd omdat dat beter staat bij mijn winterjassen dan een hoed.

En even voorstellen, Ik ben Annemieke. Ik lees al een tijdje mee omdat ik het heerlijk zwijmelen vind al die mooie kleding, maar hou het reageren doorgaan over aan anderen.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 25 jul 2018 - 09:00

Het gouden frutselgevalletje (3) was m.i. een misser. Dat is meer is voor haar dochters, of voor gebruik in een Grieks toneelstuk. Nr 4 vind ik een unifentified object (ufo), raar model en net die anderen veels te groot met die rand, zakt zowat over de oren.
Nr6 vind uitermate geschikt voor warme landen leuke grote flaphoed met franjes. Ja heel leuke hoed en prachtige kleur!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 25 jul 2018 - 09:36

Nummer 6 met stip op 1, daarna de fedora. Wat mij betreft in alle kleuren en maten.
De gouden haardecoratie vind ik wel des Maxima's maar dan bij een zwarte avondjapon of -jumpsuit.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?