In de juwelencollectie van koningin Máxima is een prachtig Tutti Frutti-collier en bijpassende armbanden te vinden, geinspireerd op de bekende juwelen van het luxueuze juwelenhuis Cartier. Hoewel lang werd gedacht dat Máxima's sieraden hier vandaan kwamen, werd in 2009 bekend dat de sieraden op 13 maart 2007 door Máxima gekocht zijn via veilinghuis Christies Amsterdam.  Voor een bedrag van omgerekend €26,400 wisselde het collier van eigenaar, terwijl voor de armband €24,000 werd neergelegd. Behoorlijke bedragen voor een Indiaas collier met diamant, smaragd, robijn en saffier, maar kijkend naar onderstaande beelden begrijp ik de magie van de juwelen. Wat mij betreft draagt Máxima in de toekomst de juwelen nog vaker en laat ze haar bijouterie achterwege. Met name het collier, dat tot nu toe nog maar tweemaal is gedragen, verdient wat mij betreft nog wel wat koninklijke aandacht. 

We can find a beautiful Tutti Frutti necklace and matching bracelets in queen Máxima's jewelry collection, inspired by famous jewels from luxury jewelry brand Cartier. Although it was assumed for a while that Máxima got her jewels there, it became known in 2009 that she bought them on March 13, 2007 through auction house Christies in Amsterdam. For the converted amount of €26.400 the necklace changed hands, while €24.000 got filed for the bracelet. Decent amounts for an Indian necklace with diamond, emerald, ruby and sapphire, but when I take a look at the images below, I understand the magic of the jewels. In my opinion Máxima can wear these jewels more often in the future while leaving the bijouterie behind. Especially the necklace, which has only been worn twice, deserves more royal attention in my opinion.

Het collier op de website van Christies:

The necklace on the website of Christies:

De armband: 

The bracelet:

Máxima met het collier en de armband op de veertigste verjaardag van prins Willem-Alexander, september 2007:

-

 

Bij Hermitage Amsterdam, juni 2009:

At Hermitage Amsterdam, June 2009:

Bezoek Oman, 17 januari 2009:

Visit to Oman, January 17, 2009:

Ontvangst Nederlandse gemeenschap Dubai, 20 januari 2009:

Reception of the Dutch community in Dubai, January 20, 2009:

Galadiner Nieuwspoortlezing, maart 2012:

Gala Nieuwspoortlezing, March 2012:

Staatsbezoek Singapore, januari 2013. 

State visit to Singapore, January 2013:

Kennismakingsbezoek Belgisch koningspaar, november 2013:

Introductory visit of the Belgian Monarchs, November 2013:

-

Foto's met dank aan: 

Photos thanks to:

Christies Amsterdam
Albert Nieboer via www.royalpress.nl 
Patrick van Katwijk via www.dutchphotopress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 05 okt 2018 - 22:27

Ik ben in NYC, en ben net in een prachtige juwelier geweest met art deco juwelen van oa Cartier en van Van Cleef en Arpels en daar lag de Tutti Frutti armband . Deze was 2x zo breed als die M heeft. Prijs: 500.000 dollar . Wel leuk om te zien, en dan denk ik toch van wie zal dit nu kopen .

afbeelding van zara

zara

dinsdag 14 jan 2014 - 15:06

Ha, ha!! Er staan inderdaad 'juweeltjes' bij... ;-))

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 13 jan 2014 - 19:10

Christa kan je even uitleggen wat er hilarisch is aan deze blog.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 13 jan 2014 - 19:07

Prima om te lezen .Dan begrijp je pas waar het ontwerp van deze juwelen vandaan komt en wat het idee er achter is.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 13 jan 2014 - 11:42

Prachtige set.Staat haar fantastisch.De prijs stelt niets voor als je de prijs ziet van de echte Cartier juwelen waarvan de Tutti Frutti armband alleen al bij een veiling 700 000 euro opbracht.
Vind de Cartier set wel verfijnder dan de set die Maxima heeft.

afbeelding van Sol

Sol

maandag 13 jan 2014 - 11:28

Off topic: ha Josine, ook teksten in het Engels erbij voortaan?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 13 jan 2014 - 13:47

Ja, Jelka is alles aan het vertalen. Komende maanden wordt de website tweetalig, dus dit is vast een mooie voorbereiding ;)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 13 jan 2014 - 09:57

Echt een prachtige set. Het allermooist vind ik het met de hardroze jurk van Willem-Alexander's verjaardag. Wat zag ze er daar fantastisch uit (en net bevallen!).

Alleen met de jurk uit Oman staat het helemaal niet. Sowieso was die jurk (niet mooi en) te druk om er zulke drukke sieraden bij te doen.

Helemaal mee eens dat het de investering waard is.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 13 jan 2014 - 09:50

Dit collier blijft z'n waarde wel behouden, dus ze kan beter een zo'n set kopen dan 5 galajurken van Valentino van 10.000 euro :)

afbeelding van Willie

Willie

maandag 13 jan 2014 - 19:40

Dat ben ik met je eens Josine en wat mij betreft kan ze ook niet genoeg mooie juwelen kopen ala uit de oranje kluis want ik ben er over het algemeen dol op maar dan zou ik als ik haar was wel kopen wat ik echt mooi vind en ook zou dragen dan heb je 2 vliegen in 1 klap, ze behouden hun waarde en je hebt iets wat je regelmatig mooi kan dragen. Omdat ze deze niet of nauwelijks draagt krijg je toch bijna het idee dat ze zelf ook liever de juwelen uit de oranje kluis draagt en dan vind ik het toch zonde van het geld.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 13 jan 2014 - 13:20

@Josine. Helemaal waar. Het is een hele investering, maar de prinsesjes kunnen het later ook dragen en de generaties daarna. Dat gebeurt nu ook al met sieradencollectie van het Koninklijk Huis.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zondag 12 jan 2014 - 22:19

Ik vind ze prachtig en ook erg bij Maxima passen. Ze hebben iets Zuid-Amerikaans. Ze moet wel uit kijken dat ze niet teveel sieraden combineert, zoals bij de mooie blauwe strik jurk. Deze stukken verdienen om alleen te stralen zoals bij de hardroze jurk uit 2007.

afbeelding van Willie

Willie

maandag 13 jan 2014 - 00:25

eh, ze zijn Indiaas, das echt heel wat anders dan Zuid-Amerika hoor. Je kunt niet alles wat anders is dan Europees maar bestempelen als Zuid-Amerikaans of Argentijns en dat het daarom wel bij Maxima zou passen is mijn mening.
Overigens ben ik niet weg van deze juwelen, doe mij de echte oranje juwelen maar.
En ik snap niet waarom je iets koopt wat zo duur is om het vervolgens niet of nauwelijks te dragen dat vind ik toch wat decadent.zo van ach ik kan het toch betalen dus doe maar maar dan vallen ze toch wat tegen ofzo en laat je ze gewoon in de kluis liggen. Ze heeft/had toch volop keuze uit de oranje kluis waarom dan zulke dure dingen kopen die je dan blijkbaar toch minder mooi vindt anders zou ze ze wel vaker dragen.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

maandag 13 jan 2014 - 16:54

Ik weet dat ze uit India komen, maar op mij komen ze uitbundig, tropisch en feestelijk over. Ik kan me voorstellen dat ze ook uit bijv Brazilië of Suriname hadden kunnen komen, vandaar mijn opmerking. Ik noem beslist niet alles zo maar Zuid-Amerikaans.....

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 13 jan 2014 - 11:06

@willie: eens.

afbeelding van Suyari

Suyari

maandag 13 jan 2014 - 10:14

" ze hebben iets zuid-Amerikaans" is iets anders dan zeggen dat ze uit zd Amerika komen.

Ik vind het een prachtige set, maar wat een geld.....

afbeelding van elisabeth

elisabeth

zondag 12 jan 2014 - 03:34

Te kleurig om het mooi te benoemen voor die prijs. De sieraden van de Oranjes zijn prachtig,waarom deze behoorlijke uitgave?

afbeelding van Henny

Henny

zondag 12 jan 2014 - 17:05

@elisabeth. Het is natuurlijk veel geld, maar zij zal het waard hebben gevonden om er zoveel aan uit te geven. Bovendien wat let haar :)

afbeelding van Paula

Paula

zondag 12 jan 2014 - 01:16

Voor mijn smaak te druk, te veelkleurig en te volumineus.

afbeelding van Emmy

Emmy

zaterdag 11 jan 2014 - 22:50

Dit is een behoorlijk bedrag, toch betaal je voor dit soort sieraden deze prijzen. En volgens mij betaal je, als het nieuw was geweest, nog duidelijk meer.
Ik vind de set niet waanzinnig mooi. Met name het collier vind ik te veel van het goede. Het is zo'n overdaad van edelstenen dat het al met al te grof wordt. Ik vind het daarom overdone staan bij een jurk als op de eerste foto. Mooier bij meer casual kleding.

afbeelding van Magda

Magda

zondag 12 jan 2014 - 12:14

O, ik vind het collier juist zo mooi staan op de eerste foto. Juist bij deze jurk, die rustig is, komt het collier het best tot zijn recht. Maar, zo zie je maar, smaken verschillen.

afbeelding van Els

Els

zaterdag 11 jan 2014 - 17:38

Het collier is super, de armband is minder. Hoort het wel als set bij elkaar? De items zijn ook los van elkaar geveild c.q. veekocht.
zoals uit het overzicht blijkt, is de armband makkelijker te combineren. Het collier is geweldig bij effen kleding en dan een echte blikvanger. Ben echter meer gecharmeerd over de authentieke juwelen van het koningshuis dan deze moderne sieraden.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 11 jan 2014 - 17:15

I agree with Henny, the jewels in combination with other jewels take away from their beauty. 50400 euros that's a lot of money, think how many great haircuts Maxima good have gotten for that kind of money and still look great with some of her other jewelry;-) She also could have worn this set with outfit number 69 and maybe 36 in the link mentioned above, any thoughts?

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 11 jan 2014 - 16:54

Heel mooie set. Draagt ze op de foto bij Hermitage ook oorbellen die er bij passen. Lijkt op de foto wel erg op elkaar. Ik vind het niet passen bij de rode jas/groene jurk (Oman). De set komt het best tot zijn recht bij rustige kleding, geen drukke prints e.d.. Wat ik ook niet mooi vind is de combinatie van tiara, diamanten oorhangers en de armband. Wordt een beetje teveel gemixd, naar mijn mening. Ik hoop dat ze de set nog veel gaat dragen. Dat is echt de moeite waard

afbeelding van zara

zara

zaterdag 11 jan 2014 - 16:13

Het bijzondere aan deze set is dat de edelstenen ondoorzichtig zijn, waardoor het meer de uitstraling van bijouterie krijgt. Hoe langer ik er naar kijk, hoe mooier ik het vind. Wat fantasievol gemaakt! Door de tamelijk neutrale kleuren is het ook met veel kleding te combineren. Zeer de moeite waard om nog vaker te dragen!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 11 jan 2014 - 16:04

Vind de ketting mooier dan de armband. Het mooist bij effen kleding en zonder andere armbanden, opvallende oorbellen etc. Vind de armband mooi bij het galadiner Nieuwspoortlezing. Ook mooi bij de roze jurk maar de jurk vind ik haar wel breed maken.

afbeelding van Marije

Marije

zaterdag 11 jan 2014 - 15:41

Mooi set, maar wat een prijs! Op de laatste foto heeft ze een beetje teveel armbanden om...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 11 jan 2014 - 14:25

Ik hoop dat ze het gaan vieren. Lekker met galajurken, juwelen, mooie kapsels en mooie accessoires. Dan spring ik een gat in de lucht :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 11 jan 2014 - 17:41

Zou super zijn. Van de Beatrix en Juliana en er foto's van super gala feesten, dus wie weet...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 11 jan 2014 - 14:12

Super mooi! Hoop dat we de komende jaren veel fesesten krijgen waarbij ze dit mooie koninklijke set kan dragen. Misschien op haar 12,5 jarig huwelijksfeest in augustus?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 11 jan 2014 - 13:52

En ik begrijp niet waarom ze hem niet heeft gedragen bij nummer 23 uit het overzicht in bovenstaande reactie. Zal mi prachtig staan.

afbeelding van Christel

Christel

zaterdag 11 jan 2014 - 18:29

De set met de groene jurk (nr 23) zou mooi zijn. Maar misschien iets te groen alles bij elkaar? Nummer 6 in de jurken is out-of-date wat mij betreft.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 11 jan 2014 - 19:41

Met kanten jasje is de jurk inderdaad wat ouderwets, maar zonder kant is het gewoon een eenvoudige jurk, die met het opvallende collier weer een heel andere look krijgt.

afbeelding van Christel

Christel

zondag 12 jan 2014 - 11:54

Ook zonder kanten jasje vind ik het een gedateerd model. Beetje zo'n zomerjuk met 2 spaghettibandjes. De stenen zijn overwegend groen vandaar dat ik het wat te groen vindt bij een groene jurk.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 11 jan 2014 - 19:30

Omdat er ook nog andere kleuren in de ketting zitten is het niet te groen :)

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 11 jan 2014 - 13:55

@Josine. Volgens mij zou het inderdaad prachtig bij elkaar passen. Misschien doet ze dit nog ooit :)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

zaterdag 11 jan 2014 - 13:41

Mooie set, maar niet geschikt bij kleding met drukke prints/motieven etc. De set vind ik het best tot z'n recht komen bij egale tinten in de kleding zodat ze letterlijk kunnen schitteren.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 13 jan 2014 - 13:25

Wat een PRACHTIGE set! Is bij veel outfits te combineren, gezien de verschillende kleuren die erin zitten. De bijpassende armband zou eigenlijk solitair gedragen moeten worden en niet i.c.m. armband(en) aan de andere arm, zoals bij de blauwe jurk met strik het geval is. Op de foto, gemaakt in Dubai bijvoorbeeld, doet ze dit wel goed. Maar bij de creatie, die ze droeg tijdens haar bezoek aan Oman komt de armband absoluut niet tot z'n recht; veel te druk. Bovendien is die deze creatie niet mijn smaak, maar dit even terzijde.
Het paarse (nep)bontjasje vind ik heel erg mooi, ook gezien de kleur. Ik kan me niet herinneren dat ik die ooit eerder heb gezien. Voor mij dus nieuw.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

zaterdag 11 jan 2014 - 13:11

Ik vind het collier prachtig! De armband vind ik met die "takken" minder..
Maxima lijkt echt een ekster, als het maar glimt lijkt het vaak wel, ook deze armband heeft ze vaak niet mooi gecombineerd. Idd zon armband moet alle aandacht krijgen! Waarom heeft ze eigenlijk geen echte Cartier?

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 11 jan 2014 - 13:00

Een mooie set, die echt wat doet voor Maxima. Persoonlijk vind ik de prijs wel wat aan de hoge kant (al weet ik natuurlijk niet wat alleen de stenen an sich al waard zijn) maar het is natuurlijk aan de koper om te bepalen wat hij/zij ervoor over heeft. Mooi is de set zeker!

afbeelding van renate

renate

zaterdag 11 jan 2014 - 12:58

dit is gewoon prachtig.
er zitten alle soorten edelstenen in en verschillende vormen welke vrouw zou
dit niet willen bezitten.
zelf heb ik ongeveer hetzelfde soort armband maar dan zijn het parelmoer edelstenen

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 11 jan 2014 - 12:58

Het heeft me al lange tijd verbaasd dat we dit prachtige collier pas 1 maal hebben gezien.
Iets wat zo mooi is, mag vaker uit de kluis worden gehaald,het is wel een opvallend stuk maar kan bij heel veel kledingstukken en kleuren worden gedragen zodat het toch steeds een andere uitstraling heeft.
Ik hoop het weer snel te zien!!!!!
De prijs ervan heeft me wel even naar adem doen happen............!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 11 jan 2014 - 13:46

In Oman droeg ze het collier ook, maar viel het niet zo op :)

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 11 jan 2014 - 12:46

Wat een super mooie juwelen zijn dit! Ik hoop echt dat ze het collier nog vaker gaat dragen. Inderdaad een fors bedrag voor een collier en armband, maar ik kan het goed begrijpen.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?