Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 10 dec 0 reacties

Zweedse en Noorse Koninklijke families bij Nobelprijsuitreiking 2018

Vandaag vinden de jaarlijkse Nobelprijsuitreikingen plaats. In Oslo (Noorwegen) werd vanmiddag de Nobelprijs voor de Vrede uitgereikt. Later vanmiddag werden in Stockholm (Zweden) de andere Nobelprijzen uitgereikt. Om 19:00 uur start de livestream voor het Nobelbanket.

LIVESTREAM: https://www.svtplay.se/video/20072006/nobel/nobel-2018-banketten-10-dec-…

Koningin Silvia gaat gekleed in een smaragdgroene japon met kanten top. Ze draagt de tiara van wijlen Koningin Sofia.

Kroonprinses Victoria draagt een galajapon die eerder is gedragen door haar moeder, Koningin Silvia! Koningin Silvia droeg deze japon, die is ontworpen door Nina Ricci, in 1995. Qua juwelen draagt ze o.a. de Connaught Tiara.

Prinses Sofia gaat gekleed in een nieuwe felrode japon, een ontwerp van Zetterberg Couture. Ze maakt haar outfit compleet met haar huwelijkstiara, maar zonder de smaragden, en met parels. Prinses Christina draagt een fuchsia kleurige japon met camel/oranje accenten. Qua juwelen draagt ze onder andere het Karl Johan diadeem.

In Noorwegen waren Koning Harald, Koningin Sonja, Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit aanwezig. Koningin Sonja ging gekleed in een zwart met paarse outfit, terwijl Mette-Marit een nieuwe camel met witte outfit van Fendi droeg, gecombineerd met een wit dopje.

 

screenshots ©SVT Nobel prize/NRK Nobel prize, foto instagram ©Kungahuset

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments