Avatar foto Door Josine Droogendijk
Diademen 18 jul 11 reacties

Zo bewust gaat Máxima met de koninklijke tiara’s om

In de koninklijke kluis liggen zo’n twintig tiara’s te wachten op een gala. De grotere exemplaren zijn vooral bedoeld voor de koningin, de kleinere exemplaren voor de prinsessen. De afgelopen negen jaar heeft Máxima bewezen dat zij heel bewust met de collectie omgaat.

Per jaar probeert zij namelijk zoveel mogelijk te variëren met juwelen. Heeft ze bij een koninklijk feestje in april het grote saffieren diadeem gedragen, dan zal ze die waarschijnlijk bij een volgend gala dat jaar niet dragen.

Om het maar even met wat voorbeelden te illustreren: dit zijn de tiara’s die gedragen werden in 2014.

De antieke pareltiara, de diamanten bandeau, de robijnen Mellerio, het smaragden diadeem, de pauwenstaart, de Württembergtiara. Foto’s: PPE

Dit zijn de tiara’s van 2017.

Diamanten bandeau, saffieren inhuldigingsdiadeem, Württembergtiara, robijnen Mellerio, smaragden diadeem. Foto’s: PPE

Dit zijn de tiara’s van 2019.

Antieke pareltiara, smaragdendiadeem, diamanten bandeau, robijnen Mellerio. Foto’s: PPE

Dit zijn de tiara’s van 2022.

Veel afwisseling dus. Als juwelenliefhebber juich ik dat van harte toe, want voor mij zijn de tiara’s heuse geschiedenisboeken. De een vertelt wat over een liefde uit vervlogen tijden, de andere over een tienermeisje dat op de troon kwam en verplicht moest imponeren (Wilhelmina), en ga zo maar door. Met het staatsbezoek aan Zweden in het vooruitzicht (oktober 2022) hoop ik stiekem op de uitgebreide versie van Emma’s diamanten diadeem. Die bestaat uit deze basis, met daar bovenop enkele diamanten sterren. Zo dus:

Foto: RVD

Máxima heeft deze versie nog nooit gedragen en koningin Beatrix en koningin Juliana evenmin. Kom maar op met de glamour! Zweden kan het hebben.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
11 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De sterren liggen klaar om te shinen, maar hebben hun kans nog niet gekregen. Wie weet hoeven we er niet lang meer op te wachten.
De Württemberg mag van mij ook weleens weer uit kluis voor een avondje….

Ik ga voor Beatrix ‘ huwelijksdiadeem in meest uitgebreide parelversie ( met opgestoken kapsel )

Oh, wat een goede suggestie, dat diamanten diadeem van Emma met de sterren erop! Dat zou een leuke verrassing zijn! 🙂 Of ze die in Zweden gaat dragen?! Ik denk dat ze eerder voor ’n grotere tiara zal gaan, tussen het Zweedse tiarageweld van Victoria en Silvia. De Stuart of de Württemberg denk ik…

Vind dit eigenlijk normaal, zeker als er veel keuze is. Doen we dit niet allemaal met onze kledij ?

Mooie site, Josine!

Allereerst van harte gefeliciteerd met deze prachtige website. Nog meer te lezen en te genieten hier.

Heerlijk snoepgoed:-) Kon ik maar een dag in haar schoenen staan en dan die kluis induiken en iets uitzoeken:-) waarschijnlijk zou ik me alleen maar heel ongemakkelijk voelen maar even wegdromen mag!!!

Mijn favoriet is de diamanten bandeau, (ik blijf bescheiden ha, ha!!!)

In één woord prachtig.
Wat een weelde , en wat zal het soms moeilijk zijn om een keuze te maken, ze staan Maxima allemaal goed, vooral ook door de mooie kapsels, die maken het plaatje echt compleet.

Ik begrijp dat je niet elke dag juwelen draagt, maar dat Maxima net zo straalt met goedkope sieraden, blijft mij verbazen .. ….
Maar wel op een leuke manier hoor .

Ik ga nu nog meer van je website genieten! Prachtige site!