Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 01 dec 0 reacties

Zien: Prinses Laurentiens outfit tijdens het Staatsbanket en; wat droeg ze de afgelopen maanden?

Niet alleen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima waren vorige week woensdag aanwezig bij het Staatsbanket ter gelegenheid van het Staatsbezoek van Singapore aan Nederland. Ook Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren hierbij aanwezig. Omdat de cameramensen en fotografen Prinses Laurentien allemaal op haar rug keken, zijn er nagenoeg geen beelden van haar verschenen. Toch had Rick Evers gelukkig een video waar ze wel een paar keer een beetje te zien is. Helaas is niet haar hele japon zichtbaar, maar gelukkig heb ik kunnen achterhalen dat deze japon een ontwerp is van Hardies Couture! Overigens is het geen japon, maar een top – waarvan de mouwen boven haar ellebogen uitlopen in klokvorm – op een lange rok. Zij stuurden mij een foto van een ander model galarok en top, die van dezelfde stof gemaakt zijn.

Foto

Foto

Qua juwelen droeg Prinses Laurentien de aquamarijnen parure. Daarnaast droeg ze ook de oorhangers die bij deze parure horen, maar vermoedelijk niet het collier. Het is overigens niet de eerste keer dat Prinses Laurentien deze parure draagt. Ze droeg de tiara eerder op 29 april 2013, tijdens het dankdiner voor Prinses Beatrix, de dag voor de troonswisseling.

Foto

Foto

In deze log blikken we ook terug op een aantal outfits die Prinses Laurentien de afgelopen maanden heeft gedragen. Laurentien had uiteraard nog meer activiteiten dan hier vermeldt staan, – ze is meestal heel erg actief op van allerlei gebied – maar van deze outfits hebben we de merken/ontwerpers gevonden! Prinses Laurentien was op maandagochtend 3 september co-host van radio-dj Jeroen van Inkel. In zijn ochtendshow 'Je dag is goed' gaf de prinses het startsein voor de Week van de Alfabetisering. We zagen Laurentien in een gestreepte broek met wijde pasvorm van Tara Jarmon, gecombineerd met een rode top met korte mouwen van Tara Jarmon en een bekend donkerblauw jasje.

Foto

Het 2500e Kinderzwerfboekstation werd op 3 oktober geopend door Prinses Laurentien. Ze droeg een nieuw zwart jurkje, deels met kant in bloemenpatroon. Bij het merk Self-Portrait is dit kant ook te zien in enkele kledingstukken, maar volgens hen is dit jurkje niet van Self-Portrait. Iemand enig idee waar het wel van is? Het groene korte jasje heeft Prinses Laurentien al heel lang in haar bezit.

Foto

Foto

Eind oktober, begin november, was Prinses Laurentien aanwezig bij de conferentie Eurochild in Kroatie. Ze was een van de sprekers tijdens de openingssessie op de eerste dag van deze conferentie. Laurentien een nieuwe gestreepte rok met top van Missoni uit de herfst/winter collectie 2018.

DND Opatija, Eurochild Conference 2018 Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Centar Gervais Opatija, Svečano otvorenje


DND Opatija, Eurochild Conference 2018 Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Centar Gervais Opatija, Svečano otvorenje


Tijdens het PO raad congres in juni droeg Prinses Laurentien een bekende zwarte top met volantmouwen van Zara, gecombineerd met een gebloemde broek.

Foto


Op 19 november was Laurentien aanwezig bij het congres Expertisecentrum handicap + studie. Ze ging hier gekleed in een geweldig zachtblauw broekpak, gecombineerd met een lichtblauwe top. Haar tas hebben we eerder gezien in 2016, toen ze samen met Nick en Simon in actie kwam voor het project Schoenmaatjes van Edukans. Iemand een tip waar haar geweldige broekpak vandaan komt?

Foto

Foto

Prinses Laurentien was op 19 november ook op basisschool De Vuurvogel in Helmond aanwezig bij de kickoff van een ecosysteem tegen laaggeletterdheid. Ze was hier aanwezig als voorzitter van de High Five Foundation. Laurentien droeg hier een eerder gedragen top met print van Diane van Furstenberg, gecombineerd met een donkere pantalon met contrasterende blauwe streep en een bijpassend lang blauw vest.

Foto

Op 20 november maakte Prinses Laurentien haar opwachting bij het KNOV Geboortecongres. Laurentien droeg een zwarte broek en een bekende rode mantel met print van Tara Jarmon.

Foto

Op donderdag 22 november heeft Prinses Laurentien haar titel 'invloedrijkste persoon in de Nederlandse filantropie' overgedragen. Tijdens het filantropiecongres 'Civil Power' in Amsterdam maakte zij bekend dat Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting, de nieuwe nummer Een van de Filantropie-top 100 is. Verrassend: Prinses Laurentien koos na een hele tijd eindelijk weer eens voor kleding van Maliparmi! Haar plisse midirok en haar bruine top met dezelfde print zijn beide van Maliparmi. Daarop koos ze een zwart jasje met borduursel. Qua accessoires zagen we enkele ringen en zwart/groene oorhangers.

Foto

Op zaterdag 24 november was Prinses Laurentien in Nieuwegein aanwezig bij het KNLTB jaarcongres. Prinses Laurentien droeg een bekende zwarte mantel met opvallende witte print van Tara Jarmon op een lichte pantalon en top.

Foto

Foto

Wat vinden jullie van de outfits van Prinses Laurentien tijdens het Staatsbanket (voor zover zichtbaar) en van haar andere outfits?

 

screenshots video's ©Blauw Bloed, ©Rick Evers, foto's ©Josee Zwaga, ©Marjolein Klooster

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments