Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 jul 0 reacties

Zien: Máxima's kapsel van het staatsbanket

In Oostenrijk liet Máxima ons prachtige jurken zien, maar in deze blog wil ik het graag hebben over het kapsel van het staatsbanket. 

Het is best een uitdaging om een goed tiara-kapsel te bedenken. Als je het haar te strak naar achteren kamt, wordt het frame (te) zichtbaar, maar een te los en nonchalant kapsel doet het juweel geen recht. Je moet als kapster dus spelen met krullen, volume en lokken, en tegelijkertijd de wensen van de koningin niet uit het oog verliezen. Máxima kiest namelijk zelf -aan de hand van Pinterest, etc.- hoe ze haar haren wil hebben. De kappers zijn er voor de realisatie. In Oostenrijk viel de keuze op een wat speelsere chignon. 


Foto: PPE/Nieboer

Ik ben geen kapster, maar ik denk dat dit niet de meest ingewikkelde knot uit Máxima's repertoire is. Het haar is naar achteren toe vastgezet en dubbelgevouwen, zodat er een gladde basis ontstaat. Vervolgens zijn de vier voorste plukken goed onder handen genomen met een krultang en door elkaar heengevlochten vastgezet. Slim, want dankzij het spel van de gekrulde lokken is het frame van het diadeem niet zichtbaar. Kijk maar:


Foto: PPE/Nieboer


Foto: PPE/Nieboer

Wat vind jij van het kapsel? Voor herhaling vatbaar?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments