Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 29 okt 0 reacties

Zien: Máxima's handgemaakte oorbellen van Rebecca de Ravenel

Koningin Máxima is dol op mooie oorbellen en met grote regelmaat duiken er weer nieuwe exemplaren op. Zo droeg ze tijdens de Antillenreis in juli 2018 'geborduurde bonbons' van Rebecca de Ravenel. In deze blog laat ik je zien hoe deze fantasieoorbellen met de hand worden gemaakt. 

Laten we beginnen met een foto van koningin Máxima met de oorbellen. Dan weten we tenminste waar we het over hebben. 


Foto: Monarchypress.com

Lange tijd waren de oorbellen online te koop voor 335 dollar. Inmiddels zijn ze uitverkocht, maar gelukkig circuleren de close-ups nog op het web: 

 De oorbellen van Rebecca de Ravenel worden handgemaakt in India en bestaan uit plastic bollen (bonbons) die worden overtrokken met handgewikkelde zijde gimpkoord. Via Youtube kwam ik een interessant filmpje tegen, waarin het maakproces van soortgelijke oorbellen stap voor stap wordt toegelicht. Bij het filmpje wordt gebruik gemaakt van ander materiaal, maar het proces verloopt volgens dezelfde stappen. 

De materialen: 

 Allereerst wordt er wat lijm aangebracht rondom de opening van de kraal/bonbon. 

Vervolgens wordt er rond de opening een lus gevormd, die door de lijm een sterke basis volgt voor de oorbel. 

Nadat de basis is gelegd, is het een kwestie van lijmen en draaien, lijmen en draaien, lijmen en draaien. Tot je een ons weegt 😉

Nadat de bollen helemaal zijn omwikkeld met gimkoord, worden de bollen vervolgens aan elkaar bevestigd met (in Máxima's geval) vergulde haakjes en een oorclip. Doordat zowel de bollen als de vergulde verbindingsmaterialen en het gimkoord weinig wegen, zijn de oorbellen vederlicht en erg prettig om te dragen. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments