Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 mei 0 reacties

Zien: Máxima op pad met de scouting

Koningin Máxima heeft vrijdagmiddag 13 mei een werkbezoek gebracht aan Scoutinglandgoed Zeewolde. Het bezoek stond in het teken van de activiteiten van waterscouting en van projecten op het gebied van duurzaamheid. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Het werkbezoek begon in het nieuwe Avonturenhuis, dat wordt gebruikt voor onder andere Scoutingkampen en als uitvalsbasis voor evenementen zoals de Nationale Jamboree. Koningin Máxima kreeg een rondleiding en sprak in het Avonturenhuis met waterscouts over de rol van Scouting in hun leven, veiligheid op en rond het water en over Nawaka, een Europees waterscoutingkamp dat in augustus in Zeewolde wordt georganiseerd. Aansluitend bezocht Koningin Máxima presentaties van drie duurzaamheidsprojecten. Twee initiatieven zijn gericht op de strijd tegen plastic in het water. Een Scoutinggroep uit Zeeland vist afval op uit het water en verzamelt afval langs de kustlijn. Een groep uit Hoorn heeft van gerecycled plastic een boot gemaakt waarmee vanaf het water nog meer plastic wordt opgeruimd en gerecycled. Het derde project zet in op het vergroten van de bewustwording van kinderen en jongeren van het belang van schoon water en waterkwaliteit.


Foto: PPE/Rubsamen

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scoutinglandgoed Zeewolde is een terrein van zeventig hectare groot waar scouts mee kunnen doen aan activiteiten op en rond het water en in de natuur. Het landgoed is ook de ontmoetingsplek voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale Scoutingactiviteiten.

Mode
Outfit: Jasje + pantalon met wijde broekspijpen
Label: Natan 
Eerder gedragen: Ja, onder andere tijdens een bezoek aan Defensie 

Met de outfit bij Defensie: 

De broek is inmiddels ook al gedragen bij een rode top. Een heel ander plaatje, niet waar?

De koningin heeft inmiddels bruine én zwarte loafers. 

De loafers zijn van Tod's. 

De tas is een ontwerp van Prada. (Info met dank aan Ufo No More). 

Riem van Akris:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments