Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 jun 0 reacties

Willem-Alexander en Máxima laten onbekende ruimtes van Noordeinde zien

Wie heeft de laatste uitzending van Klokhuis gezien? Koning Willem-Alexander en Máxima gaven een bijzonder inkijkje in hun paleis. 

Normaal gesproken blijven de deuren van Paleis Noordeinde dichtt voor pottenkijkers, maar de laatste maanden werden er meerdere cameraploegen binnengelaten voor een leuke reportage. De uitzending 'Exclusief: Achter de deuren van Paleis Noordeinde' van Omroep Max heb je misschien al wel gezien (aanrader!) en vanavond was het de beurt aan Klokhuis. Koning Willem-Alexander onthulde zijn favoriete plek van het gebouw en koningin Máxima gaf een inkijkje in haar werkkamer en agenda. Daarbij droeg ze een groene outfit. Zou het toeval zijn? Groen is immers de kleur van de jeugdzender en het programma. 

Wat voor mij de hoogtepunten waren? 
* Koning Willem-Alexander vertelde over zijn favoriete plek in het paleis. 
* Koning Willem-Alexander onthulde welk beroep hij had gekozen als hij geen koning zou moeten worden (spoiler: piloot). 
* Het inkijkje in de gangen naar de verschillende ruimtes. Vaak blijven die buiten beeld, terwijl er toch prachtige kunst hangt. Dit is bijvoorbeeld de gang in het Bruine Kwartier. Voor wie dat niets zegt: deze gang leidt dus naar de werkkamer van de koning en koningin:

Hier zie je de ruimte van de andere kant:

 
Foto: PPE/Pool

Lang verhaal kort: even kijken. Hier vind je de uitzending.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments