Avatar foto Door Moderator Petra
België 11 jun 24 reacties

Wil je zien: drie generatie foto van de Belgen

Vorige week werd de Belgische koning Albert 90 jaar. Ter gelegenheid daarvan werden een aantal nieuwe foto’s vrij gegeven, waaronder een drie generatie foto. Heerlijk dat de Royals dat, ook na een troonsafstand, blijven doen.

Vorig jaar verscheen er een dergelijke foto van prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en Amalia. Nu is het de beurt en koning Albert, koning Filip en prinses Elisabeth.

Foto ©Belgische Monarchie, Bas Bogaerts
Foto ©RVD, Gemmy Woud-Binnendijk

Prinses Elisabeth draagt een kobaltblauw broekpak, met zijden centuur, van het Britse label Jigsaw.

Foto ©Belgische Monarchie, Bas Bogaerts

Eerste keer stemmen

De kinderen van de Belgische koning gingen afgelopen zondag ook voor de eerste keer stemmen. Zelfs prinses Eleonore al. Met haar 16 jaar mag zij ook stemmen voor de Europese verkiezingen. Koning Filip en koningin Mathilde stemmen zelf niet, zij zijn uitgesloten van de opkomstplicht, omdat ze politiek neutraal moeten zijn. Hun kinderen stemden deze keer echter wel. En ja, voor alle vier is het dus de eerste keer. Het viertal sloot gewoon aan in de rij op straat. Daar moesten ze naar verluidt zo’n 40 minuten wachten.

Foto ©PPE/Nieboer

Op zondag 9 juni werden er in België Europese, federale en regionale verkiezingen gehouden. Elisabeth, Gabriël en Emmanuel moesten ook stemmen voor de federale en regionale verkiezingen. Moesten, gezien de opkomstplicht die in België geldt. Kom je niet, dan kun je zomaar een boete krijgen. Eleonore stemde alleen voor de Europese verkiezingen. Bij de andere verkiezingen mag zij pas stemmen als ze 18 jaar is geworden.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode Elisabeth

Prinses Elisabeth gaat gekleed in een donkerblauwe broek met een beige trui van Mango. Haar sneakers komen van Adidas en haar bruine tas van Ba & Sh.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode Gabriël

Prins Gabriël draagt een roze poloshirt van Ralph Lauren op een spijkerbroek.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode Emmanuel

Zijn broer, prins Emmanuel, draagt een blauwe trui van Tommy Jeans op een zandkleurige broek.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode Eléonore

Prinses Eléonore is te zien in een witte broek met een groene mouwloze cardigan van het label Indee.

Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een enige en vooral ongedwongen (!) foto’s van de drie generaties. Leuke foto van hoe Liefdevol opa kijkt naar zijn kleindochter. Zijn trots-zijn straalt ervan af en terecht. Wat heeft Elisabeth een prachtig kobalt pak aan. Ook erg leuk die foto’s van de jong volwassenen wachtend tussen het publiek om te stemmen. Heerlijk ongedwongen, geen geposeer, causal gekleed, geen mode toestanden, geen plebs maar heel gewoon. 👍

Wat goed dat zij mogen stemmen. Mogen onze prinsessen dat ook? En is dat van die boete waar wanneer je niet stemt want ik begreep dat dat nu niet meer gebeurd? Ik zou het eigenlijk wel goed vinden een stemplicht……

Prachtige 3-generatie foto!

Wat een mooi blauw pak! Zo grappig die foto met de vier kinderen bij elkaar, je zou ze dan toch zo voorbij lopen, wat is kleding toch een machtig middel. Wel bijzonder dat op die ene foto de inhoud vna het paspoort te zien is. Ik weet niet hoe goed je kan inzoomen en of er wat belangrijks op staat maar beetje apart.

Volgens mij is het haar stembiljet en niet haar paspoort

Oooh oké

Het stembiljet met haar ID-kaart er bovenop. Inderdaad wel apart dat dat zo zichtbaar is!

Super leuk die drie generatie foto en wat een mooi pak draagt Elsiabeth.
Bijzonder dat de prinsen en prinsessen wel mogen stemmen en hun ouders niet. En ook dat er nog steeds stemplicht bestaat. Hoe is dat eigenlijk voor Amalia, Alexia en Ariane? Stemmen zij ook voor zijn zij net als hun ouders neutraal?

Hier gaan de leden van het Koninklijk Huis niet stemmen om onpartijdig te blijven. Dus de prinsessen stemmen ook niet. Ergens vind ik dat geen slecht idee dat ook de troonopvolger niet gaat stemmen, dat wordt uiteindelijk wel het staatshoofd.

Prachtig die 3 kleuren blauw. Ik vind het ook goed te zien dat Albert met stok loopt en zo aangeeft dat dat zoveel gemak is als je niet meer stabiel op de benen staat.

Goede drie generatie foto’s, waar op subtiele wijze duidelijk is, dat Elisabeth de toekomst van het koningshuis betekent. Het pak dat Elisabeth draagt is perfect qua model en kleur.
En helemaal goed die kiekjes van de kinderen in vrije tijds kleding bij het stembureau.

Lekker casual bij het stemmen en op de generatiefoto had Elisabeth een prachtig blauw pak aan, mooie kleur en strik.

Zo’n drie-generaties-foto vind ik heel leuk.
Bij ons koningshuis viel die heel mooi uit, maar in België staan ze er ook prima op!
Wat is kobaltblauw toch een prachtige krachtige kleur!
Ook heel mooie stof van het pak, wat Elisabeth elegant staat.
De stropdassen van vader en opa zijn hierbij een goede keuze.

Mooie foto van de 3 generaties !
Las ergens dat los van een feest thuis de familie uit eten is gegaan in een resto in antwerpen !!! Zo gewoon kan een koninklijke verjaardag zijn !!

Last edited 3 dagen geleden by maribrune

Astrid is samen met haar ouders sushi gaan eten in Antwerpen. Hun verjaardagen volgen elkaar op: 5 en 6 juni.

Dank u wel. De foto hierboven van koning albert met elisabeth vind ik zeer mooi !! Zo apetrots op zijn kleindochter !!

Prinses Elisabeth droeg het pak eerder bij het bezoek van ex- president Obama aan België

Deze foto is dan ook op dezelfde dag genomen als het bezoek van Obama 🙂

Ja Idd, herinner mij de foto. kort daarna werd aangekondigd dat elisabeth verder zal studeren in harvard usa. Obama is een alumnus van harvard .

Er is trouwens nog een dingetje in België. Bij het buitengaan van het stemlokaal snoot koningin Paola even de neus. Op zich niks gek, maar op haar papieren servet, inclusief koninklijk kroontje 👑, stond haar stemkeuze als geheugensteuntje

Elisabeth lijkt op haar opa. Zeer mooi pak.
De outfits op verkiezingsdag zijn erg casual.

Koning & koningin worden wel degelijk
opgeroepen, maar worden geëxcuseerd door de minister. De koning moet neutraal zijn & boven de politiek staan; de koningin moet haar man daarin steunen.