Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 18 sep 14 reacties

Wil je zien: de vermaakte jurken van Mary

Voor het gouden regeringsjubileum van de Zweedse koning liet kroonprinses Mary twee avondjurken van Lasse Spangenberg vermaken.

De eerste betreft een gebloemd exemplaar, dat voorheen een asymmetrische schouderlijn had. De zwarte stof is op Mary’s verzoek losgehaald en kan nu als een losse sjaal gedragen worden.

BSR/PPE

Jurk twee onderging een grotere transformatie. Het blauwe bloemenkant is vervangen door een rijk geborduurd bovenlijfje met zwierige mouwen.

BSR/PPE

Zeg het maar: welke versies vind jij mooier?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Jurk 1, is versie 2 wat fraaier, maar het strapless gedeelte sluit niet mooi aan.
jurk 2 is de 1ste versie elegant en heeft klasse. Staat Mary fantastisch. Versie 2 maakt haar 20 jaar ouder, lijkt grootmoeders jurk wel. Een totale misser.

De 1e uitvoering van beide jurken is mooier. Maar vind het geweldig dat ze de jurken her gebruikt met andere uitstraling..

Van beide japonnen vind ik de eerste versie mooier, sierlijker en een elegantere uitstraling geven.

Jurk 1 vind ik een verfoutering😉; komt ook omdat ik geen fan ben van strapless jurken.
Jurk 2 helaas ook, zo jammer dat die mooie kanten off sholder verdwenen is.

Ik vind de eerste versies van beide jurken het mooist. Vooral bij de tweede jurk vind ik de wijziging niet echt een verbetering

Beide versies van jurk 1 vind ik niet geslaagd. Komt waarschijnlijk dat ik strapless en prinsesserok niet bij elkaar vind passen.
van jurk nr 2 is het origineel m.i. meer geslaagd. Versie 2 maakt de jurk ietwat oubollig.

De ‘shawl’ bij de gebloemde japon is volgens mij een los element en kan er heel simpel vanaf gehaald worden, een grote vermaak actie is het in ieder geval niet. Wel veel mooier met de draperie rondom de hals en de taille. Wat super jammer dat de blauwe avondjurk is vermaakt, de flair van destijds is weg en eigenlijk is een beetje een doorsnee model geworden. Persoonlijk vind in a-symmetrisch überhaupt mooier, geeft een spannender silhouet.

Interessant, ik heb een paar keer de blauwe japon zitten bekijken de afgelopen dagen en naar mijn idee klopte er iets niet qua verhoudingen in het bovenstuk. Met de info van vandaag snap ik het. Versie 1 is idd in balans en prachtig.
De zwart witte japon is er sterk op vooruit gegaan, versie 2 = 👍🏼

Jurk 1 vind ik verbeterd. Die zwarte lap zag eruit als een later ideetje, een beetje amateuristisch. De zwarte band om de taille vind ik een mooie toevoeging.
Jurk 2 vind ik een droevige verslechtering. Versie 1 was prachtig. En volgens mij nog niet zo heel vaak gedragen. Versie 2 vind ik rare flappermouwtjes hebben, de halslijn lijkt heel laag te zijn (vul dat dan even lekker op met een collier), en de mouwinzet geeft het beeld van afhangende schouders.
Blijkbaar zit Mary in een symmetrische fase. Ik vind het wel heel leuk dat ze haar galajurken een tweede leven geeft.

Van de bovenste jurk vind ik de nieuwe versie ietsje mooier, bij de onderste jurk juist het origineel. Eigenlijk jammer dat deze jurk vermaakt is, ook al is de nieuwe versie zeer chique, het mist een wow effect, dat het origineel zeker wel heeft.

Bij de eerste zwart witte jurk vind ik de 2e versie mooier. Komt omdat het geheel doorbroken wordt door de zwarte band om de taille en de sjaal is ook leuker zo leuker zo, wat vlotter.
Bij de blauwe jurk vind ik de laatste versie (van eergisteren) niet mooi en dat komt door de mouwen. Ook niet mijn smaak, vind het zo meer op een luxe nachtpon lijken met de flapperde mouwtjes. De eerste versie hiervan vind ik chiquer en verfijnd.

Van allebei de rechter versie. Ik vind de bovenste mooier met losse zwierige sjaal. Van de onderste vind ik de halslijn zo mooier, idd. beter nu om een collier te dragen. Ze had er ook voor kunnen kiezen om aan de kant waarin geen mouw zat dezelfde lange kanten mouw te laten plaatsen, was ook heel mooi geweest.

Van allebei de linker versie.