Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 11 okt 60 reacties

Wil je zien: Catherine beeldschoon in beige

Het broekpak is haar signature look geworden, maar vandaag liet prinses Catherine zien dat ze het rokken dragen nog niet verleerd is. In een beeldschone set van Sézane gaf ze acte de présence.

In het kader van de World Mental Health Day bezocht de prinses de Nottingham Trent University, om daar met studenten te spreken over hun mentale welzijn.

(Dat brengt me gelijk bij de vraag waar koningin Máxima is vandaag. Haar agenda is de hele week leeg, terwijl dit dé dag is om haar stichting Mind US onder de aandacht te brengen.)

Terug naar de mode: prinses Catherine droeg tijdens haar bezoek een beige jumper en rok van Sézane. Doordat de materialen overeenkomen, wordt haar slanke postuur extra benadrukt.

BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
60 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Catherine staat alles. Zo eenvoudig wat ze nu draagt maar zo mooi.

Laatst las ik (op http://www.whatkatewore.com ?) dat er niet langer vanuit Kensington Palace informatie wordt gegeven over Catherine’s kleding omdat ze juist de spotlights op haar werkbezoeken wil. Een dienend uitgangspunt dat ik heel navolgenswaardig vind. Dat neemt niet weg dat naar mijn mening haar kledingkeuze steeds zorgvuldig is afgestemd op de aard van haar bezoeken. Over smaak valt te twisten; een ‘kermiskraam’ is ze nooit…

Deel uw mening .

Hoi Romy,
Dat zou dan misschien ook verklaren waarom ze de laatste tijd zoveel broekpakken heeft gedragen.

Hoi Roos, zou kunnen. Ik kom er niet helemaal uit. Draagt ze broekpakken om inhoudelijk professioneel over te komen op haar thema’s of om de monarchie een eigentijdse kijk te geven? Ongetwijfeld is/wordt daar strategisch over nagedacht. Google maar eens op ‘body language Kate’ o.i.d.

Hoi Romy,
RTL Boulevard had er net ook een item over. Dat ze inderdaad zakelijker lijkt te willen overkomen.
Bedankt voor de Google tip 👍

Ik bevind me in het ‘kamp chique’. Absoluut mooi door zijn eenvoud. Prachtig met haar kapsel. Ik hoop alleen dat ze niets verliest uit haar tasje (het staat open)!

Ik eveneens! Deze simpele, maar stijlvolle outfit zie ik liever dan de broekpakken die Catherine de laatste tijd vaak draagt, hoe mooi de broekpakken ook zijn, het is wat eentonig aan het worden.

Super mooi. Zo zie je maar dat het niet altijd duur en design hoeft te zijn. Maar deze mooie vrouw staat natuurlijk alles!

Schitterend. Misschien een leuke donkere ketting erbij? Maar echt nodig is het niet. Top zoals Catherine er uitziet. 🥰

Mijn fantasie wordt enorm geprikkeld door dit totaalplaatje….
In gedachten ben ik druk bezig met het opleuken van dit setje.
Zeker, heel stijlvol, maar ook heel saai.
De basis is perfect, en wat zou het er anders uitzien met accessoires in bv. donkerrood, donkerblauw, donkergroen of bruintinten!
Sieraden, sjaal, ceintuur, pumps, tas….wat een mogelijkheden om er een warm en elegant geheel van te maken.

Inderdaad beeldschoon. Dit is pure klasse.

Ja hoor, helemaal eens. Zij verstaat tevens de Kunst van het weglaten, ze ziet er nooit overdone uit met juwelen en doekjes ect. Hetgeen zij ook niet nodig heeft, in tegenstelling tot sommigen. Kleding die tevens altijd perfect zit. Ik vind dat verre van saai, dat is ook niet het woord dat past bij Catherine’s voorkomen denk ik, het is juist erg chique. Saai is m.I een woord dat past bij iemand die op oude dames schoenen loopt met altijd een grijs vestje, altijd een grijze rok tot op de kuit en dikke panty’s aan zonder enig opsmuk etc.😉

Helemaal met je eens, ik heb hetzelfde idee. Less is more. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar Catherine is altijd classy. Vandaag een sport event. Hippe jeans en toch classy. Ook William eveneens hippe jeans met een leuk colbertje. En zeker geen kerstboom qua sieraden. Juist mooi verfijnd.

Ik ben het helemaal met je eens. Juist het weglaten van overbodige prullaria maakt het zo sjiek. Bij te veel sieraden, sjaaltjes, riemen etc krijg ik altijd het idee van een kerstboom. Juist om het eenvoudig te laten wordt het sjiek.

Zeker Chiara, vind ik ook.

Hoi Chiara,
Geen sprake van om Catherine “vol” te hangen, dat zou totaal afbreuk doen aan haar eigenheid.
Maar een simpele riem, ketting of sjaal kunnen net iets meer doen dan zoals ze dit setje nu draagt. Je kunt er bijv. de lange lijnen mee breken die er nu zijn (een paar van ons beschrijven haar immers als lijzig).
Ik vind Catherine niet lijzig, maar door haar figuur, deze lengte rok en dezelfde kleur top en haar lange losse haar lopen alle “lijnen” nu van boven naar beneden.
Prima als je een te kleine en vooral te volle vrouw bent als ik (géén bodyshaming, ik heb het over mezelf😉), maar een horizontale lijn in deze set zou m.i. beter zijn en ook net wat meer toevoegen.
Maar deze mooie vrouw kan een plastic vuilniszak nog prachtig dragen 👏

Helemaal met je eens, maar de kunst van het weg laten is jammer genoeg niet aan iedereen gegeven.

En waarom iemand zoveel sieraden bij elkaar wilt dragen is mij altijd al een raadsel geweest , hoe kan je dan nog genieten van iets moois ?

Ook mee eens, helemaal in dit geval, zag meerdere foto’s en het valt mooi zacht om haar heen, een shawl of ketting hierbij maakt het juist super truttig. Nee hoor deze ‘clean look’ is bij deze outfit heel mooi. Vind haar met dit kapsel ook wel wat Elizabeth Hurley weg hebben.

De rok een “tikkeltje” korter zou het meteen wat minder lijzig maken.
Mooi, chique, maar o zo saai.

Kate is de ‘Royal van de maand’ met een daarbij behorend uitgebreid wekelijks blog, voor mij is dat wat Kate betreft in oktober meer dan genoeg!

Van schouders tot tenen ‘cappuccino’, clean en basic. Het is geen spannende outfit, maar wat me weer opvalt is het steeds maar weer benadrukken van haar postuur, ai ai, body shamen bij super slanke vrouwen noch bij volle vrouwen begrijp ik gewoon niet, pffffff… ‘kijk er toch gewoon eens over heen’. Verder denk ik dat de koning en koningin deze week een voorschotje op de herfstvakantie hebben genomen, volgende week staat dacht ik een staatsbezoek gepland, maar wellicht vergis ik me.

Boring……Sorry, maar ik kan er geen ander woord voor vinden.

Wat fijn dat ze na een keer of 10-15 ( het werd een beetje raar) broek(pakken) gedragen te hebben weer een rok aan heeft. En dan ook nog zo mooi en eenvoudig! En wat een prachtig haar, ik ben jaloers.

Mwah, geen topper. Doet echt wel saai aan, meer kleur in accessoires had het opgeleukt.
De lijn tussen chique en saai is heel dun.
Een net iets warmere kleur, een sjaal of omslagdoek, een lang vest in dezelfde kleur kan van saai naar überchique gaan.
Catherine kan zich prima kleden (in ieder geval haar styliste kan dat), maar dit is übersaai i.p.v. überchique.
Maar met zo’n figuurtje, lieve uitstraling en geweldig haar komt ze ermee weg en dat is een gave die ze absoluut bezit.

Ik vind het ook een gave , en als je die hebt gekregen is dat zeker iets om dankbaar voor te zijn .
En dan bedoel ik zeker die warme uitstraling en benadering naar anderen.

Wat een mooie stelling, Roos:
‘De lijn tussen chique en saai is heel dun.’
Zó waar!

Dank je wel Lieske.

Beste Roos, ik lees graag uw commentaren maar wat u nu met ons deelt daar kijk ik enorm van op en krijg er spontaan jeuk van, brrrr 😬
Is het werkelijk waar “een gave” om ‘zo’n figuurtje, lieve uitstraling en geweldig haar’ te hebben? 😑

Hoi PK020,
“Een gave hebben” definitie voor: “een talent hebben voor”, “een aangeboren geschiktheid voor” en een “aanleg voor”.
Ze heeft een natuurlijke aanleg voor deze lieve uitstraling (dat zie je al op jeugdfoto’s van haar), mooi haar (met dank aan de genen gekregen van haar ouders en een goede kapper 😉) en ook haar van nature slanke lijn is te danken aan haar genen).
Ik snap dus niet wat hier brrrr aan is.

M.i. is het ervaren van iemands ‘lieve uitstraling’ een subjectieve beleving en heeft niets met een gave te maken net zo min als iemands haar. Dat het in de genen kan zitten of iemand een mooie haardos heeft of een bepaald figuur dat is een mogelijkheid maar dat is geen gave.

https://www.encyclo.nl/begrip/gave#:~:text=(m.%2Fv.),te%20doen%20Synoniem%3A%26…

In de door u geplaatste link staat het duidelijk: “een talent hebben voor”, “een aangeboren geschiktheid voor” en een “aanleg voor”.
We zijn het duidelijk niet met elkaar eens, en dat mag.
En daar laat ik het bij.

Wat mooi! Zo eenvoudig en daardoor zo geslaagd! Deze vrouw heeft geen opsmuk nodig, puur en simpel: geweldig!!

Mwah… het topje is leuk, als het anders gecombineerd wordt. Nu is het wel erg saai. De accessoires maken het er ook niet spannender op.
Ik had de rok liever in een contrastkleur gezien (donkerblauw?).
Terzijde: wat een prachtig haar heeft ze toch, en er is ook niet zo veel mee gerommeld, zoals met het haar van Maxima bijvoorbeeld.

Ja heel mooi in zijn eenvoud! Goh ze weet het toch iedere keer weer goed te doen. Erg chique, echter zelf zou ik gekozen hebben voor bruine pumps of laarzen en een bruine tas erbij. Het is dat ze zo slank is want niet veel vrouwen kunnen deze “gebreide” stof hebben… .

Hier hou ik van, simpel maar oh zo sjiek. Deze kleur kan ze ook heel goed hebben. En wat een figuurtje om jaloers op te zijn.

Ik vind het Catherine prachtig staan. Het ensemble is stijlvol en de kleur prachtig. Zij is zo niet nadrukkelijk aanwezig. Zonder opsmuk, immers less is more! Een mooie riem had het wellicht wat anders laten ogen. Niettemin een prachtige outfit. Haar schoonzus Meagan gaf in de VS acte de présence op een zelfde overeenkomst. Meagan was totally overdressed.

Ik vind deze set op zich mooi maar haar lichaamsbouw niet flatteren. De platte buik is natuurlijk ongelooflijk fijn om te hebben 😃 maar het heeft in zijn geheel iets lijzigs.

Dat was ook het eerste woord dat bij mij opkwam: lijzig. Het benadrukt nog meer het dun zijn met die lange lijnen in de stof

Het staat haar goed, maar het is enigszins saai. Bruine accessoires erbij had het wat meer “aangekleed”, zoals tas, laarzen, ketting en oorbellen.

Sorry Josine, hoezo beeldschoon? Kun je dat toelichten? Alleen omdat het haar (m.i. te slanke) postuur benadrukt? De kleur doet niets voor haar en het is een recht toe recht aan gebreid ensemble. Niks spannends of bijzonder aan. 🥱🥱🥱

Ik ervaar dit ook niet als beeldschoon, puur en krachtig, ieder gelukkig ‘t zijne/hare 😉

OK, duidelijk. Dank.

Nee helaas dit vind ik ook een beetje een doorsnee outfit. Sowieso gebreid de rokken/jurken vind ik niet nooit geslaagd. Je krijgt er ook vaak zo’n “zak” in bij knieën een billen. Maar deze kleur vind ik ooo niet zo fraai, net geen lekkere kleur winter wit
Parels fantasieloos. Een van haar mindere outfits want meestal is het echt perfecr

Wat mooi! Laarzen in de kleur van de knoopjes op de mouwen zouden mooi gestaan hebben hierbij. Je moet trouwens wel erg slank zijn om dit te kunnen dragen, breisels tekenen best wel elk rolletje. Maar die heeft Catherine niet 🙂 Ze heeft zulk mooi haar, heel mooi bij deze kleur van haar kleding! Less is more, dat past ze heel goed toe. Oorbellen ook fijntjes.

Mooi, ik hou van beige, chique en goed te combineren, ik zou hier cognackleurige laarzen en tas bij hebben gedragen ..
Maar dat is persoonlijk.

Heel mooi. Puur.
Ik zou daar zelf nog een sjaal bij dragen, maar zo kan t ook.

Prachtig! Ik vind dat ze deze kleur goed kan hebben met haar donkere haar.
Less is more, simple chique, gewoon super. Daarbij zal het ook comfortabel zitten lijkt me.
Een puntje, Leuke bruine laarzen had de outfit nog wat meer pit gegeven. Persoonlijk vind ik pumps onder een gebreide jurk of rok wat minder mooi.
En Josine, ik lees nu voor de tweede keer in een blog in korte tijd dat broekpakken haar signature look zijn geworden. Persoonlijk is mijn indruk dat dat nog wel meevalt. Ze zal dan de laatste tijd vaker broekpakken gedragen hebben, maar het komt op mij in ieder geval niet over alsof dit nu haar meest kenmerkende look geworden is.
We zien haar gelukkig ook regelmatig in een mooie jurk of rok. Zoals vandaag! Ze mag deze ouftit gelijk aan mij geven als ze hem niet meer hoeft 😉

Ik zie ook niet zoveel broekpakken bij Kate , (dacht al dat ik veel dingen gemist had )

Same same 🤷🏼‍♂️

Misschien toch maar eens doen (als je tijd hebt) en weet Kate ons te verrassen met accessoires . .. .
Ik ben benieuwd

Ze ziet er eenvoudig uit, maar toch geeft deze outfit haar klasse!
Is ook weer eens wat anders dan een broekpak 😉
Ik vroeg me ook al af of er nog openbare optredens van Máxima zijn deze week. Misschien brengt ze een weekje in de buurt van haar dochter in Italië door? Waarom niet?

Gelezen dat ze deze week vrij houden, i.v.m. de voorbereidingen voor het aanstaande staatsbezoek.

Dank voor de info Celeste, ik zat me ook al af te vragen waarom de agenda leeg was.

Ik vind Catherine prachtig, maar deze outfit doet niks voor haar als je het mij vraagt.

Wat een stunning outfit. Catherine is een Royal die er altijd classy uitziet. Ze weet zich altijd goed te kleden passend bij de gelegenheid

Not my cup of tea…ik vind dat het haar lijzig maakt en ik houd persoonlijk niet zo van beige. Smaken verschillen!

Dit vind ik wel érg saai. Haar mooie haar maakt het enigszins goed.