Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 02 dec 17 reacties

Wil je zien: Amalia maakt kennis met Defensie

Het afgelopen jaar heeft prinses Amalia kennisgemaakt met drie onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht, ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag. Zij maakte kennis met de Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marine.

De Prinses van Oranje bezocht in april vliegbasis Volkel en vloog mee met een trainingsvlucht van een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens deze vlucht heeft de Prinses kennisgenomen van  de inzet van de F-16 als wapenplatform tegen gronddoelen en tegen vliegtuigen. Voorafgaand aan de vlucht heeft de Prinses uitleg gekregen bij een F-16 simulator. Na afloop sprak zij met betrokken militairen en medewerkers.

In Darp bezocht de Prinses in juni de 43 gemechaniseerde brigade, de heavy infantry brigade van de Koninklijke Landmacht. Zij maakte daar een rit in een Leopard gevechtstank om te ervaren hoe het is om te werken met deze zwaar gepantserde voertuigen.

Daarnaast ontmoette zij militairen van het Duits-Nederlandse 414 Tankbataljon. Deze Nederlandse militairen zijn ingedeeld bij het Cavalerieregiment, dat de naam draagt van de Prinses van Oranje: ‘Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia’.

In Den Helder bezocht de Prinses in augustus de Koninklijke Marine, het krijgsmachtonderdeel waar haar vader is gestart met zijn opleiding. Ze werd hier ontvangen bij de onderzeedienst en ging aan boord van Zr.Ms. Zeeleeuw. Tijdens een tocht onder water heeft de Prinses samen met de bemanning de traditionele Indische rijsttafel gegeten, kreeg ze een rondleiding en uitleg over het leven onder water. Zr.Ms. Zeeleeuw is een van de vier onderzeeboten van de walrusklasse, onderdeel van de NAVO. Prinses Amalia heeft onder begeleiding de onderzeeboot bestuurd en boven water laten komen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Paar dagen geleden deze foto’s, vandaag jarig, van Harte Gefeliciteerd Prinses Amalia, moge het nieuwe levensjaar je snel je vrijheid teruggeven zodat je niet meer thuis opgesloten zit! Maak er een fijne dag van!

Leuke “stage” / kennismaking!
Volgende keer( als die er komt )de nagellak aanpassen : landmacht groen luchtmacht grijs en natuurlijk blauw voor de marine🤭

Heel leuk!
Gevarieerde kennismaking.
Gave outfits!

Leuke foto’s van een stoere Amalia!

Superleuk! Gaaf dat ze mee mocht doen met de verschillende onderdelen van de krijgsmacht.

De foto temidden van het ‘Regiment Huzaren Prinses Catharina Amalia’, waar ze poseert als een profi is echt leuk, ze staat er heel ontspannen bij en dat zien we niet vaak. Vind het niet zo nodig dat ze een militaire training volgt, ze is denk ik gedisciplineerd genoeg van zich zelf. Hoop zo dat ze snel weer ‘vrij’ is om haar gewone leven op te pakken.

Nav begrafenis van the queen werd de reden meegegeven : in belgie is de koning (in) opperbevelhebber van het leger en in nederland niet. Vandaar de ” training” voor elisabeth en de “kennismaking ” voor amalia. Trouwens bij de “kapsel”blog staat elisabeth ( the heir) naast haar broer ( the spare) die wellicht ook om die reden eveneens de militaire training volgt. Toch vind ik het een prestatie voor de belgische prinses. Het valt mij op dat op de foto’s met amalia er geen vrouwelijke militairen te bespeuren vallen ,

Wow, wat hebben we een stoere kroonprinses en wat leuk dat de fotos’s gedeeld worden. Gaaf hoor, vliegen in een F16, rijden in Leopardtank en meevaren in een submarine. Deze dame staat haar mannetje wel.

Heel goed dat Amalia zich breed gaat oriënteren ter voorbereiding op de toekomst, maar ook flink en moedig, want dit is toch een speciaal wereldje wat wel even afwijkt van het studentenleven.
Leuk om deze foto’s te zien. En wat kleurt het blauwe uniform van de Koninklijke Marine goed bij haar blonde haren….! Super leuke, pittige knot trouwens!

Te leuk dit! Wat fijn da5 ze dat allemaal heeft kunnen doen. Topper ben je, Amalia!

Leuke foto’s, een stoere prinses. Wel een beetje vreemd dat ze ze nu pas vrijgeven.

Ik denk dat ivm is met de Macro mafia, gezien haar situatie .. er is ook hier in Frankrijk aandacht aanbesteed in serieuze media en dat is opzichzelf al geen goede reclame voor Nederand.

Misschien worden ze n7 vrijgegeven omdat we haar minde zien en omdat ze volgende week jarig is?

Wat een leuke foto’s. En wat stoerrrrr👊🏼

Stoere dame!!! Leuke beelden maar gaat ze ook echt een militaire training volgen zoals Elisabeth in België? Da’s pas echt stoer!

Het blijkt een kennismaking te zijn geen militaire training zoals elisabeth. Deel uw mening , zo een militaire training is pas echt stoer.

Zo gaaf, dat ze al deze foto’s vrij geven! https://www.koninklijkhuis.nl/foto-en-video/portretfotos/actueel
En… Amalia, wat staat een staart of een knotje leuk bij je!

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra