Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 nov 50 reacties

Welk kapsel van Máxima is mooier?

In de serie ‘Dit of dat’ stemmen we op de mooiste styling van een kledingstuk, accessoire of kapsel. Vandaag leggen we Máxima’s blonde lokken onder de loep.

Op de staatsieportretten die vanmorgen werden vrijgegeven, draagt de koningin een zachtroze jurk van Jan Taminiau. (links) Enkele maanden geleden zag ik deze creatie van dichtbij, tijdens het staatsbanket in Brussel. (rechts) Destijds combineerde Máxima hem met een asymmetrisch kapsel en het Stuartdiadeem zónder de Stuart. Op de staatsieportretten is er een andere knot zichtbaar, met een lok losjes over het voorhoofd. Het diadeem is hetzelfde, maar wel meer naar voren geplaatst. Zeg het maar: welke look vind je mooier?

Voor je een optie in de poll aanklikt, wil ik je ook nog even het achteraanzicht laten zien. Op onderstaande foto zie je het kapsel van de staatsieportretten. Het haar is in laagjes over elkaar heengestapeld. Symmetrisch, zodat er aan beide kanten van het hoofd een stukje knot zichtbaar is.

Anton Corbijn/RVD

Het kapsel in Brussel lijkt er sterk op, maar is qua uitvoering losser en asymmetrisch. De onderste laag is kunsthaar.

PPE/Nieboer

Halverwege de avond zakte het iets uit. Kan gebeuren bij temperaturen rond de 30 graden Celcius, nietwaar? Het pijltje wijst naar het haakje waar de kapster een speldje doorheen geschoven heeft. Zo blijft het diadeem op z’n plek.

PPE/Nieboer

Goed, tijd om te stemmen. Zegt u het maar:

Het mooiste kapsel zien we....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
50 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Iedereen een heel fijn weekend gewenst, dat we maar allemaal morgen weer fris en fruitig en vol positiviteit op mogen staan. Op naar een nieuwe week, vol nieuwe kansen en vol van fijne reacties (kritisch of niet kritisch, maar respectvol naar elkaar toe). Dat wens ik ons allen toe. 😉

Dank en wederzijds Petra!
Een prachtig slotwoord voor deze week.
Lekker even bijkomen, en dan gaan we er weer voor!

Gezellig sfeertje hier wel….🫣. Het zien van een beeld (foto of anderszins) roept gedachten, associaties en vragen op en het is m.i. oké om die met elkaar te delen! Ik lees altijd met interesse reacties van anderen.

Ik ook juffrouw Annie, dank voor uw positieve “peptalk” 👍🏼

Ik zag Blauw Bloed 📺 weer eens, moet nog steeds wat wennen aan de veranderde presentatie.

🙌🏼 Geweldig prinses Beatrix èn de witte laarzen van Josine 🤩

🤔 Eduard Vermeulen; waarom spreekt deze meneer me na alle Natan-jaren van onze koningin nog steeds niet aan? Ofwel, hij verdient een fortuin 💰 aan wat ons koningshuis cq Máxima bij hem spendeert, zal misschien aan mij liggen?

Dankjewel ☺️, daar is deze site ook voor bedoeld denk ik persoonlijk. Om tot vergelijkbare en of andere inzichten ( Hoeft niet hè) te kunnen komen. Maar niet om met een opgeheven belerend vingertje naar een ander te wijzen. Gelukkig doet 99% hier ook niet aan, en daarom blijf ik mij aan het positieve verbinden.

Als je had gezegd dit zijn twee individuen, had ik het ook gelooft! Een soort van tweeling of zo.

Het kapsel van het staatsportret is erg kunstigvenbstaat onze koningin goed maar personlijk vind ik t kapsel van de rechter foto veel mooier. Ik.vind haar gezicht mooier uitkomem ivm de lok op het voorhoofd.

Ik vind het kapsel op het staatsportret beter bij haar leeftijd passen. Zie ik het goed dat HM langzamerhand naar het asblond/grijs gaat met haar haarkleur? Ik denk dat al dat jarenlang verven niet goed voor haar haar is en dat het een verstandige keuze zou zijn om haar eigen haarkleur te houden.
Ik denk dat er minder klik is met Anton Corbijn, dan met Erwin Olaf. Die laatste leverde vrolijkere foto’s op.
Ten slotte moet mij van het hart dat ik de zwart-wit foto vreemd vind. De koning staat vaag en Maxima kijkt ons scherp aan. Zij is de gemalin van de Koning en niet de belangrijkste van de twee (staatrechtelijk)

Ik vind het kapsel op het statieportret ouwelijk/degelijk, ze oogt idd vermoeid op die foto. De rechterfoto vind ik wat betreft haar veel vlotter, ze straalt ook op die foto, dat maakt ook enorm verschil.

Ik heb het kapsel van het staatsieportret gekozen, ik vind het met een hoge tiara mooi staan als het kapsel meer golvend zit, dat staat wat voller.

Mee eens!

Kapsel staatsieportret vind ik het mooist. Op zich leuk dat het een wat rustigere gezichtsuitdrukking is voor de verandering, maar haar ogen staan erg moe en een beetje triest. Bijna of het Maxima niet is.

Eigenlijk geen van beide… aan de achterkant mooi maar aan de zijkant minder. Idd de foto van Josine vind ik veel mooier

Doro, helemaal mee eens, past zoveel beter bij Maxima dan de ‘stijve koninginnen’ kapsels….

Zonder enige twijfel gekozen voor het kapsel van Maxima op het staatsieportret!
Dit is zó kunstig opgestoken, en de verwoording van Ina.h geeft exact mijn mening weer (dank Ina, voor deze omschrijving!), waardoor het diadeem heel mooi uitkomt en vooral: de zachte uitstraling die Maxima hierdoor krijgt, in vergelijking met de rechtse foto van het Staatsbanket.
Hulde voor de kapper!👏
Ik hoop een dergelijk kapsel nog vaak terug te zien bij onze koningin.

Kapsel-technisch kies ik zeer zeker voor het staatsieportret maar bij vooral de – overigens zeer kundige! – zwartwit foto vraag ik me af wie deze mevrouw is. Op de één of andere manier heeft ze vanuit mijn perspectief het ene moment iets weg van Tooske Ragas en het andere moment van Silvia van Zweden 🤪 Naast een wereld vooral een leeftijd van verschil, apart zeg.
Verder, een klein maar zo ontzettend lief en mooi detail, elkaars hand vasthouden op deze manier; geniaal bedacht door Anton Corbijn 👌🏼 Of hoort deze opmerking bij een ander blog? 😉

Ik zie die vergelijking nu ook en dat zit me volgens mij in de oogopslag. Vergroot beide foto’s maar eens naast elkaar. Ik vermoed dat Máxima een ooglid correctie heeft ondergaan. De ogen liggen dieper nu.

De foto’s voor de statieportretten zijn in september gemaakt, als ze iets had laten doen was dat inmiddels wel opgevallen.
Je kunt ook niet vergelijken van een enkele foto.
Ook moet je beseffen dat op de foto waar ze lacht haar ogen kleiner worden, ze iets meer knijpt met haar ogen, zoals we allemaal doen, en de foto waar ze niet lacht er meer ruimte komt bij haar ogen.
Raden, gokken, aannames, etc etc. beter niet meer doen.

Juist daarom! De staatsieportretten zijn uit september, paar weekjes na de vakantie, toch?! Daarom ook die verandering in haar oogopslag cq blik. Die andere foto is van een halfjaar ervoor toen ze in België waren. Het maakt zeker een verschil. “Mag ik even wat zeggen?, ja dat mag ik “ 🤭, is citaat van @Ina.h: ik lees vaak op deze site aannames en ja zelfs van U: lees:” en zelfs een groot deel van Máxima, bijna alleen haar gezicht is scherp, ➡️ dat kan niet anders dan met opzet zijn gedaan door een beperkte scherptediepte aangezien Anton Corbijn zeker al sinds 1972 fotografeert dus hij weet wat hij doet”……?⬅️ Oh ja? Een aanname van u of gewoon maar wat zeggen voor de bühne want volgens mij kunnen de beste proffesionals ook foutjes maken hoor. En nog eentje van uw hand op 22 oktober: ” Waar 1 wang helemaal bedekt is dus men haar niet kan zoenen, ook geen beleefdheids “zoen” in de lucht…” Vertel eens, hoe weet u dit?? Wie weet zette zij deze hoed op vlak voordat ze naar de kerk gingen?
Stoppen met een ander de les te lezen alstublieft @Ina.h. Dit is (gelukkig) enkelt aan Josine voorgelegd, en zelfs Josine zou dit niet op deze wijze doen. Even pas op de plaats alstublieft. “Mag ik dit zeggen? Ja dat mag ik”.😉

Nou nou, dat heeft je heel wat tijd gekost om die berichten van mij te zoeken 😂 heel kinderachtig.

Mijn opmerking over dat niet meer doen was niet eens direkt tegen jou maar omdat het nu al weken héél erg is met al die aannames, élke blik van Máxima wordt grondig bestudeerd, bij elke blik wordt weer een aanname gedaan zal wel zijn omdat haar kinderen de deur uit zijn, ze zal wel ongesteld zijn, etc. etc.
Op een gegeven moment wordt je het weleens zat al die gokjes over waarom Máxima zo of zo kijkt, niet achter elke blik hoeft iets te zitten, ook is een foto een fractie van een seconde waardoor die een heel fout beeld kan geven.
En nee je kunt aan al die aannames voorbij scrollen omdat je het toch eerst moet lezen om te weten wat er staat.

Ik reageer verder alleen even op dit:

“dat kan niet anders dan met opzet zijn gedaan door een beperkte scherptediepte aangezien Anton Corbijn zeker al sinds 1972 fotografeert dus hij weet wat hij doet”……?⬅️ Oh ja? Een aanname van u of gewoon maar wat zeggen voor de bühne want volgens mij kunnen de beste proffesionals ook foutjes maken hoor.”

Nee dat is geen aanname van mij, nee dat is niet voor de bühne, ik ben namelijk zelf portretfotograaf en doe ook aan macrofotografie, vandaar dat ik dat wéét. Buiten dat, elk mens zal snappen dat als die foto een fout was geweest hij nooit gepubliceerd zou zijn…

Nee was in nog geen minuutje gevonden, en dit zijn er nog maar twee van uw hand, kun u nagaan. En dan uw opmerking: “ dat kan niet anders dan … etc.” dit is volgens een Neerlandica toch een absolute aanname. Of kunt u in Corbijn zijn hoofd kijken? Wellicht heeft u hem persoonlijk hierover gesproken? Alleen als u 100% zeker was ….. had u het anders geformuleerd. Gezellig weekend gewenst 😃 en dat geldt trouwens voor iedereen die deze mooie site bezoekt.

Ik hoef niet in Corbijn zijn hoofd te kijken, ik heb verstand van fotograferen, jij duidelijk niet.
Wat apart trouwens die aannames van jou dat als ik zeker was geweest ik het wel anders had geformuleerd had, kan je in mijn hoofd kijken?

En als je verder wilt gaan met treiteren, neem iemand anders, ik reageer na PK ook niet meer op jou, lekker rustig voor mij.
Ik wens je geen gezellig weekend.

Oei nou misschien lucht het unop maar Ik zit nu ook niet echt te wachten op uw wens(en). U kent mij? U weet het zeker en met droge ogen te stellen dat ik geen verstand heb van fotografie? En verder zou ik u zeer dankbaar en erkentelijk zijn als u niet meer op mij zou willen reageren, heel graag zelfs want ik wens namelijk met mensen op een volwassen wijze van gedachten te wisselen en niet met kinderachtig getreiter en belerend te worden onderwezen door iemand die ik verder totaal niet ken, mevrouw @Ina.h. En als u dat maar niet lukt, op volwassen wijze met elkaar van gedachten te wisselen, laat mij dan in vredesnaam heel graag met rust.

‘Hear hear’…

Je iets afvragen, iets vermoeden mag dit niet meer van u Ina.h? Lijkt alsof de MKM-modepolitie weer actief is geworden?

Modepolitie? Nee hoor, ik heb niks over mode gezegd, en ik zeg zelden dat iets niet mag qua mode.
Maar ik denk dat jij je nou maar eens meer met jezelf bezig moet houden, ik, en veel anderen, kunnen hier bijna niks zeggen of er komt weer commentaar van jou dat iets niet gezegd mag worden.
Josine zei ook al zoiets tegen je kort geleden dat je konstant met anderen bezig bent.
Maar goed, ik negeer je vanaf nu.

Huh? Volgens mij ventileert u dat er zaken beter niet gezegd mogen worden, daar reageer ik op. Succes met negeren! 💪🏼

Bofferd! 👍😃

Ik moet stiekem grinniken om de vergelijkingen. Ik zie wat je bedoelt.

Prachtig die opgestoken kapsels. Die op het staatsieportret is een topper!

Vanwege de hele uitstraling heb ik gekozen voor het staatsbanket, maar het zijn allebei erg mooie kapsels.

Helemaal mee eens!

Staatsieportret. Dat het bovenop hoger en boller valt vind ik mooier dan dat het zo plat op haar voorhoofd valt, ook de zijkanten vallen losser/boller op staatsieportret.

Absoluut het kapsel van het staatsie-portret wat mij betreft. Ik hou toch echt meer van het symetrische in plaats van de schuine knot. Wat een kunstwerkje, dit kapsel!
En halverwege de avond uitzakken, tijdens het staatsbanket, dat kan natuurlijk echt niet bij een koninklijk kapsel!
Deze zij-aan-zij foto’s laten wel heel goed zien wat een invloed belichting heeft op een foto…

Kapsel van het staatsieportret zit net wat mooier. Maar dit soort kapsels staan haar geweldig. Zoals Elisah al zei, ik zou m’n haar elke dag laten doen. Zeker de dagen dat ze in functie is zou dat een enorme verbetering zijn. Mag natuurlijk ook een ander kapsel zijn.
Verder zie ik ook verschil in de twee portretten. Er is duidelijk iets aan haar gezicht veranderd ten opzichte van enkele maanden geleden. Weet ook niet precies wat. Een beetje corrigeren is wat mij betreft prima hoor. Je knapt er best van op. Maar de kunst is hier niet in door te slaan. Hopelijk is Maxima zo wijs,

Ik heb het idee dat het deels aan de oogschaduw ligt. De donkere tint loot erg ver door naar de binnenkant van het oog waardoor de stand van het oog anders lijkt?

Eerlijk gezegd schrok ik best van de foto’s, ik vind dat Maxima er erg vermoeid op staat. Ik “zie er iets aan”, maar ik kan niet precies zeggen wat. De jurk is prachtig, de juwelen ook, het haar ook, maar ik kan niet zeggen dat ik de foto’s mooi vind. De koning staat er wel keurig netjes op.

Allebei mooi en kunstig, maar die wat lagere lok tijdens het staatsbanket net wat mooier. Wat een verschil in gezichtsuitdrukking op die twee foto’s naast elkaar, het zijn natuurlijk maar momentopnames maar ik mis de sprankel in Maxima’s gezicht.

Vind allebei de kapsels mooi maar het voor het staatsbanket gekozen, want wat een verschil met foto als Máxima lacht. Er zit iets treurigs in de foto’s van het staatsportret.

Het kapsel van het staatsie portret, dat vind ik mooier, ook al blijf ik twijfelen over de elastiekjes oid.
Als ik Maxima was , zou ik echt elke dag mijn haar laten doen . alles staat haar , dus heerlijk variëren.

Wat leuk Josine dat je deze fotos van de kapsels hebt aan de achterkant!

Je zegt: ‘Op de staatsieportretten is er een andere knot zichtbaar, met een lok losjes over het voorhoofd.’ Op de staatsieportretten is de lok toch juist niet over het voorhoofd, maar wat meer omhoog gestyled?
Beide kapsels mooi! Ik vind staatsie net iets mooier dan Brussel. Iets meer pit. En het onderste deel van de tiara valt mooi weg. En de tiara staat net iets meer naar voren, wat ik fraaier vind.

Wat strakker langs het hoofd kijkt haar beter te staan. Maar meer warmte in de foto zelf en haar lach maken 10 jaar verschil uit ondanks meer rimpeltjes op de Brusselse foto.

Mooie kapsels sowieso!

Het is wat creatiever en speelser. En toch netjes.

🤩Totaal mee eens Josine, naast een strakke structuur ook speels vallende lokken, er lijkt meer lucht en ruimte in het pracht kapsel te zitten en onze koningin komt “gelukkiger” over = subjectief door mij ervaren natuurlijk maar toch lijkt het zo; afijn, niets is wat het lijkt, toch? 🤔

Ja, ook voor mij is dat één van haar mooiste kapsels ooit. Het losser opgestoken haar en de wat fijnere juwelen geven haar een warmere uitstraling.

het is veel losser gekapt volgens mij. Inderdaad prachtig.

Zkerker Josine, dit is een prachtig kapsel. Geeft Maxima een zachtere look