Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 21 dec 77 reacties

Wauw! Prinsessen poseren in galajurken voor kerstkaart

Galajurken, diamanten, een zwarte vlinderdas, historische schilderijen op de achtergrond: de nieuwe kerstkaart van de Oranjes is een lust voor het oog!

Koningin Máxima draagt een zilverkleurige oneshoulder japon van Elie Saab (met dank aan Queen Maxima Fashion), met een wiebertjespatroon in de stof.

Prinses Amalia draagt op de foto haar smaragdgroene avondjurk van Asos, die ook in beeld kwam op Prinsjesdag.

Alexia’s jurk oogt als een stretchjurk van Zara:

Ariane heeft een jurk aan van Missoni.

Alexia’s earcuffs van saffier en diamant komen uit Máxima’s kluis.

Ariane draagt eveneens oorbellen van haar moeder. De hare zijn een ontwerp van Siman Tu.

Meer informatie over de kleding volgt zo spoedig mogelijk.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
77 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] avondjurk van Asos, die ze droeg tijdens haar eerste optreden in Prinsjestad. Volgens de deskundige Josin TrugenticPrinses Alexia draagt ​​een jurk van Zara en prinses Alexia een jurk van […]

Ze zagen er allemaal erg verzorgd uit! En helemaal eens met Jens en Siobhan – juist de neutrale foto hier past het best bij het sturen van een wenskaart.

Dearz
Ik zou t zeer waarderen dat in 2023 t hier als modeblog alleen gaat over kleding, kapsels, tasjes, zonnebrillen, schoenen.
En discussies die snel ontsporen over kerstbomen en deelname koningshuis aan forums of wel of niet zichtbaar of kosten koningshuis hier verdwijnen. Daar zijn (genoeg) andere blogs voor.

Fijne jaarwisseling!

Siobhan, ik sluit me hier graag en van harte bij aan. Dearz, ook van mijn kant alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

eens met uw mening wat betreft discussie(in deze)wel of geen Kerstboom, lekker belangrijk, het gaat om de boodschap die uitgedragen wordt middels de toespraak, natuurlijk is het MKM en gaat t vooral daarom, maar af en toe een beetje aandacht voor de daadwerkelelijke inhoud van t werk is ook wel fijn! Laat ons vooral hopen dat Amalia in het nieuwe jaar snel bevrijd wordt van haar beperkingen en weer kan gaan en staan waar ze wil! Een ieder nog een fijne jaarwisseling gewenst!

Lieve foto, schattig hondje

Hoe mooi sommige foto’s ook zijn, ik begrijp niet dat er bij de meeste Koningshuizen niet speciaal voor de kerstkaart wordt geposeerd, met een bijpassend decor zoals bijvoorbeeld rond de kerstboom. Dat is toch een geweldig leuke bezigheid voor een gezin, al dan niet koninklijk. En er zal toch heus wel een dag zijn aan het einde van het jaar waarop het hele gezin bij elkaar is. Als ze dan ook nog allemaal feestelijke, op elkaar afgestemde, kleding zouden dragen, zou het wat mij betreft helemaal perfect zijn. En misschien saai, maar het liefst dan allemaal in het zwart met bijvoorbeeld rode en groene accenten. Ach ja, ik blijf dromen…

Ja ik schreef ook al eerder dat ik elk jaar weer bij ons Koningspaar een kerstboom mis. Zelfs bij de koning zijn kersttoespraak. Maar ik denk dat dit te wijten is aan de nieuwe trend, het woke-isme, politieke correctheid, globalisme of whatever. Ook bij wat andere koningshuizen mis ik dit jaar opvallend de kerstboom. Erg jammer. Het is toch een deel van onze identiteit’.

Terechte vraag maar denk dat de kracht van symbolen hier “de eeuwiggroene ” boom niet onderschat mag worden.

Mijn reactie betreft puur de aankleding van een dergelijke foto. Ik snap niet waar het gebrek aan naastenliefde blijkt n mijn opmerking? Dit is een modeblog, dus laten we het daar dan ook bij houden.

Was het maar zo’n (kerst-)feest…..
Helemaal eens Louise.

Precies Maribrune. Ik mag toch hopen dat de meeste mensen, dus inclusief het Koningspaar de Kerstgedachte het hele jaar proberen uit te dragen, ja toch?!! Dan is een kerstkaart juist een kerstkaart met bijbehorende symbolen extra feestelijk. Mijn hoop is weer gevestigd op een kerstkaart met boom op volgend jaar. 🎄

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Ik vind het ook heel triest en zwak maar ja wat wil je ook met een koningin die zich inzet voor het WEF. Maar goed deze opmerking zal wel verwijderd worden, maar geen probleem ik heb het toch even kunnen uiten. 🙂

Wat is het WEF?

Wef =World economicforum wordt wrschl bedoeld

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Wat ziet Amalia er mooi en lief uit. Ze heeft zo’n zachte uitstraling en groen staat haar prachtig !

Last edited 1 jaar geleden by pien

Het is misschien niet gebruikelijk iets over de pakken van Willem -Alexander te zeggen, maar dit pak: 👌👌

Dat is ook wat ik net dacht van het pak van de koning dat hij droeg bij zijn kersttoespraak… mooi pak, het maakt de koning meteen ettelijke kilo’s slanker ( en mss is hij dat ook wel) . Ik vind dat de koning er heel goed uitzag👌

Ik weet niet of ik de foto heel kerstig vind, met de gele muur en de schilderijen op de achtergrond. De japon van Amalia is nog het meest kerstig van allemaal. Maar kerst of niet, de jurk van Maxima is prachtig, echt een godinnenjurk!
En het hondje vies? Dat kan ik echt niet zien op zo’n kleine foto…
De jurk van Alexia kan niet de getoonde stretchjurk zijn, aangezien de schouder dan verkeerd om zit 😉

Je kunt denk ik kiezen zit niet een voor of achterkant in

Zowel Royal fashion police https://www.instagram.com/p/CmcpeMTvCqy/ alsook queenmaxima_fashion https://www.instagram.com/p/Cmdg5F5jKgF/ meldden dat de dress van Alexia van Zara komt misschien is die naar keuze links of rechts of-schoulder

Of ze heeft hem achterstevoren aangedaan om ons in de war te brengen 😉

Wauw!!

Alle 4 beeldschoon.

De koning ook! Al is beeldschoon niet echt een benaming die je voor een man gebruikt, 🤣! Maar hij ziet er ook keurig uit!

Amalia steelt hier echt de show naar mijn mening, leuke foto.

Helemaal met je eens. Ze heeft haar haar heel mooi zitten en heeft inderdaad een lieve zachte uitstraling.

Wat een feestelijke kerstgroet. Ze zien er allemaal prachtig uit. Echt een feestje, de jurk van Ariane zou ik zelf ook wel willen🥰🥰

Mooi plaatje! Hondje is niet vies hoor, hij is niet overal wit. Ik vind ’t erg grappig, met hondje. Ik las ergens dat deze foto van de zomer is gemaakt bij het uitgestelde feest van Amalia. Dat was een chique feestje dan, leuk voor Amalia.

Hoop van harte dat dat niet zo is… wederom dan Máxima in een nieuwe zeer opvallende outfit op het feest van haar dochter die gewoon bescheiden prachtig is in een eerder gedragen jurk!

Volg uw gedachtengang

Ik ga stoppen met comments. MKM en de onderbuik van Nederland en af en toe een Belgische, ik trek het niet meer. Al dat gezeur over wasstraten, kersthalsbanden, rare poses het is echt naar. Succes met jullie meningen die er helemaal niet toe doen.

Wat een vreemde reactie ineens, een bericht dat u gaat stoppen. Bijna allemaal positieve reacties hieronder, een enkeling is wat kritisch, maar mag het ook op een forum? Ik vind dit een heel nette site, waar altijd naar een balans wordt gezocht tussen positiviteit en een kritische noot. Sorry, maar altijd alleen maar positief is naar mijn idee niet haalbaar en ook niet reëel.

Hé JRN wat jammer. Ik ga je missen en ik deel je mening over het gezeur over de hond. En over het gemis van een kerstboom.
Als de hond gewassen en de kerstboom aanwezig zou zijn dan zouden de klachten over de versiering in de boom of de kleur van de schilderijlijsten gaan.
Ook ik wens je alle goeds.

Activeer m maar weer. Kom op JRN, je hoort erbij!

Dit is niet voor het eerst.
JNR stoort zich al heel lang aan de reacties. Tijd en ruimte geven lijkt me overbodig.

Wow, wat een mooie dames! Prachtig plaatje!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Bedankt, wederzijds fijne dagen gewenst, leuke foto!

Leuk gedaan P.J. 🙂 dit is kerstgroet met alles erop.en aan.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wow, wat een prachtige foto! De dames zien er heel mooi uit, en leuk ook met de haren zo mooi gekapt.
Amalia haar jurk is het zeker waard om nog eens gedragen te worden, zo’n mooie kleur.
Maar het meest verrast ben ik door de koning: wat een knappe man zo met zijn haarlok wat hoger op zijn voorhoofd, staat hem goed!

Wat is Amalia prachtig opgemaakt op deze foto! Haar ogen knallen je tegemoet, maar ook haar blush geeft een geweldige contour en fantastische kleur lippenstift. Echt een compliment waard.
Inderdaad jammer van de modderige hond. Een kersthalsband of – strik was grappig geweest.

Last edited 1 jaar geleden by carmen163

Wat een gezelligheid. voor het eerst vind ik deze foto meer bij kerst passen dan andere jaren, komt waarschijnlijk omdat ze mooie kleding dragen wat wel past bij een kerst diner bijvoorbeeld. Maar weer mis ik een kerstboom. Had liever een kerst stuk of een kerstboom gezien dan die hond. Beetje raar vind ik het wel een hond is een hond uiteraard maar had hem toch maar even door de wasmachine gehaald. Hij ziet er niet echt fris uit, en dat bij die feestelijke kleding… tja. Doe mij dan toch maar die kerstboom 🤭

Jacqueline, wat zou t leuk zijn als ze eens een foto maakten met zn allen “by the fireplace” in casualkleding met foute kersttrui aan. Een mooi versierde schouw incl. kerstsokken en Mambootje met een rode strik om. Ik denk dat we dat nooit te zien krijgen, helaas.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Jaaaaa! Dit vind ik nu typisch iets voor Viktoria en haar lieve gezinnetje! Die zouden het wel doen denk ik.

🙂 inderdaad

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wat een mooi gezin.

Amalia vind ik werkelijk beeldschoon in deze groene jurk. Mooier zelfs dan op prinsjesdag. Toen droeg ze het bijpassend collier. Het decollete zonder sieraad laat haar gezicht ten volle shinen. Mooi !!!
De one shoulder dresses van maxima, alexia en ariane vind ik niet zo passend voor een kerstkaart. Het doet teveel aan het fuiven op oudejaar denken. De koning is trouwens al in smoking en aldus klaar voor het feest.
De kerstkaart van de belgen -niet de foto’s van het concert – vind ik ingetogener en meer passend bij kerstmis.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Het is een mooie ingetogen foto geworden maar wat ik tegenwoordig zo jammer vind is dat er geen spontaniteit meer zit in foto’s. Dat mis ik op deze foto.

Na jarenlang door de MKM-ers gehoopt op een ‘echte’ kerstfoto van ons koningshuis, is ie er nu verrassend. En wat voor 1! In partydresses, gekruld en verzorgd. Heel mooi! En zelfs de kleine woef!
Wat een mooi gezin ! En WA altijd stralend zo met ze.
Ik wens ze goede feestdagen toe!

Ik had gedacht dat ze als kerstgroet een foto zouden gebruiken die toen in de Nieuwe kerk in Amsterdam zijn gemaakt, maar gelukkig is het toch een nieuwe foto geworden, blij mee!

Wat ziet iedereen er geweldig uit, op de schattige poedel na, maar dat maakt het gezellige plaatje alleen maar nog leuker 🐾

Helemaal met je eens. Mambo heeft een heerlijk hondeleven en mag hond zijn 😉 en o wat kijkt ie rebels uit zn ogen.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Mee eens, wat een dottig hondje. Sommige hier denken dat hij vies is en in bad moet. Witte hondjes verkleuren vaak rondom de oren, snuit en pootjes van nature en dat is er niet af te poetsen🥴.

Ik vind het wel wat hebben, ze komen zo over als een keurig gekleed, maar toch ook heel gewoon gezin. Met sjieke (dure, of niet) kleding en een hele leuke hond, die gewoon opgepakt wordt, omdat ie erbij hoort, prachtig!

Zo is het precies, en al zouden de pootjes een beetje modderig zijn, dan vind ik het juist leuk, gewoon een gelukkig gezin en een gelukkig hondje!

Wat een leuke gezellige foto 🙂

Maxima in Elie Saab volgens mij. Rare pose van de gezichtjes van de dochters; allemaal zo schuin. En de hond mocht precies eens gewassen worden 😃🤭

Prachtig plaatje! Ik mis bij Amalia en Ariane een mooie ketting, is een beetje kaal nu. Verder geweldig! Hele fijne feestdagen allemaal.

Leuke foto, allemaal even door de ‘was straat’ geweest, mooi verzorgd beeld. Jammer dat de foto halverwege stopt, het is toch leuk om ze met elkaar van top tot teen te zien en dan kunnen de labradors er ook gezellig bij, maar allez. Mis ook een kerstboom of iets van dien aard, het oogt qua kleding wel feestelijk, maar de entourage is niet zo sfeervol. Wat is die Mambo toch een leuk rakkertje.

Wat een prachtige foto!

Wat een mooie dames alle 4, alleen jammer dat ze het hondje niet hebben laten wassen, knippen en föhnen bij de hondentrimsalon. Het lijkt alsof ie zo uit de tuin binnen is komen lopen, steeds voor de camera liep om aandacht te vragen en Máxima dacht; dan til ik hem wel even op.

Amalia, voor mij de mooiste. Alexia en Ariane, erg ouwelijk.

Heel mooi plaatje! Ariane wordt echt een mooie dame, de japon van Amalia komt hier beter tot zijn recht dan op Prinsjesdag vind ik en Alexia is heel simpel en stijlvol in deze zwarte japon. Maxima ziet er geweldig uit in ‘ijs’ blauw (had alleen het collier achterwege gelaten bij dit model) heel erg passend bij de tijd van het jaar! Fijne feestdagen allemaal🎄

Het eerste wat mij opvalt is de lieve gezichtsuitstraling van de dames!
Wat zien ze er piekfijn uit in hun mooie japonnen, met bijpassende sieraden en keurig verzorgde kapsels!
Ook de koning is uitstekend gekleed en zijn haar en baard zijn netjes verzorgd!
Kortom: een prachtig plaatje!

Er zit een soort zigzag patroon in de stof.

Volgens een post op Insta van Queen Máxima fashion zou het een ontwerp van Eli Saab zijn…

Je hebt gelijk, die is het in een andere kleur.

Ik moest ook aan Iris van Iris van Herpen denken. Maar ook aan de jurk die Amalia droeg bij het Raad van State diner.

Alexia heeft ook oorbellen in van Máxima. De Siman Tu chandeliers. Allemaal prachtig en wat is Ariana lang geworden! Máxima had de ketting weg kunnen laten natuurlijk maar ja staat wel prachtig allemaal.

Last edited 1 jaar geleden by MargotStylingsecret

Zooo, deze foto straalt je tegemoet! Wauw, prachtige foto van de koning met z’n dames. Alle 4 even mooi.

WauW wat zien ze er geweldig uit! Dat is echt op hun kerst best!
We hebben echt drie prachtige prinsessen iedere keer dat ik ze zie, zijn ze weer mooier geworden.Amalia, Alexia en Ariane dragen alle drie echt super mooie outfits!
Ook Máxima is prachtig in deze zilveren waterval! Heel benieuwd wie de ontwerper is!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Strálend! Heel leuk!
Amalia wordt met de minuut mooier vind ik! Wat een prachtig meisje! Voor ons wel jammer dat ze niet iets nieuws draagt
Is het het wellicht een jumpsuit van Alexia? Haar billen zijn zo zichtbaar dat ik vermoed dat het een broek is?
Hip en leuk het opgestoken haar, dat staat haar enig.
En dan de mooie Ariane.
De dalmatiër jurk van Ariane vind ik sorry een minder flatteuze jurk qua kleur, beetje ouwelijk- iets voor prinses Margriet.

Máxima… kan t niet goed beoordelen met de hond in haar armen. Maar de zilveren waterval lijkt mooi- heeel kerstig

De koning trotser kan het niet! En terecht! Happy holidays!

Last edited 1 jaar geleden by Doro

De opmerking over Alexia. Dit is haar bouw. Altijd duidelijk aanwezig, wat ze ook draagt.

Oh nou dat weet ik niet, ik dacht meer mee te denken in de zoektocht naar wat de dames dragen. Het leek een jumpsuit/catsuit vandaar.

Erg mooi! Amalia lijkt haar haar wat korter te hebben en dat staat haar goed, meer in balans met haar gezicht/figuur.