Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 jul 0 reacties

Wauw: Máxima's avondjurken van Valentino

In Duitsland liet Máxima ons zien dat Valentino-jurken zelden over de datum gaan. Daarom nu online: een overzicht van al haar Valentino's. 

Met stip op 1: de babyblauwe robe van het staatsbezoek aan Duitsland. Eerder gedragen in 2011 bij het huwelijk van Albert en Charlène. Het ontwerp met plissé-roezeltjes, laagjes en kant is natuurlijk vrij zoet, maar dat is toch juist heerlijk?! 

Op 2 een al even zoete jurk met bloemen, priegelig borduurwerk en een flinke bloem op de taille. Hoewel de placering van het ceintuur niet direct in haar voordeel werkt, zou ik deze jurk toch graag nog eens terug zien! Jij? 

Een heel andere jurk zien we hier. Smaragdgroen, een hele lage halslijn, een heuse draperie…. Ik geloof dat jurk nummer 3 een gevalletje hate it or love it is. Mits hij gedragen wordt met een flink collier behoor ik tot het tweede-en dus positieve- kamp. 

Het ontwerp komt trouwens uit de collectie van 1965. Over tijdloos gesproken! 

Door naar jurk vier. Ik zag hem met eigen ogen en genoot met volle teugen van de dansende lagen stof om haar heen. Dit is echt een jurk die je in beweging moet zien. Wonderschoon! 

Jurk 5 kregen we voor het eerst te zien in 2004. Inmiddels is het ontwerp voorzien van kant (zie foto). 

Over vintage gesproken…. In januari 2002 werd Máxima voor het eerst gezien met een off shoulderjurk van Valentino. Nog steeds duikt het tijdloze ontwerp af en toe op. Wat een heerlijke wolk van stof! 

Zilver vind ik altijd een beetje een tricky kleur voor een galajurk. Negen van de tien keer oogt een stof goedkoop. Nu valt het bij dit ontwerp wel mee, maar mijn favoriet is het zeker niet. Komt misschien ook door het kapsel. Een tiara smeekt mijns inziens om een chicnon. 

Paars is een kleur die eigenlijk iedereen wel flatteert. Zo ook Máxima. Hopelijk haalt ze deze jurk ook nog eens tevoorschijn voor een diner met het Corps Diplomatique. Bij deze gelegenheid draagt ze immers vaak mooie vintage jurken. 

Valentinorood is in Máxima's kast ook zeker wel te vinden. Voorbeeld 1…

Voorbeeld 2….

Nog altijd een van mijn favoriete foto's van Máxima:

Van rood door naar zwart. In Italië droeg Máxima deze jurk met visnet-accenten. 

En dan hebben we als laatste ook nog deze draak einzelgänger. Snel vergeten maar 😉 

Update: nog een Valentino. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments