Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 09 sep 21 reacties

Wat is dat toch met die jurk van Self-Portrait?

Is het je al opgevallen? De jurk van Self-Portrait is wel héél populair aan het hof.

Vooral Catherine, de prinses van Wales, is helemaal verslingerd aan het ontwerp met blazer-lijfje, ceintuur en midirok. Zo heeft ze een lichtgroene, een beige, een witte….

BSR

…. een zwarte….

BSR

….. en een zwart-witte.

BSR

Madeleine van Zweden heeft zowel een witte als een lichtblauwe in haar kast hangen.

Beatrice is ook wel te porren voor de jurk van Self-Portrait en heeft hem in het wit en zwart.

BSR

Ik denk dat de magie van het ontwerp zit in zowel het praktische als de uitstraling. Koop je de jurk, dan ben je verzekerd van een matchende blazer en rok. Dat kan anders nog wel een uitdaging zijn. Tegelijkertijd ziet het plaatje er ook verzorgd en koninklijk uit. Chic, maar niet té. Doordat er gevarieerd kan worden met mouwen, materialen en kleuren, vind ik de gedeelde voorkeur allerminst storen.

Het is nu dus wachten op voorbeeld nummer 9. Bij wie zou jij de jurk weleens willen zien?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind die modellen waar de plissérok aanzit, lelijk, die rok is te dun in vergelijking met de stof van het jasje, die rok lijkt op de stof van een onderjurk en net of je nog niet klaar bent met aankleden en de rok nog niet aan hebt die bij het jasje hoort.

Ik vind het een ontzettend saai ontwerp, eens met Marieke K. Veilig, keurig, braaf, en saai. Maar voor een werkende Britse royal ongetwijfeld heel handig om in de kast te hebben hangen. Jurk oogt gekleed en niemand kan er aanstoot aan nemen. En iemand die zo slank is als Catherine kan plissérokken goed hebben.

Ik vind het een ontzettend mooie outfit, maar het moet wel bij je passen. Als persoon, maar ook je figuur. Denk niet dat iedereen dit kan “hebben”.

Wat een hoop positieve reacties! Mijn eerste gedachte is dat ik het vreselijk tuttige jurken vind. Heel netjes, heel veilig, mooi uitgedacht en gemaakt. Heel handig om in de kast te hebben hangen voor een nette afspraak, maar ik vind het kraak noch smaak.

Laat Máxima het ook eens proberen. Ik denk dat zij dit goed kan hebben.

Niet eens, ze zou het wellicht qua figuur goed kunnen hebben maar ze is er het type niet naar. Weet het niet goed te kunnen verwoorden. Zou wel goed passen bij Letizia, Mary, Mathilde.

Mee eens. Deze jurken zijn beeldig en ze hebben iets brits, afgewerkt, universeels, voor iedere gelegenheid .. een ware passe partout.
Maar … amalia heeft eerder.nog dit merk gedragen al vond ik de jurken toen veel minder geslaagd.

Met jou eens Jacqueline. Vind maxima mooi met de oranje jurk van een paar dagen geleden en ze heeft ook zo’n mooie paarse van Victoria Beckham.

Leuk merk, niet voor ieder figuur, maar ik zie een paar stukken van dit merk die ik heel graag zou zien bij Alexia (hele wijde jeans bijv.).
Verder Elisabeth van België (zij heeft een klassieke uitstraling dus zou deze jurk goed bij haar passen, maar dan in een lekkere opvallende kleur) en van de oudere generatie: Letizia (in deze jurk) en ook haar dochters, maar dan niet zozeer in deze jurk, maar meer in andere stukken van dit merk.
Maar ik vind dat Catherine in deze jurk echt shined, past zo goed bij haar uitstraling en stijl.

Wat een goed merk, mooie lengtes, leuke modellen en stoffen, veel variaties en toch herkenbaar. Dat doen de ontwerpers zeker goed!

Bewonderenswaardig hoe dit merk zich in pakweg 10 jaar tijd een naam heeft gemaakt en door vele royals en bekende sterren met regelmaat wordt gedragen.
De midijurken met blazer-lijfje vind ik uitermate geschikt voor klassieke types die niet te klein zijn. Catherine’s keus voor deze jurken snap ik helemaal, ze is gewoonlijk uiterst bedacht op een perfect plaatje en met de lengte van de jurken en de niet kreukende stoffen zijn ze ideaal voor officiële bezoeken.
Mijn persoonlijke favoriet is de witte variant met open hals, een soortgelijk model zou ik ook wel eens bij prinses Mary willen zien.

Bladerend door de website van dit merk probeer ik me voor te stellen dat deze royals ook zo hebben zitten klikken en dingen in hun karretje hebben gestopt, de doos bezorgd is bij het paleis en ze vol verwachting de pakjes hebben opengemaakt en vervolgens hun naaisters aan het werk hebben gezet om het zo precies te laten passen.
Wellicht gaat dat toch anders 😀

Een ontzettend leuk en zeer gevarieerd merk. Ik zou Alexia wel willen zien in één van de mini jurken bijvoorbeeld de denim versie

Wat leuk om ze bij elkaar te zien. Ik vind de variaties op hetzelfde thema goed geslaagd. Dat doen de ontwerpers goed, herkenbaar en toch heel anders.

Is het lila pakje dat Catherine droeg tijdens bezoek aan Nederland ook van hetzelfde merk? Weet iemand dit?

Ik meen dat dat een creatie van Catherine Walker was. Vond ik ook beeldschoon, maar daar hing ook een heel ander prijskaartje aan.

Ik denk dat het ook wel wat is voor de jongere generatie. Zij dragen ook graag blazers met een broek/rok/jurk. Ik zie weleens filmpjes op youtube van meiden die blazers en/of pakken in allerlei kleuren in de kast hebben. Daarom denk ik een goede match.

Ik vind dit ontwerp zeker iets voor Mary. En voor Sophie ook wel.

Naar mijn idee is dit een jurk/pakje wat het mooiste staat bij wat langere en slanke dames.
Het zit prinses Catherine als gegoten en toont heel stijlvol, charmant en chique.
Heel leuk om met verschillende stoffen en dessins steeds een andere look te creëren voor verschillende gelegenheden.
Ik zou hier graag de koninginnen Rania, Letizia en Margrethe eens in zien.
En ik vermoed dat koningin Mathilde er ook prima in voor de dag zal komen.
Het lijkt mij niet helemaal de stijl van onze Maxima, maar ik hoop toch dat ook zij ons hier een keer mee verrast!

Ik vind de jurken wel koninklijk. Mooi hoor!!
Ik denk voor Máxima te stijfjes.

Ik snap wel dat deze jurk een succes is.
Het lijkt me heerlijk dragen, geen kreukels,, geen overbodige frutsels oid.,een heerlijk zwierige en elegante look, die zowel zakelijk als gekleed prima tot zijn recht komt.
Maxima zou ik er graag eens mee zien.