Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 09 mei 13 reacties

Tijdens streekbezoeken is Máxima op en top koningin

Rond de klok van tien uur gaat het streekbezoek aan de Waddeneilanden van start. Ik ben erbij en moet nog een uur wachten op de veerboot, dus alle tijd om uitgebreid terug te blikken op Máxima’s kleding tijdens eerdere streekbezoeken. 

1. Streekbezoek Achterhoek 6 mei 2014 – de koningin gaat gekleed in een beige blouse met witte rok van Natan. Haar beige turban is een ontwerp van Delvigne, de beige pumps en clutch zijn gekocht bij LK Bennett.

2. Streekbezoek Kop van Noord-Holland 12 september 2014 – Máxima gaat gekleed in een jurk die is ontworpen door de zieke Luna (via Make a Wish). Haar hoed is een oudje en doet al sinds 2004 dienst. 

3. Streekbezoek Groningse en Drentse Veenkoloniën 17 februari 2015 – Koningin Máxima gaat gekleed in een jurk van Natan, bestaande uit een grijze rok met oranje top met watervalhals. De japon is een ontwerp van Natan, de grijze hoed is ontworpen door  Fabienne Delvigne.

4. Streekbezoek Zeeuws-Vlaanderen 19 mei 2015 – De Koningin draagt een gele rok en zachtroze top. Als je heel goed kijkt, zie je handbeschilderde bloemen op het voorpand. De outfit is een ontwerp van Natan.

5. Bezoek Mijnstreek Limburg 8 oktober 2015 – De Koningin draagt een grijze japon van Dolce & Gabbana, pumps van Louboutin, een handtas van Susan Gail en een haardecoratie van Laura Noetinger.
 

6. Streekbezoek West-Brabant 16 februari 2016 – Máxima gaat gekleed in een zwart/witte japon van Natan. Om het plaatje compleet te maken, draagt ze ook een breedgerande relevé van Fabienne Delvigne. Je kent hem vast wel, want het is een van haar meest gedragen hoeden.

7. Streekbezoek Noardwest Fryslân 13 juni 2016 – Geen oranje boven, maar oranje ónder. Máxima’s aansluitende jurk en kanten vest komen uit het atelier van NATAN. 

8. Streekbezoek Almelo en Noordoost Twente 27 oktober 2016 – Sierlijke schouderpassen maken van deze jurk een absolute topper. Net als de mantel van mohair komt het ontwerp uit de koker van NATAN. 

9. Streekbezoek Krimpenerwaard 21 februari – Een nieuwe japon van Natan doet vandaag zijn intrede. De combinatie met karamelkleurige accessoires is bijzonder, maar zeker geslaagd. 

10. Streekbezoek Noordoost Flevoland 29 juni 2017 – Wat fijn om deze outfit van Koningsdag 2016 weer terug te zien! De gebloemde rok en felroze top zijn een ontwerp van Edouard Vermeulen van Natan.

11. Streekbezoek Eemland 24 oktober 2017 –  De keuze is voor dit streekbezoek gevallen op een jurk van jacquard en snijgarens, gecombineerd met een bordeaurode mantel. Opnieuw een set van Natan. De relevé… je raadt het al… is ontworpen door Delvigne. 

12. Streekbezoek West-Friesland 28 juni 2018 – Een zomerse, mouwloze jurk van Natan voor een zonnige dag. Doordat de bovenste laag van de creatie transparant is én de voering beduidend korter, krijgen we een glimp van Máxima’s benen te zien. 

13. Streekbezoek Schouwen-Duiveland en Tholen 16 oktober 2018 – Tijd voor Dutch Design! Máxima’s kleurrijke rok is voorzien van leren bloemen, ruches en linten. Een felrode turban maakt het plaatje af. 

14. Streekbezoek Betuwe 29 mei 2019 – De Koningin draagt in de Betuwe een zandkleurige rok met een witte blouse van Natan. Ze maakt het geheel wat pittiger met bordeaurode accessoires. 

15. Streekbezoek Zuidwest-Drenthe 18 september 2019 – Voor het eerst draagt Máxima geen jurk of rok tijdens een streekbezoek, maar een culotte. Net als de blouse en het jasje komt het kledingstuk van Natan. 

16. Streekbezoek Zuidoost-Fryslân 17 september 2020 – Deze keer is de keuze gevallen op een oranjekleurige midi-jurk met sierlijke draperie. Handig met fietsen? 

17. Streekbezoek Noord-Limburg 27 mei 2021 – Een groene japon + veelkleurige mantel van Oscar de la Renta. De pillbox is een ontwerp van Jolanda, Máxima’s kamenier. 

18. Streekbezoek Salland 14 september 2021 – Koningin Máxima draagt een groene plissé-jurk van Natan. Bij iedere beweging danst de stof om haar heen. 

19. Streekbezoek Duin- en Bollenstreek 7 april 2022 – Op deze winderige dag, waarop code geel is afgegeven, gaat het streekbezoek gewoon door. De Koningin draagt een nieuwe japon van Oscar de la Renta en een pillbox van Bettina Thomas. De donkerblauwe jas, geleend van Prinses Amalia, komt van Natan.

20. Streekbezoek aan de Brabantse Peel 15 september 2022. Máxima als een zoet bloemenmeisje? Brabant krijgt het te zien tijdens het twintigste streekbezoek van het koningspaar. De outfit komt uit het atelier van Natan, de haardecoratie is gekocht bij Berry Rutjes. 

In totaal tellen we twintig streekbezoeken, en dus twintig outfits. De Koningin droeg 16 keer een outfit van Natan, 1 keer van Claes Iversen, 1 keer van Dolce & Gabbana en 2 keer van Oscar de la Renta. Welke outfit vind jij het mooist?

Stemmen maar!

Mijn voorkeur gaat uit naar

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een mooi overzicht met heel veel geslaagde outfits. Nummers 1, 7, 9, 10 en 19 wat mij betreft het allermooist.

Streekbezoeken zijn altijd leuk om te zien, voor mij blijft nr 19/Duin & Bollenstreek de mooiste outfit, 14 Betuwe en 10 Noord-Oost Flevoland op resp 2 en 3

Voor mij is nummer 1 het mooist. Ik vind H.M. de natureltinten altijd heel mooi staan. Wel heel klassiek met parels.

Josine wat leuk zo’n overzicht. Trots op onze koningin, ze ziet er stralend en prachtig uit tijdens deze bezoeken. Ik vind de oranje jurk met de mooie grote hoed de mooiste outfit. Dat was toch in Friesland? Er is ook zo’n mooie foto van WA en Màxima op een van de skûtsjes.

Wat een leuk overzicht en wat ziet ze er altijd mooi uit. Mijn favoriet is de oranje jurk (16). Jammer da5 ze 7 en 8 niet wee4 gedragen heeft, die outfits vind ik ook heel mooi!

Wat veel moois! Erg lastig om te kiezen, dus niet gedaan. De zwarte Dolce&Gabanna jurk vind ik het minst.

Een mooi overzicht waaruit ik een top 5 samengesteld heb in deze volgorde: 19 – 10 – 18 – 14 – 9

Nummer 9 10 en 18 vind ik het leukst

Nr 8. Prachtige kleuren en mix van stoffen

Gekozen voor 16. Maar 18 is ook mooi.

nr 8 want ze was bij ons in de straat. ik niet ik moest werken

10,14,16 en 18 dijn wat mij betreft de toppers. Er zitten leuke outfits bij, sommige wat gedateerd. Anderen nog prima herdraagbaar.

Wat mij vooral opvalt, buiten de mooie outfits van de koningin, dat de kostuums van de koning beter zijn gaan zitten. Het oogt allemaal wat vlotter.