Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 sep 0 reacties

Voorproefje: expositie 'Zoveel hoeden, zoveel zinnen'

Van 10 september tot 2 oktober zijn er twee ‘hoeden’ van koningin Máxima te bewonderen op de tentoonstelling ‘Zoveel hoeden, zoveel zinnen’. 

———————————————————-

Het persbericht over de expositie:

„Eén grijze massa”, was het oordeel van Erica Terpstra over de toehoorders van de troonrede. In 1977 besloot zij dit te veranderen, als pas gekozen kamerlid droeg zij een hoed. Als eerbetoon aan de Koningin en om een beetje vrolijkheid te brengen. Dit sloeg aan en een traditie was geboren. 

Prinsjesdag is tegenwoordig niet alleen de dag waarop het werkjaar van de Eerste en Tweede kamer wordt geopend, de dag van de gouden koets en het koffertje met de Miljoenennota en de Rijksbegroting; Prinsjesdag is ook hoedjesdag! Geen vrouw verschijnt zonder hoed bij de troonrede. De hoed is vaak zelfs een statement. Van stijl of zelfs politieke kleur. September is bij Escher in Het Paleis hoedjesmaand. In het kader van het Prinsjesfestival tonen wij de mooiste, spraakmakendste en kleurrijkste hoeden van de afgelopen jaren. Van de veelbesproken fascinator van Koningin Maxima uit 2002 tot de protesthoed van Marianne Thieme uit 2011. Zoveel hoeden zoveel zinnen; van fashion statement tot politiek protest.

————————————————————————

Josée Zwaga ging namens ModekoninginMáxima.nl alvast een kijkje nemen bij de expositie en heeft onderstaande foto’s genomen. 

Máxima’s fascinator van Philip Treacy, gedragen tijdens Prinsjesdag 2002. 

 

In 2008 droeg Máxima tijdens Prinsjesdag een paarse capeline van Berry Rutjes. De hoed is gemaakt van sinamay en ook de bloemen zijn handgemaakt. Ik herhaal: handgemaakt. 

Berry Rutjes is een echte vakvrouw en dat zie je wel terug in alle details. 

Máxima met de hoed. Foto: PPE/Albert Nieboer

 

 
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments