Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 01 mrt 0 reacties

Voor op de salontafel: Haute Bordure & Voices of Fashion

Nu we nog wel even aan huis gekluisterd zijn, hebben we een hele goede reden om wat vaker een boek aan te schaffen. In de rubriek Op de salontafel tip ik de mooiste exemplaren. 

Het is geen geheim dat ik een zwak heb voor mooi borduurwerk. Al die kralen en pailletten, verweven tot een kunstwerk, maken me blij. Het nieuwe boek Haute Bordure wilde ik dan ook heel graag hebben. Inmiddels heb ik hem in huis en ik moet zeggen dat ik erg verrast was door de inhoud. Modeboeken willen weleens draaien om de vorm, waardoor het verhaal ondersneeuwt, maar dat is bij Haute Bordure zeker niet het geval. De schrijfsters (Eveline Holsappel en Anne-Marie Segeren) gaan diep in op de verhalen achter de steekjes en garen. Met name vroeger werd er namelijk volop gecommuniceerd door middel van borduurwerk. Doordat alle stukken scherp zijn gefotografeerd (indien nodig met close-up) blijf ik het boek steeds weer oppakken van mijn salontafel. Extra leuk is het hoofdstuk over koninklijk borduurwerk, met daarin een bescheiden rol voor Máxima's jurk van Prinsjesdag 2015. Hier koop je het boek. 

Black fashion
Door naar de tweede aanbeveling. Een boek met een heel andere insteek. Voices of Fashion gaat namelijk over "black couture, fashion & style'. Oftewel: het werk van zwarte modeontwerpers en modellen. Het onderwerp heeft niets te maken met koningin Máxima, maar ik vond het wel heel tof om eens met een andere blik naar de modewereld te kijken, en de stem te horen van de groep die regelmatig wordt ondergewaardeerd. 

Lookalike

En last but not least nog een laatste aanbeveling. Jelka, die jarenlang op deze website schreef over de mode van koningin Mathilde, verkoopt via Vinted een wel heel bekende Zara-jurk. Voor 25 euro kun je, als je dezelfde maat hebt, als een Máxima lookalike door het park wandelen 😉 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments