Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 26 mei 0 reacties

Vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarken – dagprogramma en algemene informatie

De vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarkendagprogramma en algemene informatie

Vandaag is het feest in Denemarken! Kroonprins Frederik viert zijn vijftigste verjaardag. Dat wordt vandaag uitgebreid gevierd, eigenlijk al de hele week, zoals te lezen was in de blog van afgelopen donderdag. Voor vandaag, de grote dag zelf, staat er een diner op het programma voor vanavond. Overdag is er een balkonscene, waarbij kroonprins Frederik samen met kroonprinses Mary, koningin Margrethe, prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine op het balkon van het paleis zal verschijnen. Ik houd je vandaag van alle nieuwtjes op de hoogte.

Hoewel voor buitenlandse gasten het programma vandaag past begint, werden verschillende familie leden gisteren al in Kopenhagen gesignaleerde. Zo weten we dat koningin Anne-Marie van Griekenland, zusje van de koningin, er bij is, net als een deel van haar kinderen en kleinkinderen. Zo zien we op de beelden hieronder onder andere kroonprinses Marie-Chantal, haar dochter Maria-Olympia en zoon Constantinos-Alexios en prins Philippos.

Wat weten we eigenlijk al over het feest vandaag?

Zoals ik al schreef, verschijnt de kroonprins vanmiddag op het balkon, verder staat vandaag alleen het gala op het programma. Daarover is al wel wat informatie beschikbaar. De gastenlijst is nog niet vrijgegeven, die verschijnt pas vanavond om 19.00 uur. Toch weten we voor een groot deel al wie er aanwezig zijn, omdat de Europese Koninklijke hoven al hebben vrijgegeven wie er naar Denemarken afreizen. Het lijstje is voorlopig als volgt:

* Koning Willem-Alexander en koningin Máxima

* Koning Filip en koningin Mathilde van België

* Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden

* Kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden

* Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen

* Groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg

Het galadiner – de voorbereidingen

Galadiners worden in Denemarken regelmatig en groots aangepakt, wanneer er verjaardagen of jubilea te vieren zijn. Gisteren deelde het Hof foto's van de voorbereidingen. In de werkplaats van het Koninklijk Huis zijn de afgelopen periode 400 stoelen gerenoveerd en opnieuw verguld, ze hebben een zijden zitting. Deze stoelen zullen worden gebruikt aan de tafels tijdens het diner vanavond op Slot Christiansborg.

Nieuwe foto's

Ter gelegenheid van de verjaardag van Frederik werden er vandaag nog eens twee foto's vrijgegeven, één van de kroonprins én één van het kroonprinselijk gezin. De foto's zijn gemaakt door Franne Voigt, die vaker foto's maakte van het gezin.

(C) Franne Voigt, Kongehuset

Balkonscene

Om 12.00 uur vind de wisseling van de wacht bij Slot Amalienborg plaats. Koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en de kinderen verschijnen dan op het balkon van het paleis. Tijdens de balkonscene droeg Mary een eerder gedragen witfe japon van Vilshenko.

Wil je meekijken met de balkonscene? Dat kan! Vanaf 11.50 uur wordt er door Billed-Bladet HIER een livestream uitgezonden!

(C) printscreens livestream Billed-Bladet

 

Meer informatie en beelden volgen zo snel mogelijk!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments