Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 nov 31 reacties

Vier kledingstukken van één stof: Máxima krijgt geen genoeg van Natan’s priegelige pied-de-poule

Ze had er al een rok, jasje en jumpsuit van, maar Máxima was blijkbaar ook nog wel te porren voor een pellerine van de bruin-zwarte pied-de-poule stof van Natan. Vandaag kwam het nieuwe kledingstuk in beeld tijdens werkbezoeken in Amsterdam.

Het eerste werkbezoek was ik graag bij geweest. De koningin bezocht namelijk de Sociale Kruidenier in De Ark in Amsterdam. De Sociale Kruidenier, een initiatief van de Protestantse Diaconie Amsterdam, is een supermarkt en ontmoetingsplek voor Amsterdammers met een krappe beurs.

Bij de Sociale Kruidenier kunnen klanten van de Voedselbank Amsterdam non-food en lang houdbare producten kopen tegen een kleine prijs. Het is een aanvulling op de Voedselbank. Keuzevrijheid staat hierbij centraal: klanten kiezen zelf aan welke producten zij behoefte hebben. Daarnaast is de Sociale Kruidenier een ontmoetingsplek waar mensen terecht kunnen voor een kop koffie, een luisterend oor of laagdrempelig financieel advies.

(c) PPE/Schoemaker

Fijn dat de koningin bij deze sociale organisatie op bezoek kwam! Na een korte pauze reed de hofauto vervolgens voor bij het Tropenmuseum voor een lesje geschiedenis. In het Amsterdamse museum is momenteel een tentoonstelling te zien over de Nederlandse koloniale geschiedenis in de Caribische delen van het Koninkrijk, Indonesië en Suriname. Er zijn tien thema’s die inzicht geven in hoe kolonialisme de wereld van nu mede heeft vormgegeven en hoe mensen het systeem doorstonden.

Het Tropenmuseum wil bewustwording creëren en bezoekers informeren over de impact van het kolonialisme op de structuren en verhoudingen in onze huidige samenleving, waaronder beeldvorming en taalgebruik. Dit gebeurt aan de hand van voorwerpen, verhalen, films, foto’s en kunstobjecten. De tentoonstelling laat zien hoe mensen het kolonialisme doorstonden met creativiteit, veerkracht en verzet. Thema’s van de tentoonstelling zijn onder meer arbeid en uitbuiting, grondstoffen en producten uit de koloniën, muziek en veerkracht, racisme, taal en het ‘thuisgevoel’. Er is een digitaal namenmonument dat op basis van voornamen inzicht geeft in de onderlinge relaties tussen tot slaaf gemaakte mensen en hun achtergrondverhalen. Enkele kunstenaars hebben ter gelegenheid van de tentoonstelling speciale werken gemaakt.

Mode
Qua mode koos de koningin voor een combinatie van oud en nieuw. Het jasje en de midi-rok van de donkere pied-de-poule stof kenden we al, de pellerine (korte cape) is nieuw.

(c) PPE/Schoemaker

Eerder droeg de koningin de outfit dus zónder cape en de stof is ook nog gebruikt voor een jumpsuit. Kwartet!

(c) PPE

De handtas is een vintage ontwerp van Susan Gail:

De laarzen komen uit een eerdere collectie van Gianvito Rossi:

Armband van Seaman Schepps:

Riem van Ba&sh:

De gouden oorbellen ogen ook interessant. Daarover later meer!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
31 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind het er maar raar uitzien die pellerine. Ik weet niet goed wat ik er van moet vinden.

Wat heeft ze in hemelsnaam om de nek hangen?? 😧 wat raar.

Ik word hier echt triest van 😢. Deze stof van Natan doet totaal niets voor dé Koningin. Nota bene lijkt de laatste ietwat gekunstelde zogenaamde pellerine deze outfit nog meer een gevoel geven dat ze naar een verkleedpartijtje gaat. Vind het saaier dan saai. Geef mij de Koningin maar in haar normale doen…. Latijns Amerikaans met veel schwung en kleur, ja vooral kleur.

Het lijkt of ze bij een Kringloopwinkel is wezen shoppen, bij haar in de buurt. Bingo, een kwalitatief setje voor een redelijke prijs.
Dat het haar kleur niet is, doet er gezien de prijs nu even niet toe.

Ik geloof dat ik de enige ben, maar ik vind het capeje super leuk! Beetje Mary Poppins achtige look, ik houd er van.

Ik heb nog eens heel goed naar de outfit van vandaag gekeken, maar zou het geen jurk zijn? Ik vind het opvallend dat het jasje zo keurig dicht zit op de heup en dat de naad daar ook iets dikker is. Bij een jasje en rok valt dit toch altijd een beetje open.

Goede outfit, lijkt me comfortabel dragen. De pellerine ziet er niet uit. Dat is wel jammer in het geheel.

Hoop dat ze weer eens die mooie turquoise jas draagt. Ze droeg m eens met een oranje broekpak en nog een keer geloof met vergelijkbaar kleur jurk.

Eerlijk gezegd vind ik de capeline niet mooi gemaakt. Misschien dat de korte cape beter uit de verf komt met een zwart colletje eronder,, maar nee zoals t nu gedragen wordt niet mooi. Ik vind bruin geen mooie kleur. Ik zie Maxima liever in bijv. groen, petrol, donkerblauw, bordeauxrood, okergeel, paars of zwart in de herfst/winter of in lekkere felle kleur. Geweldige laarzen, oorbellen, armband en tas.

Pak op zich mooi, maar dan zonder cape, die doet er nogal afbreuk aan!

Vreselijk!!!

Niet veel reacties…
Ik vind die capeline supermooi als model…maar van al dat bruin word ik niet ‘warm’ van. Hoop de volgende keer weer een sprekende kleur!

Helaas… ik vind het een hoog The handmaid’s tale gehalte hebben

Veel plezier vandaag, leuk!

Twee waardevolle werkbezoeken vandaag door onze koningin met haar stralende lach.
Maar wat draagt ze nu toch een wonderlijk kapmanteltje om haar schouders…?
Het pakje is prima, leuke sieraden, keurige laarzen en oh, dat tasje….zó mooi!
Het haar in een staart met scheiding opzij zou een rustiger en netter aanzicht tonen.

Wat een vreselijk ontwerp, dit lijkt zo uit de voddenzak te komen er zit geen model in. Het haar zit ook wederom erg slordig, zo ga je als koningin toch niet de deur uit. De armband, laarzen en de tas zijn mooi.

Die superchic gestileerde laarzen (van G. Rossi, natuurlijk !) zijn nog het mooiste van alles !!

Raar ding, niet mooi. ☹️
Rommelig, weg ermee.

Vanwege het weer snap ik het, maar ik vind het niet zo mooi staan. Ik ben niet zo van deze stof, beetje saai. Accessoires zijn dan wel weer erg mooi en geven nog beetje schwung aan het outfit.

Een lampenkap toevoegen aan je outfit is (behalve gedurende carnaval) nooit een goed idee.
De armband en oorbellen spicen het geheel lekker op.

Het jasje en de rok vind ik wel okay, maar de capeline maakt het erg rommelig. Zoals juffrouw Annie het omschrijft, het is allemaal een beetje saai. Ook coupe windhoos is weer aanwezig. Om het positief af te sluiten, de accessoires zijn prachtig.

De jumpsuit, rok en jasje vind ik mooi. Maar de vormloze cape oogt rommelig en is mi absoluut geen meerwaarde.

Ik vind dit een hele mooie look, zonder de capeline, die vind ik niet mooi gemaakt, net of hij met spelden aan elkaar hangt. Oorbellen heel tof, tasje en laarzen ook super.

Op nouveau.nl (https://www.nouveau.nl/artikel/maxima/royalty/koningin-letizia-powerpak-op-sassy-slingbacks) verwoordde men het als volgt: ‘Maxima zit in haar Beige Dweil fase’.
Daar sluit ik mij bij aan.

En een nieuwe armband van fraleoni. Zwart met gouden schakels

Wat leuke die capeline. Ik zou het geheel mooier vinden met een bruine riem, tas en laarzen, maar dit zwart misstaat niet. Mooie winterse basis outfit!

Mmmm, niet echt mijn ding, vind eigenlijk alleen de jumpsuit wel aardig! Het materiaal oogt nogal zwaar en somber en de capeline van vandaag vind ik gewoon niet mooi, de rok kreukt bovendien nogal en laten we het over het kapsel maar niet hebben….. volgens mij kan Maxima zoveel beter voor de dag komen!!!! Maar het doel van vandaag is dan wel weer mooi (om toch iets positiefs te melden).

Leuke outfit! Ik ben dol op capes en poncho’s en wil nu ook een capeline. Maar het is natuurlijk totaal niet praktisch: niet om de hals à la een sjaal, niet om het lichaam à la een jas. Een auto-outfit, waarbij je maar een paar meter door de kou hoeft.
Ik vind het een mooie outfit. De kleuren staan Máxima prima, en het lijkt allemaal goed te passen. En wat leuk dat ze de laatste tijd zoveel hoge laarzen draagt! Fijn, de zwarte accessoires! Dat geeft net iets meer pit dan bruin. Het tasje is perfect hierbij.
Enige minpuntjes zijn de lengte van de mouwen (zijn ze nou 7/8? Of gewoon kort en kreukelig?) en de kreukeligheid bij de rok. Als Natan betere stoffen zou gebruiken, zou dat volgens mij echt niet gebeuren.

Het kapsel, da’s ook een minpuntje. De halslijn is alles bij elkaar al een beetje rommelig, en dan het haar half in half over de capeline die een beetje scheef zit maakt het niet echt tot een rustig samenhangend beeld.

lekker warm. mag ook wel met dit gure weer