Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 05 apr 0 reacties

Trends van toen: de Máxima-oorbel

Als je er tegenwoordig hip bij wilt lopen, dan moet je de mode wel heel goed in de gaten houden. Trends zijn zó vluchtig, zó snel, dat er vrijwel geen tijd overblijft om te wennen of te aarden. Daarom blikken we in de nieuwe serie 'Trends van Toen'  nog eens rustig terug op de modegrillen die we alweer bijna vergeten zijn én die Máxima ook gedragen heeft. Met vandaag aandacht voor: de Máxima-oorbel. 

Er zijn niet zo heel veel trends die 1 op 1 gekoppeld kunnen worden aan koningin Máxima, maar de trend van de lange oorbel met één steentje als pendant valt daar zeker wel onder. Rond 2007 introduceerde ze het model in verschillende varianten. Vrijwel allemaal kwamen ze uit de collectie van de Larense sieradenontwerpster Mirian van Kampen, die werkt onder de naam Maison van Belle. 

Rood/oranje cilindervormige hanger van Maison van Belle: 

Hanger met ronde parel, Maison van Belle. 

In 2003 kreeg Máxima oorhangers van citrien cadeau. Ze draagt ze tot op de dag van vandaag. Hier lees je er meer over. 

Sowieso een heel mooi plaatje, maar let ook even op de oorbel. Rond 2007/2008 was dit absoluut Máxima's favoriet. Elke maand droeg ze dit paar van Maison van Belle wel een keer. 

Hier issie weer: 

Hanger van tijgeroog, Maison van Belle:

Rode hangers, ontwerpers onbekend. (Jullie raden vast wel waar de volgende Trend van Toen over gaat: uitgroei ;-))

Klassieke outfit met grijze hanger: 

Het ontwerp met een lange ketting en een vrij prominente hanger droeg Máxima zó vaak, dat het ontwerp al snel de Máxima-oorbel werd genoemd. Bij de V&D, Hema en Bijoux For You struikelde je er bijna over. Nu earcuffs en andere modetrends het modebeeld hebben overgenomen, moet je helaas wat harder zoeken voor een goede Máxima-oorbel. Ik koop ze vaak bij Justine Marcella, die werkt onder de naam Chosen by Justine. Wil je zelf ook even shoppen à la Máxima? Dan heb ik goed nieuws! Met de kortingscode Máxima krijg je deze maand 10 procent korting. 

Oorbel 1: Druppeltjes in grijs, via Chosen by Justine. €25,00
Oorbel 2: Cilindervormige hangers van Maansteen, via Chosen by Justine. €20,00
Oorbel 3: Groene druppels, via Chosen by Justine. €10,00

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments