Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 13 jan 29 reacties

Top 10: Mary’s mooiste galajaponnen

De troonswisseling komt steeds dichter bij! Aanstaande zondag al. Om die reden zetten wij de Deense Royals graag in het zonnetje. Vandaag kijken we naar Mary’s allermooiste galajaponnen. Welke vind jij het mooist?

Foto ©PPE/Nieboer

1.

Prachtig, deze champagnekleurige, kanten laagjesjapon, die kroonprinses Mary droeg bij de 50e verjaardag van kroonprins Frederik. Een ontwerp van Lasse Spangenberg.

2.

Opnieuw een ontwerp van Lasse Spangenberg, deze blauwgrijze japon.

Foto ©Kongehuset, Hasse Nielsen

3.

Mary droeg een prachtige roze japon met pailletten, een ontwerp van Jenny Packham, bij een interview met Financial Times. Later werd er ook een officiële foto van Mary in deze jurk vrij gegeven. Helaas is op die foto alleen de bovenkant van de japon te zien.

Foto Kongehuset, ©Hasse Nielsen

Wil je weten hoe de jurk er uit ziet als hij gedragen wordt? Catherine, de prinses van Wales, droeg dezelfde japon tijdens het huwelijk van prins Hussein en prinses Rajwa van Jordanië.

Foto ©Royal Hashemite Court by PPE/Nieboer

4.

De japon die Mary droeg ter gelegenheid van de viering van Frederiks 50e verjaardag, vind ik echt een plaatje. Mooi hoe de mouwen bij iedere beweging zwierig om haar schouders dansen.

Foto ©Kungahuset, Ingemar Lindevall

5.

Deze zachtblauwe japon met borduursel, een ontwerp van Birgit Halstein, droeg kroonprinses Mary bij het huwelijk van prins Carl Philip en Sofia Hellqvist.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

6.

Een inmiddels al wat oudere, maar in mijn ogen nog steeds mooie grijs-witte japon met laagjes van Ole Yde.

Foto ©PPE/Nieboer

7.

Een prachtige rode japon met laagjes en gerimpeld lijfje, een ontwerp van Jesper Hovring.

Een rode laagjesjapon van Jesper Hovring op 30 april 2013 bij de festiviteiten ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.
Foto ©PPE/Nieboer

8.

Mary in een japon van Soeren le Schmidt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 1 januari 2018.

Foto ©PPE/Nieboer

9.

Mary’s zeegroene japon van Jesper Hovring vind ik ook heel mooi. Mary heeft de japon echter in 3 versies gedragen. Persoonlijk vind ik denk ik de middelste versie het mooist.

Versie 1: De japon met een kanten gedeelte boven de buste, gedragen bij het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel in 2010.

Foto ©PPE/Nieboer

Versie 2: met een asymmetrisch bovenlijfje.

Versie 3: Voor het huwelijk van kroonprins Hussein van Jordanië, liet Mary opnieuw kant toevoegen aan het bovenlijfje van deze japon. Het kant valt als een capemouw over haar arm, helemaal naar de zoom van de japon.

Foto ©Royal Hashemite Court by PPE/Nieboer
Foto ©Royal Hashemite Court by PPE/Nieboer

10.

Tijdens een officieel bezoek van het Noorse koningspaar aan Denemarken, droeg kroonprinses Mary deze galajapon van MaxMara. De halslijn van de japon is aangepast. Mary droeg (heel toepasselijk!) deze japon ook bij de viering van de 80e verjaardag van koning Harald en koningin Sonja in 2017. Toen had de japon nog een hogere, ronde halslijn.

Foto ©Kongehuset, Keld Navntoft

Met hogere halslijn:

Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

nr 8. maar frederik mag van mij wat minder vaak n apepakkie aan doen

Nummer 8! Mooi model en een prachtige kleur. Mary heeft hele mooie jurken maar ik vind ze soms te licht voor haar. Zeker bij de roze japonnen ziet ze er soms ‘washed out’ uit. Ik denk dat ze een koeler kleurtype is, heldere kleuren staan haar het mooist vind ik. Ze heeft ook een felroz off the shoulder jurk met een paarse band in de taille. Die is ook heel mooi. Nummer 2 hier is mooi maar die kleur vind ik echt niet mooi in haar gezicht staan

Voor mij nummers 2 en 8, de rest vind ik niet verkeerd, maar deze vind ik het mooist.

Het mooist vind ik nr.7 daarna nummer 1

Nr 7 is prachtig en sprankelend en het kapsel past er zo perfect bij. Nr 3 is ook spannend door het sluike ontwerp. Van nr 2 vind ik de stof heel mooi en de hele setting van de foto is erg koninklijk.

Nummer 5, dan 2 en dan 1. Er staat dat bij 1 en 5 dat dit was tgv de 50e verjaardag van Hendrik…maar klopt niet bij 5.
Ik mis wel de donkerrode fluwelen japon. Die vind ik echt heel koninklijk…

Mary is een prachtige vrouw en eigenlijk staat alles haar. Favoriet is voor mij japon nr. 2. Nr. 7 vind ik haar ook zeer goed staan. De minste is voor mij nr. 6 de strokenjurk.

Ik vind nummer 8 het mooist, vooral de kleur en de mooie halslijn, staat haar erg goed.

Ik vind ze allemaal net niet…om de een of andere reden vind ik Mary sterker in dagkleding.

Kan me in uw mening vinden, ben overigens wel benieuwd naar de Jenny Packham die nog niet publiekelijk gedragen is. Deze jurk vind ik Kate niet echt mooi staan, Mary zou ons hier wel eens mee kunnen verrassen.

Bij nader inzien is nummer 2️⃣ prachtig!

Dat vind ik nou ook. En als ik toch moet kiezen dat is het nr 8. Prachtige krachtige halslijn, geen flutter stof gewoon een goede jurk.

Wat een beeldschone, sprookjesachtige prinses:) Net zo mooi als Sneeuwwitje. Het moge duidelijk zijn, ik ben een hele grote fan van prinses Mary van Denemarken. Ik kan echt niet kiezen. Alles staat Mary zo mooi. Vooruit dan maar…ik kies voor nummer 2. Toen vond ik de jurk ter ere van haar 50e verjaardag onvergetelijk prachtig. Ik hoop dat Mary iets nieuws heeft aangeschaft voor de troonwisseling;) Want Mary staat bekend om haar duurzaamheid aanpak. Toen Maxima, Mathilde en Letitzia ruim 10 jaar geleden koningin werden, kon ik alleen maar aan Mary denken. En nu is het eindelijk bijna zo ver. Nog 1 nachtje slapen:)

Wat een prachtige vrouwe is dit toch. Alles dat zij draagt is mooi en straalt stijl en elegantie uit.
Mijn favoriet uit dit lijstje de jurk van het huwelijk in Jordanië (9 versie 3). Prachtig met het kant. Ik ben heel benieuwd naar de Jenny Packham jurk, hopelijk gaat ze die weer eens dragen. De jurk die ik echt mis in dit lijstje is de rode fluwelen nieuwjaars receptie jurk. Met de robijnen tiara zo sprookjesachtig mooi!
Over tiara’s gesproken: van mij zou ze nu met de troonswisseling de Midnight tiara wel mogen aanschaffen.

Waarom zou ze de Midnight tiara moeten aankopen? Dat zou net met uitstek een grote fout zijn! Ze heeft al een groot aantal tiara’s ter beschikking als prinses & die zal gigantisch uitbreiden vanaf morgen. Waarom zou ze dan 300.000 EUR uitgeven aan nóg een extra tiara waarbij ze toch levenslang ‘draagrecht’ heeft. Dat stoot de bevolking toch enkel maar tegen de borst

Ik vind die tiara lijken op de bloemenhaarband van Maxima. In bruikleen om af en toe te dragen prima.

ook nummer 1 mag op het favor ten lijstje. Wat mooi die kanten japon. En nu er 8, de rode japon staat haar ook geweldig.

Zo veel moois, echt heel moeilijk kiezen. Ik ga voor de grijs-witte japon van Ole Yde. Het kapsel en diadeem staan er schitterend bij en wat staat de kleur Mary goed.

Absoluut nr. 2 voor mij. Vanwege het mooie simpele ontwerp, maar vooral de stof die bezaait is met rode/rossige parels, de kleur die terugkomt in haar juwelen die Mary erbij draagt. De kleur van de japon is prachtig waarbij haar kleur haar mooi bij afsteekt.

De nr 5 en 6 vind ik echt niet mooi. Nr 5 vanwege de stijve stof en nr 6 beetje oubollig. Alle andere japonnen vind ik eigenlijk heel mooi. Maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar japonnen met vloeiende zachte stoffen die mooi zwieren.

Zeer veel moois met op kop japon nr 2 !!! Zuivere en eenvoudige sobere lijn en kleur matcht perfect met ordelint !!! Het wow effect gaat mi uit van de stof !!!
Zie echt uit naar koningin mary die het koninginnen podium morgen zal betreden!!! Beslist een aanwinst en inspiratiebron .

Nummer 2 door zijn eenvoud, maar het kleurverloop is schitterend.
En ook nummer 6, nu een tikkeltje uit de mode, maar zit prachtig om haar lijf en een uiterst charmant mouwtje.
Ik hoop dat ze morgen een nieuwe spectaculaire japon aan heeft, maar als we de media moeten geloven, dan wisten Frederik en Mary van niets, dus in 1 1/2 week een nieuwe japon in elkaar zetten🫣😵‍💫 Ik zou zeggen, nu alvast 👏 voor wie dat kunststukje voor elkaar moet krijgen. Wat een stress en weinig slaap moet dat zijn.

Nummer 2 springt er voor mij met kop en schouders bovenuit!!
Een beeldschoon plaatje…💫

Als ik er een moet kiezen is dat nummer 2, mooi in alle eenvoud en de kleur staat haar geweldig! Nummer 9 is ook prachtig maar dan in versies 2 en 3. Maar eigenlijk vind ik alle bovenstaande ontwerpen mooi, vooral de niet genummerde blauwe japon op de eerste foto!

Nr 2, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik bij de andere jurken geen wauwfactor voel. De donkerblauwe op de bovenste foto( die met de 3 jurken) vind ik wel heel mooi staan.

Nr 7!