Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 28 dec 27 reacties

Tiara-alert! Nieuwe portretten Deense royals vrijgegeven

Het Deense hof sluit 2022 in stijl af. Zojuist werden er nieuwe portretten vol grandeur vrijgegeven.

Op de eerste foto zien we koningin Margrethe met haar beide zoons en schoondochters. Ik hoop dat dit kiekje daadwerkelijk zo geschoten is en dat er geen sprake is van photoshop. In 2022 vochten de Denen namelijk een langslepende familieruzie publiekelijk uit, die vooral draaide om titels en een nummer twee die zich niet erkend voelde. (Klinkt bekend, niet waar?)

(c) Deense hof

De jurk van prinses Mary is een vermaakte en kwam in een eerdere blog uitgebreid aan bod.

Op het tweede kiekje poseert koningin Margrethe met prins Frederik en prinses Mary.

(c) Deense hof

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Hoe wil je nu dat dit niet geforceerd lijkt? Als je als zoon van een koningin je rechtmatige titel van Prins wordt afgenomen? Het is toch zoveel als zeggen jullie zijn niet de kinderen van mij, de koningin? Maar verder is er niets gefotshopt aan denk ik. Als je een lat legt op de ene hoek van het tapijt naar de andere hoek dan is dar wel degelijk een doorlopende lijn.

Denk niet dat deze foto bewerkt is, maar de compositie en de styling verdienen geen schoonheidsprijs. De jurk van Margrethe is sleets aan de zoom, te strak en lijkt zo uit de verkleedkist te komen, echt niet mooi. Het is helaas een heel geforceerd plaatje geworden, volgende keer beter.

Ik zie vooral iets vreemds bij de vloer, bij de voeten van Margarete en Frederik. Daar lijkt de lijn niet recht door te lopen, in tegenstelling tot de foto waar ze met hun drieën op staan, daar loopt de vloer wel recht door.
Verder zien ze er allemaal mooi uit, Margarete wat veel sieraden maar past wel bij haar excentriciteit. Mary ook mooi en Marie vind ik altijd zo’n statige houding hebben.
Maar het is toch jammer dat ze waarschijnlijk niet in het echt met hun vijven bij elkaar zijn gekomen voor deze foto. Beter geen foto dan zo, denk ik dan.

Denk niet dat er iets mis is met de vloer. Het is mi visgraatparket waar een lichtstraal op komt en een vertekende lijn brengt.
Het is mi natuurlijk een zeer traditionele setting waar de belangrijkste personen -de koningin en haar opvolger – zitten en de hierarchisch minder belangrijke personen staan en dit alles met de “kroon”luchter boven het gezelschap .
De juwelen zijn bij margerethe erg aanwezig maar dit past mi bij haar leeftijd. Vooral het collier maakt het zwaar . Dat was bij wijlen the queen ook vaak het geval en is mi steeds met dit soort historische halskettingen .

Ieder zn ding maar ik vind een overdaad aan decoraties icm juwelen bij niemand mooi staan.

Josine, ik heb eerder ook mijn mening geuit op het teveel aan juwelen en licht graag toe.
In termen van “schoonheid” vind ik te veel juwelen niet mooi noch voor oud noch voor jong. Wat mezelf betreft vind ik het voor de jonge generatie zelfs storend ( bv catherine bij het staatsbanket van wa en m dacht ik) en vind ik een minimalistische approach beter passend in de tijd , is het beeld evenwichtiger en maatschappelijk meer aanvaardbaar.
Voor de oudere generatie zoals wijlen the queen en margrethe ervaar ik die zware parures minder storend, mss ook door het respect dat zij door hun leeftijd afdwingen. Ik heb vooral problemen met de halskettingen en dan in combinatie met zware oorbellen, tiara’s , armbanden en ringen. Ik denk ook dat een monarchie – ifv van haar voortbestaan – zich best afstemt op de leefwereld van de jongere generaties niet op de oudere. Maar…. dat is uiteraard mijn mening .

Bizarre foto. De spanning druipt er vanaf, wat wel een prestatie is bij een gefotoshopt (lijkt mij overduidelijk het geval) groepsportret. De opstelling is hoe dan ook een beetje bijzonder, met die twee stoelen haaks op elkaar.
Margretes schoenen vind ik bijzonder. Vooral bij de vijfpersoonsfoto lijkt haar rechtervoet (links op de foto) uit een heel andere hoek te komen dan gedacht. Maar misschien zijn ook haar voeten er bij nader inzien nog even aan vast gefotoshopt.
De orde van de olifant is al een hoop gedoe. Het portretje daar nog bij (hoe heet zoiets?) en dan ook nog die ster (hoe heet die?) maakt het nog drukker. En dan moeten de sieraden nog beginnen… Margrete had beter die broche er ook nog niet bij gedaan.
De japon van Mary is erg onrustig voor een officieel portret, waarop al zoveel gebeurt. De damesoutfits hebben qua seizoenen niet zo heel veel met elkaar te maken. Margrete winter met fluweel, Marie zomer in lichtgeel.
En ik ben blij dat op het Nederlandse hof niet de gewoonte van militaire gala-uniformen bestaat, met dan ook nog eens al die onverdiende tralala eraan gehangen.

De overdadigheid van juwelen en decoraties, ik vind het van koninklijke allure, zeker met die mooie japonnen en uniformen erbij. Over het photoshoppen: ik vind in verhouding Mary en Joachim heel klein overkomen, er klopt iets niet.

Mary ziet er prachtig uit, Koningin Margharete wel erg veel juwelen, beetje te naar mijn smaak

Leuke plaatjes!
Maar vind ze erg rommelig ogen. Zo van voor dat we beginnen nog even snel op de foto.

Met name prinses Mary staat er erg krampachtig op. Geen rust of zachtheid maar allemaal erg zenuwachtig. Jammer…

Wat een merkwaardige opstelling voor een groepsfoto….! Ze stralen met elkaar geen eenheid uit, hoe de verhoudingen dan ook mogen liggen.
En hoe vreemd, zo midden in een grote zaal….
Ik ben het met Tantie eens dat al die juwelen en versierselen té veel van het goede zijn bij koningin Margrethe.
Prinses Mary ziet er heel mooi uit in haar prachtige japon, en draagt een schitterende tiara.
De gele japon van de andere schoondochter is netjes.
En de prinsen zien er indrukwekkend uit in hun keurige uniformen met toebehoren.

Jij begint over fotoshoppen Josine, als ik naar het kleed kijk op de foto waar ze alle vijf op staan dan kon je toch wel eens gelijk hebben. Kijken jullie ook eens: links en rechts?

Het is inderdaad gek! Het lijkt inderdaad alsof het kleed niet gelijk lopen. Of ze moeten er schuin voor staan, maar dan kan het volgens mij nóg niet…
Ik vind het beeld in de spiegels aan de linkerkant ook heel raar. Dat is toch niet echt zó hoekig allemaal?! Dat lijkt vervormd….

Ik denk echt dat je gelijk hebt ja, dat loopt niet gelijk op. Daarom staan Joachim en Marie waarschijnlijk op afstand. Jammer, dat fotoshoppen.

Wat heeft Mary toch een schitterende tiara!!! Mooie jurk ook en de anderen zien er ook mooi uit, maar eens met Jens en Petra over de setting

Een koninklijke foto in stijl. Ik vind koningin Margrethe er in deze blauw fluwelen japon erg mooi uitzien maar eerlijk gezegd vind ik de juwelen icm de versierselen wel een beetje veel van t goede. Prinsessen ook mooi gekleed, de een wat meer uitgedost dan de ander.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Zijn deze foto’s niet gemaakt ten tijde van de festiviteiten tgv haar regeringsjubileum? Ze zien er allemaal prachtig uit maar ik vind de setting niet heel mooi gekozen.

Joachim en Marie staan verder weg. En waarom die stoelen scheef? Ziet er een beetje apart uit. Ik vind die foto echt minder mooi.

Mooie foto ‘s. Prachtig gestyled , verzorgde totaalplaatjes.

Valt mij altijd op dat integenstelling tot andere vorstenhuizen, deze koningin altijd heerlijk haar nagels rood lakt. En waarom ook niet?

Ze is sowieso best wel excentriek. Als je soms haar kleding ziet… Gelukkig heeft ze ook echt prachtige outfits.

Ik dacht weleens gelezen te hebben dat ze van haar eigen kleding zelf maakt. Ik zie haar al zitten, rokend achter de naaimachine, mopperend dat ze weer een gaatje in de stof heeft gebrand🤭, echt ik zie het haar nog doen ook.

Of ze haar officiële kleding zelf maakt weet ik niet. Wel las ik dat ze geregeld heeft geholpen bij het ontwerpen. Maar het zou me niets verbazen als ze ook wel eens wat zelf maakt, misschien met name voor prive gelegenheden en voor haar toneelstukken?

Mooie beelden en wat ziet koningin Margrethe er voor haar doen ingetogen uit, geweldig! En ach, in iedere familie is wel eens wat!!