Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 28 dec 0 reacties

Terugblik: Máxima's schoenen oktober 2016

Met meer dan 300 paar schoenen in haar garderobe hoeft Máxima nooit te stressen of ze wel een passend paar kan vinden. Keuzestress lijkt me eerder een reëel probleem, al zou ik wel weten welke schoenen ik graag zou willen dragen: de fantastische pumps van Gianvito Rossi. Maxima heeft ze in drie verschillende kleuren en ook in oktober 2016 kwamen twee hiervan weer tevoorschijn. Maar we beginnen bij het begin: donkerblauwe pumps van Natan. Máxima droeg ze voor het eerst tijdens het staatsbezoek aan Canada, en sindsdien zijn ze een paar keer tevoorschijn gekomen. Vaker hebben we de pumps van Louboutin gezien. Ze zijn te herkennen aan de rode zool: een verwijzing naar roodgelakte nagels, waar ontwerper Christian Louboutin zo van houdt. 

Ik schreef net al iets over de pumps van Gianvito Rossi. Linksonder zie je ze. Máxima droeg ze bij de opening van de tentoonstelling over koningin Anna Pauowna. De bekende Natanpumps met plastic kwamen deze maand ook weer tevoorschijn.

En wie denkt dat Máxima alleen klassieke pumps heeft van Louboutin, heeft het mis. Deze gewaagde peeptoes kwamen in 2016 meermaals tevoorschijn, zoals ook tijdens de VN-reis naar Argentinie. Comfort was zeker niet Máxima's sleutelwoord tijdens deze reis, want ook de rode killerheels van Gianvito Rossi gingen in de koffer mee. 

De bruine pumps van Gianvito Rossi kwamen in oktober 2016 tweemaal in beeld. Tijdens het bezoek aan de Dutch Design Week en het streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente. De zwarte pumps met bescheiden peeptoe vind ik een verrassend ingetogen keuze tussen alle naaldhakken. Ook koninklijke voeten moeten af en toe bijkomen 😉 Het staatsbezoek aan Australie begon Máxima glansrijk met deze goudkleurige slingbacks van Jimmy Choo. Máxima droeg ze eerder tijdens het staatsbanket in Frankrijk en op Bevrijdingsdag. Halverwege de dag ruilde ze echter wel van schoenen, maar ook de goudkleurige pumps va Gianvito Rossi mogen gezien worden! 

Afbeeldingsresultaat voor gianvito site:www.modekoninginmaxima.nl

Het einde van de serie komt langzaam maar zeker in zicht. Ik ben heel benieuwd hoeveel schoenen jullie denken gezien te hebben in 2016 bij Máxima. In de log van november blikken we alleen terug op deze maand, maar in de log over december krijgen jullie alle conclusies voorgeschoteld. Nog even geduld 😉

Foto's met dank aan:

RoyalPhoto.nl 
Screenshots BlauwBloed 
UN Photo
Yvonne van Woudenberg 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments