Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 17 aug 0 reacties

Stralende Prinses Beatrix bij concert European Union Youth Orchestra

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zondagavond 16 augustus aanwezig bij het concert van het European Union Youth Orchestra in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Het European Union Youth Orchestra (EUYO) is het jeugdorkest van de Europese Unie. Het orkest is in 1976 opgericht ter bevordering van culturele samenwerking, eenheid en vriendschap onder Europese jongeren. Het biedt jonge getalenteerde musici de kans internationale ervaring op te doen in samenwerking met beroemde dirigenten en solisten.

Vanwege de geldende maatregelen omtrent de uitbraak van het coronavirus kan het EUYO niet in de gebruikelijk samenstelling optreden. Normaliter telt het EUYO meer dan honderd musici uit de lidstaten van de Europese Unie. Dit jaar spelen dertig Nederlandse en in Nederland wonende of studerende musici en alumni van het EUYO. Zij brengen onder meer Syrinx van Debussy, Metamorphosen van Richard Strauss en Pillar IV van Akiho ten gehore. Het EUYO treedt dit keer op zonder dirigent.

Deze zomer organiseert het EUYO het European Music Gallery Festival 2020 waarbij lokale musici en alumni van het EUYO optreden in hun eigen lidstaat. Het concert in Amsterdam is onderdeel van de BankGiro Loterij Zomersessies van het Koninklijk Concertgebouw. Tijdens en voorafgaand aan het concert worden de geldende richtlijnen voor bijeenkomst in acht genomen.

 

Prinses Beatrix ging gekleed in een zijden ensemble, vermoedelijk een ontwerp van Sheila de Vries. De top heeft een paisley patroon en is versierd met luchtig zwart kant.

1-ppe200816021.jpg

Foto's ©PPE/Nieboer

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments