Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 nov 0 reacties

Staatsbezoek Noorwegen – staatsbanket

De komende drie dagen is het koningspaar in Noorwegen voor een staatsbezoek. Zet je zonnebril maar vast op, want dit gaat een feestje vol couture en diamanten worden! 

Outfit koningin Sonja: appelgroene japon met kant. Máxima herkent de jurk vast van de tachtigste verjaardag van koning Harald. 

Outfit koningin Máxima:  japon met kleurverloop en broderie d'art van Jan Taminiau. Ik voorspelde zojuist op tv dat ze deze zou gaan dragen. Lang leve m'n glazen bol, haha 😉 

We kennen de jurk van het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. 


Foto: PPE./Nieboer

Juwelenkenner Edwin: "Bij de prachtige blauwe Jan Taminiau japon draagt Koningin Maxima vanavond prachtige saffieren juwelen met een behoorlijke historie. Het oog valt direct op het grote saffieren diadeem, die van onze voormalige vorstin, Koningin Emma stamt. Haar echtgenoot, Koning Willem III, schonk Emma dit diadeem, samen met twee prachtige bijpassende armbanden. Deze prachtige set werd in 1881 door de firma Vita Israels ten paleize afgeleverd. Laatstgenoemde is echter niet de maker van het diadeem. Het was de Amsterdamse Juwelier Maison van der Stichel, die het diadeem na een ontwerp van de beroemde Franse Juwelenmaker Oscar Masin perfectioneerde."


Foto: Patrick van Katwijk

Foto: PPE./Nieboer

De schets van Vita Israel: 


 

Het oorspronkelijke ontwerp van Oscar Masin: 

Emma met het geschenk van haar gulle man:

De oorhangers die Máxima vanavond draagt zijn voor Beatrix gemaakt van een gedemonteerde tiara van Wilhelmina. Vervaardiger: de Haagse juwelier Bodes en Bode. (Hier lees je er meer over)

De broche is een samenstelling van Máxima's diamanten strikbroche en haar oorhangers van tanzaniet. 

Outfit prinses Mette-Marit:  de Noorse kroonprinses draagt de Valentino-jurk van de 80ste verjaardag van koning Harald (mei 2017) 50ste verjaardag van prins Frederik (mei 2018). Toepasselijk voor het thema van het staatsbezoek: duurzaamheid! 


Mette-Marit in Denemarken, 2018. Foto: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments