Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 nov 0 reacties

Staatsbezoek Noorwegen – contraprestatie

De komende drie dagen is het koningspaar in Noorwegen voor een staatsbezoek. Zet je zonnebril maar vast op, want dit gaat een feestje vol couture en diamanten worden! 

Het staatsbezoek aan Noorwegen is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen, die dezelfde normen en waarden delen en samen werken aan oplossingen voor grote internationale uitdagingen. Tijdens het bezoek staan bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal.

Nederland en Noorwegen hechten aan een goed werkende rechtstaat waarin mensenrechten een prominente plek hebben en waar het belang van een open markteconomie centraal staat. Als gelijkgezinde partners treden Nederland en Noorwegen ook vaak internationaal samen op binnen de VN, de WTO en de NAVO. Om de welvaart te kunnen behouden voor toekomstige generaties werken beide landen aan innovatieve, inclusieve en duurzame oplossingen: het beheren van de Noordzee, het waarborgen van voedselzekerheid en het ontwikkelen van nieuwe technologieën met schone en duurzame energiebronnen.

Programma 10 november
Woensdagochtend vond in de Deichman bibliotheek een seminar plaats waarbij mensenrechten en vrijheid van meningsuiting centraal stonden. Verschillende ngo’s gingen in gesprek over vrijheid van meningsuiting en hate speech. Het Koninklijk gezelschap bezocht de bibliotheek, die dit jaar de prijs voor beste openbare bibliotheek ter wereld ontving. Aansluitend bezochten zij het seminar.

Het Koninklijk Paar had vervolgens een gesprek met minister-president Jonas Gahr Støre, gevolgd door een Regeringslunch in Akershus-vesting. De Koning hield er een korte toespraak.

In de middag vond op marineschip Zr.Ms. Rotterdam een bijeenkomst plaats over defensiesamenwerking tussen Nederland en Noorwegen. Het schip neemt deel aan een training in Noorse wateren en meert af in de haven van Oslo. Tijdens de bijeenkomst werd onder meer stil gestaan bij de samenwerking, waaronder de jaarlijkse berg- en wintertrainingen in het noorden van Noorwegen die al 50 jaar plaatsvindt.

Voorafgaand aan de bijeenkomst vond op de Zr.Ms. Rotterdam de ontvangst plaats van de Nederlandse gemeenschap in Noorwegen.

Vanavond bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het Noorse Koninklijk Huis en gasten een concert aan van celliste Harriët Krijgh. Daar gaat deze blog over. Het concert vindt plaats in het nieuwe gebouw van museum MUNCH.

Mode 
Outfit: japon met cut-outs die zijn omlijnd met goudkleurige ringen. 
Ontwerper: Claes Iversen 
Eerder gedragen: nee, de jurk is nieuw 


Foto: PPE/Nieboer

Onder bepaalde cut-outs is uiteraard wel stof in de kleur van de huid aangebracht. 


Foto: PPE/Nieboer

Een vergelijkbare jurk uit de Au79-collectie: 

Het is niet de eerste keer dat we Máxima zien met kleding uit deze lijn. Hieronder nog twee voorbeelden. 

De goudkleurige sandaletten zijn ontworpen door Gianvito Rossi. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments