Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 nov 0 reacties

Staatsbezoek Nieuw-Zeeland – dag 2

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 7 november tot en met woensdag 9 november 2016 op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland een staatsbezoek aan het land. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt gelijktijdig een economische missie naar Nieuw-Zeeland. Het Koninklijk Paar bezoekt Wellington, Christchurch en Auckland. Voorafgaand aan het bezoek aan Nieuw-Zeeland brengen de Koning en Koningin van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november een staatsbezoek aan Australië.

Dinsdag 8 november – Christchurch
Op de tweede dag van het staatsbezoek doen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima Christchurch aan. Zij beginnen bij het Willowbank Wildlife Reserve, dat een uitgebreid broedprogramma heeft voor de bedreigde Nieuw-Zeelandse vogelsoort Kiwi. Daarna is er aandacht voor de cultuur en de economische prestaties van de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland, de Maori. De Koning en Koningin bezoeken het gemeenschapshuis (marae) en het economisch hoofdkantoor van de Ngai Tahu Iwi, de grootste Maori stam op het Zuidereiland. De stam bedrijft duurzame en innovatieve landbouw waarbij het welzijn van de gemeenschap en de natuur centraal staan. Een bezoek aan de stad Christchurch staat 's middags in het teken van de gevolgen van de aardbeving in 2011, waarbij bijzondere aandacht is voor de wederopbouw en de herinrichting van de stad.

Outfit:Koningin Máxima draagt vandaag een okergele mantel met een roze/okergele japon met gele pailletten. De kleur van de japon komt weer terug in de accessoires. Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 

Accessoires

We beginnen bovenaan en dat is niet zonder reden. Koningin Máxima draagt hier namelijk een vermaakte hoed. Klik hier voor meer info.  

Máxima's oudroze tasje komt van modehuis Natan en hebben we al in andere kleuren gezien bij de koningin. De oorhangers komen me ook bekend voor, maar het kwartje is helaas nog niet gevallen. 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments