Avatar foto Door Moderator Petra
België 18 apr 29 reacties

Staatsbezoek Luxemburg aan België – dag 3

In België is het staatsbezoek van Luxemburg inmiddels weer voorbij. Koningin Mathilde en groothertogin Maria Teresa hebben ook vandaag weer goed hun best gedaan op modegebied.

Mathilde en Maria Teresa bezochten onder andere de stichting Child Focus. Deze stichting zet zich in voor de zoektocht naar vermiste kinderen en de strijd tegen de seksuele uitbuiting van minderjarigen. Koningin Mathilde is erevoorzitter van de stichting, die in 2023 haar 25-jarig jubileum vierde.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

In het Paleis van de Prinsbisschoppen lunchten het koninklijk paar en het groothertogelijk paar op uitnodiging van de gouverneur van de provincie en de burgemeester van de stad Luik. Het themadiner focuste zich op de Belgisch-Luxemburgse samenwerking en grensoverschrijdende co-ontwikkeling.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Na de lunch is het al weer tijd om afscheid van elkaar te nemen.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Tot de volgende keer 😉 !

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Mode Mathilde

Koningin Mathilde draagt de Natan Area top in zachtroze, op een bijpassende pantalon.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue

Het blauwe kleurtje van het model had ik op zich ook wel eens bij haar willen zien. Een heel mooie sprekende kleur, mijns inziens.

Mode Maria Teresa

Wat een liefdevol plaatje is deze foto van Henri en Maria Teresa. To the point: Maria Teresa draagt een zwarte pantalon met een blazer van Alexander McQueen. Maria Teresa is de laatste tijd nogal fan van dit label geworden.

Foto Monarchie, ©Sophie Margue
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ach nee, had niemand tegen Mathilde kunnen zeggen even iets anders aan te trekken! En heeft ze geen passpiegel in haar kleedkamer, als ik dit resultaat in de spiegel zou zien trok ik toch nog liever iets “ouds” aan. Dit is echt een grote modemisser.Jammer, want ik ben normaal fan van haar stijl.
MT ziet er goed uit zeg!
Inderdaad een heel liefdevol afscheid. Al met al heel erg genoten van de verslagen dit bezoek

Zoals andere al opgemerkt hebben, dit is het niet voor Mathilde. De top is te kort en valt niet mooi in combinatie met de broek. Ook vind ik hem er amauteuristisch gemaakt uit zien, met die dunne aangerimpelde halslijn. Daarnaast vind ik het haar (uitzonderlijk voor Mathilde) niet mooi zitten. Van voren lijkt het alsof het haar halverwege haar hoofd ophoudt. In combinatie met het hoedje krijgt het geheel wat kinderachtigs, alsof ze een klein meisje is en niet een volwassen vrouw. Niet mijn smaakt.
MT ziet er fantastisch uit, geweldig pak met die vierkante schouders en ook mooie bijpassende sieraden.

Wat een hartelijk afscheid! Maria-Theresa ziet er prachtig uit. Het roze broekpak van Mathilde vindt ik niet mooi, doet mij denken aan een pyjama.

Ohh, wat een lief filmpje, hier zie je toch echt wel meer dan vriendschap, deze paren hebben een hele warme familie band, leuk hoor.

Wat een ontzettend lief en warm filmpje.
Is inderdaad anders van familie afscheid nemen dan van een bevriend koningspaar.
MT droeg ik al een warm (mode)hart toe en dat is alleen maar meer geworden; wat een stralende vrouw is dat geworden👏

Wat ziet MT er weer fantastisch uit, echt ….alle dagen zo mooie en verzorgt. Matilde heeft een mooi pak aan, maar in mijn beleving is het te flets en ik vind het t net niet. Denk toch de kleur, had iets pittiger gemogen.

Maria Teresa wederom een schitterende verschijning. Mathilde draagt een mooi pak, maar ik vind het bij haar helaas niet zo geslaagd staan.
Al mag/kan je staatsbezoeken niet met elkaar vergelijken, toch vind ik op (bewegend) beeld het staatsbezoek in België meer warmte en spontaniteit uitstralen. Maar wat heb ik genoten van allebei de bezoeken; dat wordt wennen volgende week, zonder tiara momenten en al de grandeur van de afgelopen dagen in België en Nederland.

Een schot in de roos, dit pak van Maria Teresa!
Staat haar echt perfect.
En zó’n mooie foto, samen met Henri❣️
De bekroning van dit staatsbezoek.
Mathilde….ach nee!
Met alle respect voor haar persoon, maar dit pak staat haar niet, en zeker niet voor een dergelijke officiële gelegenheid! Jammer.

Misschien vergis ik me, maar ik heb het idee dat het staatsbezoek in België warmer en gezelliger lijkt dan in ons land.
Of lijkt dat maar zo?
Hoop ik althans .

Ik zag nochtans veel hartelijke blikken tussen Maxima en Letizia in het begin. Ik kijk ernaar uit om videobeelden te zien, dat geeft altijd een ander beeld.

De Belgen en Luxemburgers zijn familie van elkaar, dus het is naast staatsbezoek ook familiebezoek. Dat kan een reden zijn waarom er wat meer warmte is.

MT is echt prachtig, Mathilde kan ik niet mooi vinden. Hele outfit doet niets voor haar.

Maria Theresa staat dit pak heel goed. Mathildes benen zien er heel lang uit, of zijn ze echt zo lang, kan natuurlijk ook. De top vind ik wat te kort, de mouwen wel mooi en de kleur ook, maar ze draagt wel erg veel roze. Leuk die uitzwaai foto.

MT ziet er zeer mooi uit. De outfit van Mathilde vind ik minder. Zonder ceintuur zou het haar, volgens mij, beter staan. Haar taille zit nu veel te hoog. De blauwe kleur zou ook een goede keus zijn.

Het riempje is de boosdoener bij dit pak van Mathilde, weg ermee. Een lange ketting, grote bloem corsage of flinke broche op de schouder zou al een heel ander beeld geven, maar ja wat is het toch een warme persoonlijkheid, dus waar hebben we het dan nog over…Maria Teresa ziet er wederom elegant, fit en kek uit.

Ik heb t idee dat MT zelf scherp meekijkt wat haar wel of niet staat. Dit is ook een fantastische set waar ze zich zichtbaar goed in voelt.
Mathilde lijkt, maar dit is gissen, eerder wat aan te trekken wat anderen zeggen dat het een goede outfit is. Gelukkig heeft ze haar lieve lach dat elke outfit overtreft.

De mevrouw in t roze broekpak geef ik een compliment! Oh dat is de burgemeester ….

De mevrouw in het roze broekpak is Heidi De Pauw, de voorzitster van Child Focus. Zij ziet er inderdaad geweldig uit.

Ik vind vooral de stijl voor bezoeken heel verschillend tussen Mathilde en MT: Mathilde met iets in het haar en handschoenen, MT netjes maar minder stijf. Beide zijn goed maar het geeft een groot contrast.

Ook deze outfit doet het niet voor mathilde. Maria teresa daarentegen ziet er top uit

Wat een leuk pak draagt Mathilde maar wat maakt het haar flets. Ze had vast gehoopt op zonovergoten dagen toen ze de kleding voor het staatsbezoek uitkoos. Ik hoop het pak nog eens terug te zien maar dan zonder het hoedje. Maria Theresa draagt weer een goed bij haar passende outfit. Zij is echt de modekoningin dit staatsbezoek.

Top outfit voor Maria Teresa! Zo doe je dat als je klein en ‘wat voller’ bent qua postuur, ze ziet er altijd zo vlot en leuk gekleed uit en fris kort kapsel! Mathilde lijkt me een hele leuke vrouw maar dit staat haar echt niet.

Echt he?
Wat ziet MT er smaakvol uit , deze dagen echt genoten van haar stijl, klein en stevig, en je dan zo goed en passend kleden, en zo vlot en fris, van mij krijgt ze een dikke 10 .

Zeer zeker 🔟💐

M.T. rocks again 🖤🤍🩶 👌🏼

Mathilde en smalle ceintuurs is geen goede combinatie meer. Ook deze roze top kleed niet mooi af.

MT, een plaatje

Persoonlijk had ik Mathilde ook liever in de blauwe kleur gezien, het is een leuk pak maar een te flauw kleurtje voor haar.
MT ziet er weer geweldig uit, Alexander McQueen staat haar goed.
Ze zit echt lekker in haar velletje de laatste jaren en dan zo’n liefdevolle blik tussen de echtelieden😍
Het was een mooi staatsbezoek👍

💞 Echte liefde 🥰