Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 jun 0 reacties

Staatsbezoek Italië en Vaticaanstad – dag 4

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Sergio Mattarella van de Republiek Italië van 20 juni tot en met 23 juni een staatsbezoek aan Italië. Naast Rome zullen ook Palermo in het zuiden en Milaan in het noorden worden bezocht. De Koning en Koningin worden vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar brengt eveneens een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad op donderdag 22 juni.

Vrijdag 23 juni
In de ochtend bezoeken de Koning en Koningin de galerie van Rossana Orlandi, een Italiaanse talentscout met oog voor Dutch design. Zij heeft meerdere Nederlandse en buitenlandse vormgevers die in Nederland hebben gestudeerd naar Milaan gebracht. Zij spreken met jonge aankomende designers en bekende Nederlandse designers als Piet Hein Eek. Het Koningspaar woont in het toonaangevende design museum La Triennale onderdelen van de economische missie bij. De delegatie Cultureel Erfgoed geeft een toelichting op toepassingen in digitalisering voor onder meer musea en archeologische sites. De Koning en Koningin spreken over de historische, huidige en toekomstige samenwerking tussen Nederland en Italië op het gebied van innovatief watermanagement, zoals havenontwikkeling en interregionale samenwerking. Tenslotte bezoekt het Paar de tentoonstelling ‘Global Denim Awards’, met innovatieve en duurzame creaties van Nederlandse ontwerpers in samenwerking met Italiaanse weverijen.

Outfit Máxima: Op de vierde en tevens laatste dag van het staatsbezoek draagt koningin Máxima opnieuw een nieuwe japon. Het model lijkt geinspireerd op de jaren vijftig, dus de -eveneens nieuwe- hoed van Máxima past hier perfect bij. De japon is een ontwerp van Zimmermann en door Máxima gekocht tijdens het staatsbezoek van Australie. Máxima had tijdens het bezoek enkele uurtjes vrij en bezocht de boetiek van het merk. Met dit als resultaat! 

Japon van Zimmermann:

Máxima's asymmetrische oorhangers zagen we al in 2002 en zijn jarenlang uit beeld geweest.Maar wie wat bewaart, heeft wat! 

 

Nieuwe sandaletten van Jimmy Choo:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments