Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 jun 0 reacties

Staatsbezoek Italië en Vaticaanstad – dag 2

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Sergio Mattarella van de Republiek Italië van 20 juni tot en met 23 juni een staatsbezoek aan Italië. Naast Rome zullen ook Palermo in het zuiden en Milaan in het noorden worden bezocht. De Koning en Koningin worden vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar brengt eveneens een staatsbezoek aan de Heilige Stoel in Vaticaanstad op donderdag 22 juni.

Woensdag 21 juni
In de Siciliaanse hoofdstad Palermo wonen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op het hoofdbureau van de politie een briefing bij over de justitiële en politiële samenwerking tussen Nederland en Italië op het gebied van de bestrijding van mensenhandel. De aanpak richt zich op criminele organisaties die migranten vanuit Noord-Afrika over de Middellandse Zee naar Europa vervoeren en maakt gebruik van ervaringen uit de strijd tegen de maffia.

In Molti Volti, een centrum voor cultuur, ondernemerschap en ontmoeting, spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met bestuurders, hulpverleners en vrijwilligers die in hun werk te maken hebben met de opvang van migranten en met migranten zelf. Minister Koenders en zijn Italiaanse collega minister Alfano wonen in de universiteit van Palermo een rollenspel bij van de VN Veiligheidsraad met Italiaanse en Nederlandse studenten.

Burgemeester Leoluca Orlando ontvangt het Koninklijk Paar in het historische centrum van Palermo. De Koning en Koningin bezoeken eveneens Palazzo Reale, de zetel van het Siciliaanse parlement. Hier bezichtigen zij onder meer de Cappella Palatina, de voormalige privékapel van de koningen van Sicilië. Zij stamt uit 1130-40 en geldt als het mooiste voorbeeld van Arabisch-Normandische kunst in Palermo. Het Koninklijk Paar staat ook stil bij een monument voor door de maffia vermoorde magistraten, als Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, op het Piazza della Memoria tegenover het Gerechtsgebouw. Ter afsluiting van het bezoek aan Palermo vindt een lunch plaats met de burgemeester.

's Avonds, terug in Rome, bieden de Koning en Koningin aan president Mattarella en Italiaanse autoriteiten een concert en receptie aan, als dankbetuiging voor de geboden gastvrijheid tijdens het staatsbezoek. Violiste Janine Jansen verzorgt deze contraprestatie in het Palazzo Colonna. Na afloop van het concert neemt het Koninklijk Paar afscheid van president Mattarella.

Outfit Máxima: Passend bij het warme weer (40 graden) van vandaag, draagt koningin Máxima een nieuwe, mouwloze, witte outfit met peplum. 

In het vliegtuig heeft de koningin nog een hoed opgezet:


Foto: Monarchypress.com

Bekende hoed van Delvigne:

Zonnebril van Prada:

Oorstekers van Jar Fan:

Afbeeldingsresultaat voor jar fan site:modekoninginmaxima.nl

Gouden spang van Isabelle Fa:

Afbeeldingsresultaat voor spang site:modekoninginmaxima.nl

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments