Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 mrt 0 reacties

Staatsbezoek Indonesië – dag 3

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden Jakarta en Yogyakarta op Java en de eilanden Kalimantan en Sumatra.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Donderdag 12 maart – Sumatra
De laatste dag van het staatsbezoek reist het Koninklijk Paar naar het Tobameer, waar ecotoerisme en waterkwaliteit centraal staan. Daar brengen zij eerst een bezoek aan een traditioneel Batak dorp waar zij een toelichting krijgen op de historie van het gebied en toekomstige ontwikkelingen. Het Tobameer is door president Widodo aangewezen als nieuwe locatie voor duurzaam toerisme.

Vervolgens krijgt het Koninklijk Paar in het DEL Institute for Technology uitleg over de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Het instituut zet zich in voor de bestrijding van overbevissing en het lozen van afvalwater, om zo de waterkwaliteit van het Tobameer te verbeteren.

Aansluitend varen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima per boot naar het eiland Samosir dat midden in het Tobameer ligt. Daar bezoeken zij Silima Lombu Eco Village, opgezet om de lokale gemeenschap de mogelijkheden van duurzaam toerisme en kleinschalige biologische landbouw te laten zien.

Mode 12 maart, look 2
Outfit: linnen culotte + linnen top met oranje applicaties 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Accessoires: duurzame clutch van A Bag with a Story + ballerina's van Ferragamo.

De look kennen we van Koningsdag 2019: 

De ring is wel nieuw: 

En de ballerina's ook: 

Mode 12 maart, look 1
Blijkbaar krijgen we dit staatsbezoek slechts één nieuwe outfit te zien, want ook op de laatste dag kiest de koningin voor een bekende jurk. Ditmaal een linnen japon met bloemprint en ballonmouwen van het Australische label Zimmermann. 

De jurk kwam eerder in beeld tijdens het staatsbezoek aan India: 

Jurk van Zimmermann: 

De opengewerkte turban kennen we van Koningsdag 2014: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments