Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 mrt 0 reacties

Staatsbezoek Indonesië – dag 2

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden Jakarta en Yogyakarta op Java en de eilanden Kalimantan en Sumatra.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Woensdag 11 maart – Yogyakarta
Woensdag start het Koninklijk Paar met een gesprek over de kansen en uitdagingen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Indonesië. Vervolgens vertrekt de delegatie naar Yogyakarta, waar zij worden ontvangen door de sultan van Yogyakarta in zijn paleis, de Kraton Nga Yogyakarta Hadiningrat.

Na een lunch op het paleis brengen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bezoek aan de ‘connected Kampoeng’, een wijk waar bewoners dankzij de komst van internet gezamenlijk hun leef- en woonomstandigheden hebben kunnen verbeteren. Bij de Universitas Gadjah Mada (UGM) staat wetenschappelijke samenwerking tussen Indonesië en Nederland centraal. Het Koninklijk Paar gaat onder meer in gesprek met studenten over de Innovative Academy. De Innovative Academy stimuleert creatieve samenwerking voor de oprichting van digitale startups. ’s

Avonds bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het tempelcomplex van Prambanan. Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en betekent ‘veel priesters’. Het Koninklijk Paar spreekt met diverse religieuze leiders over hun activiteiten ter bevordering van religieuze tolerantie in Indonesië en in de regio.

Daarna krijgen zij een rondleiding door het tempelcomplex en wonen zij een deel van een traditionele Ramayana voorstelling en een optreden van de moderne muziekgroep Rubah di Selatan bij.

Mode 11 maart, look 2
Outfit: polkadot midi-jurk met ceintuur en pofmouwen
Label: Zimmerman 
Materiaal: 100% polyester, voering van viscose. 

Jurk van Zimmerman: 

Eerder gedragen in New York: 

De hoed kennen we van de cover van mijn boek: 

Mode 11 maart, look 1

Het pak van de koning gaat al heel wat jaren mee, en duikt vaak op tijdens warme reizen. Hier in Oman, 2012. 


Outfit; organza japon met bloemdessin. 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, oa bij de opening van het Prinses Máxima Centrum 
Accessoires: groene relevé van bananenvezel. 

Japon van Natan: 

Met de jurk tijdens de opening van het Prinses Máxima Centrum: 

Met de jurk bij de opening van een werf, 2019: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments