Avatar foto Door Josine Droogendijk

Staatsbezoek Indonesië – aankomst

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Vandaag om 16.00 uur lokale tijd komen ze aan. 

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Programma 9 maart 
Rond 16.00 uur lokale tijd, 10.00 uur voor ons, zal het koningspaar arriveren op het vliegveld van Jakarta. In het regeringsvliegtuig zal het koningspaar begroet worden door de Chef protocol van het Ministerie van Buitenlandse zaken en de ambassadeur van Jakarta. Onderaan de vliegtuigtrap vindt vervolgens een tweede begroeting plaats met allerlei andere hooggeplaatsten, zoals de ambassadeur van Indonesië in Nederland en de gouverneur van Jakarta. 

Om 16.15 uur vertrekt het paar vervolgens naar hun hotel voor een kort opfrismoment. de agenda van de koning is -voor zover wij nu weten- verder leeg, maar koningin Máxima heeft nog wel wat werk te verzetten. Van 18.00 uur tot 19.30 zal zij als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering enkele gesprekken voeren over de stand van zaken in Indonesié. Deze activiteit staat bewust gepland voor de officiële aanvang van het staatsbezoek, zodat zaken niet in elkaar gaan overlopen. 

Mode
De beweging van de stof bepaalt voor een groot deel de uitstraling en het effect van een kledingstuk. Dit staatsbezoek zal ik proberen van elke dag bewegend beeld te delen. Hier de beelden van dag 1. 

 

De koning droeg, wellicht als knipoog naar de vlag van Indonesië, een rood-witte stropdas. 

Mode Máxima
Outfit: donkerblauwe coldshoulder-jurk met volants en witte accenten
Label: Oscar de la Renta
Eerder gedragen: Ja, oa G20-top in Argentinië
Accessoires: witte clutch van Peter Kent, een Argentijnse tassenontwerper. Pumps van Gianvito Rossi. Fitbit.
Juwelen: oorstekers van Seaman Schepps, horloge van Cartier, gouden armband van Fope, gouden gezinsarmband. 

Met de jurk bij een VN-bijeenkomst in New York: 

Met de jurk in Argentinië: 

Afbeeldingsresultaat voor oscar de la renta site:modekoninginmaxima.nl"

Met de jurk bij de Global Entrepreneurship Summit 2019: 

Oorstekers van Seamann Schepps, verkrijgbaar via Steltman. 

De valet van de koning en de kamenier van de koningin vlogen ook met het regeringsvliegtuig mee en houden zich de komende dagen bezig met de kleding en toebehoren. 


Foto: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Aan het begin van de Corona Pandemi, bezoek kon nog doorgaan, al werden er geen handen meer geschud, daarvoor in de plaats de Sundanese groet geintroduceerd, hier link met wat plaatjes van Maxima’s VN meeting op de 1e avond, wat jetlag, gelijk aan t werk! https://www.em-press.nl/gallery/Staatsbezoek-aan-Indonesie-Koningin-Maxima-VN/G0000c3r4AsTfIr4/C0000wWuYlnjQF0E