Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 okt 0 reacties

Staatsbezoek India – dag 2

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan de Republiek India. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten.

Dinsdag 15 oktober – New Delhi
Dinsdag bezoekt het Koninklijk Paar de 25ste editie van de India Tech Summit. Nederland is dit jaar partner van deze technologie- en innovatiebeurs waaraan zo’n 150 Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden deelnemen die met India samenwerken op het gebied van water, voedsel en gezondheid.

Tijdens deze summit houden minister-president Modi en Koning Willem-Alexander een toespraak. Na de opening volgt een rondleiding in de Experience Zone waar demonstraties worden gegeven. Het Koninklijk Paar gaat hierbij in gesprek met ondernemers.

In de middag wordt een bezoek gebracht aan een publieke school waar aandacht is voor het project ‘Go-Girls-Go’. Dit project richt zich op het ondersteunen van meisjes bij het afronden van hun middelbare school en instroom in het beroepsonderwijs. Het project, waar ook jongens bij worden betrokken, draagt bij aan het bestrijden van geweld tegen meisjes en vrouwen, en de zelfredzaamheid van vrouwen in de maatschappij. Daarnaast is er tijdens het bezoek aan de school aandacht voor de waarde die Indiase scholieren hechten aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Aansluitend spreekt het Koninklijk Paar in het Mausoleum van Safdarjung met ongeveer vijftig Indiase alumni die na het afronden van een studie in Nederland naar India zijn teruggekeerd.

Mode 
Na de twee nieuwe looks van gisteren, is het vandaag tijd voor een bekende outfit en hoed. De japon met pofmouwen en speelse plooien aan de voorzijde, is uiteraard een ontwerp van Natan. Want wie Natan zegt, zegt plooien. Materiaal: mousseline.

De ontwerper van de asymmetrische hoed is helaas nog niet gevonden. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments