Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 apr 0 reacties

Staatsbezoek India – dag 1

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de republiek India, Ram Nath Kovind van dinsdag 5 april tot en met donderdag 7 april 2022 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote Savita Kovind.

Met de komst van de Indiase president naar Nederland worden de goede bilaterale relaties tussen Nederland en India herbevestigd. Het bezoek is een vervolg op het staatsbezoek van de Koning en Koningin Máxima aan India in 2019. De komst van de president vindt plaats in het jaar dat Nederland en India stilstaan bij 75 jaar diplomatieke betrekkingen.

Het staatsbezoek biedt de gelegenheid om de samenwerking tussen beide landen verder te verbreden en te verdiepen, onder andere op het terrein van water en landbouw en de innovatie samenwerking op deze terreinen. De regering vindt het, gezien de huidige veiligheidssituatie in Europa, juist nu van belang dat beide landen ook op het hoogste niveau een brede dialoog hebben over de uitdagingen waar de wereld voor staat.

Programma 5 april 
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima heten president Ram Nath Kovind en zijn echtgenote officieel welkom op de Dam in Amsterdam. Na de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis Amsterdam een ontvangst plaats met Nederlandse en meegereisde Indiase autoriteiten. Na de ontvangst legt de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

 Bij aankomst spraken de koning en koningin met de moeder van de ontvoerde Insiya. De koningin was ontroerd en zei ook nog: "Ik ben ook moeder."

Mode 

Outfit: paarse japon van Victoria Beckham. 

Eerder gedragen: Ja, oa bij repetitie Songfestival en online opening Amerikaans bedrijf. 

Accessoires: double face-jas met ruitkraag, grijze pumps van Gianvito Rossi, bloembroche van amethist en diamant, oorbellen van amethist en een grijze clutch van Sophie Habsburg. 

Japon van Victoria Beckham: 

Máxima met de outfit bij online opening, voorjaar 2020. 

Repetitie Songfestival, voorjaar 2021. 

De hoed werd eerder gedragen bij een groene japon. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments