Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 jul 0 reacties

Staatsbezoek Duitsland – contraprestatie

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2021. Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek wordt de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens krijgt de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht. 

De tweede dag gaat het Koninklijk Paar bij diverse bezoeken dieper in op de veelzijdigheid van de Duits-Nederlandse relatie op het gebied van politiek, economie, wetenschap en cultuur. Zo is er een ontmoeting met bondskanselier Merkel. Tevens ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de minister-presidenten van de verschillende Duitse deelstaten. De Koning houdt ten overstaan van hen een toespraak. De dag wordt afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, aangeboden door het Koninklijk Paar.

Mode
Outfit: Strapless japon met gelaagd rokgedeelte 
Materialen: kant en geplisseerde zijde 
Ontwerper: Valentino 
Eerder gedragen: ja, in Monaco (2011) 


Foto: PPE/pool

 

In Monaco met de jurk: 

Close-ups: 

Om haar hals draagt de koningin vanavond een collier in Belle Epoque stijl van diamant en aquamarijnen. Naar verluidt kocht koningin Emma het juweel bij de Haagse juwelier Burnier als verjaardagscadeau voor haar kleindochter Juliana. Die ontving bij diverse hoogtepunten in haar leven juwelen van aquamarijn en diamant, die dankzij de wisselende stijlen toch wonderwel bij elkaar blijken te passen. Zo kreeg ze voor haar 21ste verjaardag het bekende diadeem in art deco-stijl en van Bernhard kreeg ze als huwelijksgeschenk aan rechthoekige broche cadeau. (Bron: allthingsroyal.nl)

In het haar van koningin Máxima zien we een historische diamanten korenaar. 

We mogen dit juweel niet verwarren met de korenaren van het welbekende korenarendiadeem, want de haarspeld van vanavond was ooit een onderdeel van een broche.


Foto: Dutchroyaljewels

Het juweel kent waarschijnlijk een oude, van oorsprong Russische, geschiedenis. Via Koningin Catherina (Paulowna) von Württemberg, de zus van Anna Paulowna, kwamen de korenaren in het bezit van haar dochter koningin Sophie (de eerste echtgenote van Koning Willem III). Na haar dood ging het juweel naar haar zoon, prins Alexander. Het vroegtijdige overlijden van de Prins, zorgde ervoor dat de korenaren geërfd werden door zijn halfzus Prinses Wilhelmina. De broche is inmiddels gedemonteerd en de korenaren worden tegenwoordig gedragen als haar- en hoedversierselen door Koningin Máxima. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments