Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 17 mrt 0 reacties

Staatsbezoek België aan Canada, deel 2

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben het Staatsbezoek aan Canada er al weer op zitten, maar wij blikken nog even terug! Op de derde dag van het Staatsbezoek bezocht het Koningspaar onder andere de National Gallery.

Foto

Foto

Koningin Mathilde ging gekleed in een okergele midirok van Natan met bloemenprint, gecombineerd met een oranjerode top en oranjerode accessoires. Koningin Mathildes oorhangers komen van Percossi Papi!

Foto

Foto

Koningin Mathilde fascinator is gemaakt door Fabienne Delvigne. Tijdens het Staatsbezoek aan Japan droeg de Koningin de fascinator ook al bij deze outfit, en voor Canada is hij helemaal passend! In het persbericht van Maison Fabienne Delvigne wordt het exemplaar als volgt beschreven: Het « Feuille de Chêne »-model is een hoofdtooi waarvan de bladeren gemaakt zijn van rood-oker fluweelvilt en met licht oranje nerven.

Foto

's Avonds gaven Koning Filip en Koningin Mathilde een concert, gevolgd door een diner. Koningin Mathilde droeg hierbij een donkerblauwe japon van Natan. We hebben haar eerder in deze japon gezien tijdens de verjaardagsviering van Koning Harald en Koningin Sonja in 2017.

Foto

Foto

De Koningin draagt bekende diamanten oorhangers, haar ring van Juwelier Wolfers en een zilverkleurige clutch.

Foto

Tijdens de 4e dag van het Staatsbezoek vlogen Koning Filip en Koningin Mathilde eerst van Ottawa naar Toronto, de hoofdstad van Ontario. Ze werden daar ontvangen door de Luitenant-Gouverneur van Ontario.

Foto

Foto

Koningin Mathilde ging deze dag gekleed in een zeegroene met lichtgrijze outfit van Esmeralda Ammoun. Deze jurk en mantel hebben we al een paar keer eerder gezien. De hoed is een (ook eerder gezien) ontwerp van Fabienne Delvigne. De clutch van plexi-glas is een ontwerp van Giorgio Armani en de lichtgrijze handschoenen komen van JB Guanti.

Foto

Foto

Tijdens deze dag gaat het Staatsbezoek verder in Montreal. Daar werd een bedrijf bezocht dat werkzaam is in vliegtuigonderdelen. Koning Filip had een ontmoeting met de eerste minister en was aanwezig bij een seminar op de Universiteit van Montreal, terwijl Koningin Mathilde een bezoek bracht aan een chocolade academie.

Foto

Foto

Koningin Mathilde droeg een geruite japon met bijpassende mantel van Natan. Deze outfit hebben we ook al eerder gezien. De oranje/rode turban is nieuw. De turban, ontworpen door Fabienne Delvigne, is versierd met bladeren.

Foto

Foto

's Avonds werd er een receptie gehouden voor de Belgische gemeenschap in Quebec. Koningin Mathilde draagt hier een nieuwe japon van Erdem. Buiten draagt Koningin Mathilde nog laarzen, in verband met de sneeuw. Binnen wisselt ze deze om voor pumps.

Gisteren was de laatste dag van het Staatsbezoek van België aan Canada! Koning Filip en Koningin Mathilde hadden onder andere een ontmoeting met jongeren die een circusopleiding volgen. Ook bezochten ze een stichting voor kinderen. Ook leerde het Koningspaar van alles over ijshockey.

Foto

Foto

Koningin Mathilde droeg vandaag een nieuwe geruite mantel van Natan, gecombineerd met donkergroene accessoires. De hoed is een ontwerp van Fabienne Delvigne. Zij schrijft er het volgende over in een persbericht: "Het Selvia-model is een canotier hoed met een brede rand van groen vilt, een zeer trendy kleur in het weekend van Saint Patrick, en versierd met een dubbele vilten revers." Speciaal voor Saint Patricksday koos Koningin Mathilde dus voor groene accessoires!

Foto

's Avonds was het tijd voor een concert in Théâtre Rialto. Koningin Mathilde droeg hier een eenmaal eerder gedragen japon en mantel van Dries van Noten.

Vandaag zijn Koning Filip en Koningin Mathilde weer vertrokken naar België. Bij het vertrek vanaf Montreal droeg Koningin Mathilde een bordeaurode mantel met donkerblauwe ceintuur. Koningin Mathilde draagt hier opnieuw de gouden esdoorn broche. Koningin Mathilde heeft deze broche speciaal laten voor dit staatsbezoek door Tikli Jewelry.

Foto

 

 

Graag verwijs ik jullie nog naar de flickr pagina van Belgium MFA waar prachtige foto's staan van het Staatsbezoek!

Jelka van www.modekoninginmathilde.be, onze voormalige Koningin Mathilde blogster, had verschillende speciale info op haar blog staan: de speciaal ontworpen broche van Tikli, de oorhangers van Percossi Papi, japon van Erdem, handschoenen en de clutch van Giorgio Armani. Heel hartelijk dank!

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Wim DeHandschutter, screenshots video's ©VTM Nieuws en ©Wim DeHandschutter

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments