Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 13 mrt 0 reacties

Staatsbezoek België aan Canada, dag 1 en 2

Op uitnodiging van Hare Excellentie Julie Payette, Governor General of Canada, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin van 11 t/m 17 maart een Staatsbezoek aan Canada. Zij worden vergezeld door vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en de minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten. Op het programma staan verschillende activiteiten in Ottawa, Toronto en Montréal.

Op 11 maart vertrokken Koning Filip en Koningin Mathilde naar Canada. Bij vertrek ging Koningin Mathilde gekleed in een taupekleurige jurk/rok en mantel en bijpassende accessoires.

Voor de aankomst in Canada lijkt ze zich te hebben omgekleed. Jelka verteld op haar blog www.modekoninginmathilde.be dat de Koningin mantel (en bijpassende rok) 15 jaar geleden voor het eerst droeg, en daarna slechts 1 keer herdragen heeft. Erg leuk dat ze het voor deze gelegenheid nog een keer tevoorschijn heeft gehaald!


Op 12 maart werden ze ontvangen door Julie Payette, de Gouverneur Generaal van Canada. Koningin Mathilde droeg bij deze gelegenheid een rode jurk met opstaande kraag, met een bijpassende cape-mantel. Haar hoed heeft ze eerder gedragen in 2016, tijdens het Staatsbezoek aan Nederland. Mathilde maakte haar outfit compleet met zwarte accessoires en een gouden esdoorn broche, die zo kenmerkend is voor Canada!

Foto

Foto

Foto

Foto

Later op de dag kleedde Koninging Mathilde zich om, zie deze video van VTM. Ze droeg een bekende geruite pantalon met een korte bruine lammy coat!

Foto

Foto

Tijdens het Staatsbanket draagt Koningin Mathilde de Laurel Wreath tiara. En: (jaja, ik voel me best trots) opnieuw haar japon van Jan Taminiau. Wat ons destijds niet opviel is dat de tule van de jurk tot haar halslijn liep. Nu is dat goed te zien, want Koningin Mathilde heeft de japon aan laten passen. Bij de halslijn is nu een soort opvallend collier op de japon geborduurd. Het is echter geen collier, maar borduursel van de halslijn! Wat vinden jullie van deze metamorfose?


Foto

Foto

Wat vinden jullie van de kleding van Koningin Mathilde tot nu toe?

Foto's ©Koninklijk Paleis, ©Wim DeHandschutter, screenshots video ©Didier Reynders op twitter, screenshots video ©VTM Nieuws

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments